Takto: Okrem polročného mimi mám vyše dva roky mačičku a občas prídu na návštevu svokrovci s dvomi psíkmi - tak maximálne raz za mesiac. Psíky sa k mačičke správajú veľmi dobre, dokonca sa chcú s ňou kamarátiť, ona ale odmieta. Všimla som si, že odkedy je mimi na svete, tak mačička ciká (občas aj kaká) do košíka, kde si tí psíci radi ľahnú. Tak neviem, či to súvisí so stresom z nového člena rodiny, alebo kde je problém - ja tú ocikanú deku vždy operiem, ale ciká tam znova a znova. A urobí to až zopár dní po odchode psíkov.
WC má v tej istej miestnosti, čistím ho do piatich minút, odkedy sa tam niečo udeje.
@anjika3 ona si asi prebija ten pach po psoch svojim cikanim ...
zajdi s nou do istoty k dokymu cinema zapal mocaku..casto sa to tak prejavuje..
ale podla mna, to suvisi s tym, ze je to jej teritorium a oni ho narusili ..tak si chce oznacit ich uzemie svojim pachom , aby sa vedelo kto tam je panom ..ked nechodia nastalo ..tak to treba pretrpeit, deku dat prec.... pripadne jej tam daj nahradny zachod... este jeden na to iste miesto..
Ale zvláštne, že to robí odvtedy, ako sa malý narodil.
@anjika3 mozno maleho chrani, z jej pohladu su psi votrelci - sice slusni, ale nemaju tam co hladat. Babatko jej clen jej rodiny, nemaju co chodit a pripadne mu zaberat priestor, ci potencialne do buducna piskoty, hracky a pod. 😀 Mne ma prist kamoska na navstevu so psom a mam stres ako to maciaky zoberu - pre nich je to naburanie ich rovnovahy a hotovo. To len my ludia vieme, ze to je zdvorilostna normalna navsteva, ktora o chvilu skonci. Macka potrebuje vo svojom priestore maximalnu stabilitu.
macka je teritorialne zviera, na rozdiel od psa, ktori je zvisly od svojej svorky. Macka chrani a znackuje svoje teritorium a ked sa tam dostane nejaky votrelec, potrebuje svoje teritorium preznackovat.
Pes chrani svoju svorku, macka svoje uzemie pred kazdym votrelcom. Asi s tym vela nenarobis, len po odchode psej navstevy kos odlozit aby nemala potrebu s nim nieco riesit.
Aspoň, že na jeho veci neciká. Inak najprv som videla napísané "pes chráni svoju svokru" 😀 A ona si teda myslí, že keď bude cikať do ich košíka, tak už neprídu? Zaujímavé.
V ktorej skupine je teraz tento príspevok? Dala som ho do "Odkedy je dieťa...", tam ho ale nevidím. 😖
Áno, moje leviky cikajú do koša a som s tým v pohode
Daj deku prec a na to miesto jej daj wc.