Mačička v novom domove

jana28111
30. aug 2022

Ahojte.

Pred dvoma dňami sme si zaobstarali kocúrika britskej modrej. Má 5 mesiacov. Celú jazdu domov bol neuveriteľne vystrašený a akonáhle prišiel ku nám a vypustili sme ho z prepravky, zaliezol pod gauč a nechce vyliezť. Nereaguje na jedlo ani na pamlsky. Po včerajšej noci som však zistila že bol konečne na wc a zhodil kvetináč, čo znamená, že asi začal skúmať miestnosť. No cez deň ani obraz ani zvuk. Viete mi poradiť čo robiť? Nasilu ho odtiaľ určite ťahať nechcem. Myslím, že by dostal ešte väčší šok.

marianarem
30. aug 2022

@jana28111 Podla mna nic, osmeli sa. Nasa presne takto, ked k nam prisla, bezala rovno pod televizorovu skrinku a tam bola zalezena. My sme len cakali, kym si to sama roznysli. Preslo par dni a uz si myslela, ze dom je jej a my sme podnajomnici 🙂

sense
30. aug 2022

@jana28111 daj mu cas, my sme mali nieco podobne s mackou kt sme si doniesli z utulku, bola odchytena na ulici vyhladovana, nasa bola skovana v kupelke za zachodom a tiez v noci sme ju poculi zrat, aj v zachode robila potrebu ale cez den zalezena. Trvalo to par dni

kikus1997
30. aug 2022

Nám vyšiel po troch dňoch… neboj sa … musí si na vás zvyknúť

syslik81
30. aug 2022

moja macka bola pod gaucom vyse tyzdna ... potom milostiva sice vyliezla..ale ku mne si nasla cestu az za neaky mesiac... najedla sa vykadila a zaliezla ..az ked bola ista ze sa jej nic nestane po nociach ked myslel ze pim ma onuchvala v postely ..macka potrebuje proste cas ...

simona139469
30. aug 2022

Tu sa pripnem. Síce mame monentalne mačky vonku na dvore, raz sme si doniesli mačiatko cca 4 mesiace mala a doma bola taká vyplašená že cele dni za gaučom… jesť jedla aj pila čo to, občas sa prišla aj pohrať, poškriabať na škrabadlo alebo bližšie ku mne keď sme jej dali takú tu pastu ale vôbec sa nedala chytiť a strašne často chodila na wc ako bola vystrašená… bohužiaľ sa potom stalo tak, že našla chvíľku a vybehla na dvor a stratila sa. Za nejakú dobu sa ešte ukázala, prišla sa najesť, samozrejme som ju vždy nakŕmila a s trochou šťastia som ju mohla pohladkať ale už som ju nedostala dovnútra a časom prestala k nám chodiť a už som ju nevidela. Tak by ma zaujímalo čo v budúcnosti robiť aby sa to už nestalo 😅😊

sirka9
30. aug 2022

Vydržať. Nenutte ho do ničoho, nechajte nech sám objavuje. On časom vylezie. Odporúčam aj nechať žrádlo na noc pred gaučom ak vám to nie je proti srsti. Moja mačka zaliezla pod vanu a odtiaľ po 2 mesiacoch až a aj to potom na ďalšie 2 zaliezla za sporák. Ale potom to už bolo v pohode. Ale teda ona bola tyrana predtým a my sme ju zachránili. Tak preto jej to trvalo tak dlho.

dzulli1980
30. aug 2022

Treba nechať jesť, piť, vyčistený záchod, osmelí sa ... my máme dvoch kocúrov, ten prvý bol schovaný v šatníku 2 dni, kým vyšiel, druhý ten bol hneď ako doma, vôbec sa nebál ... hlavne netreba nič robiť nasilu ...

savanna
30. aug 2022

Urcite gauc neodsuvaj ani ho odtial nevytahujte, pre neho je teraz ten gauc jeho domcek a jedine bezpecne miesto v cudzom svete. Urcite sa osmeli.
Pamatam si, ze ked sme si domov priniesli psika ako steniatko, prve dva dni len lezal, spal a vobec nereagoval na hracky ani na nic ine. Bol jednoducho v soku. Samozrejme po par dnoch uz bol veduci domacnosti.

isis234
30. aug 2022

@marianarem presne, mačka je pani domu... má rada volnosť...... Kocúrik sa osmelí, je to cudzie prostredie, preskúma a bude OK.. aj to nočné ňuchanie,,, chce vedieť, či mu neublížiš... ak by si sa pohla,, letííí 120 na zákrute.

valeriakadarova
31. aug 2022

@jana28111 treba nechať nech si zvykne, že je v novom domove, do ničoho kocúrika nenútiť, on sa postupne osmelí keď zistí, že mu nič nehrozí🙂 naša mačička mala 6-7 týždňov, keď ju manžel doniesol domov, zaliezla pod linku na celý deň a nechcela vyliezť, k večeru už bola hladná, vyliezla sa najesť a mňauakala mi pred posteľou až kým som si ju nedala k sebe, takže u nás to dlho netrvalo, ale to bolo asi tým, že bola ešte mačacie bábo a chýbala jej maminka...

karolinakr
31. aug 2022

To všetky zvieratká tak prežívajú.Moj zajko nechcel vyliezť z krabičky úplne sa triasol Ten prvý hodil zadok a hneď sa zabyval,dala som mu jesť,postieľku a už sa cítil ako doma . 🙂

h2
31. aug 2022

@jana28111 5 mesiacov je pomerne dosť, bol veľmi zvyknutý v pôvodnom domove. Ideálny čas na umiestnenie mačiatka do nového domova je cca v 3 mesiacoch, zvykne si vtedy lepšie. Ale to je len všeobecná informácia, v tvojej situácii ti nepomôže. O kocúrika sa neboj, on si zvykne. Chce to len čas. Častejšie k nemu chodievaj, prihováraj sa mu, ponúkaj mu nejaký pamlsok priamo z tvojej ruky. Nič nerob nasilu. Určite si k sebe nájdete cestu.

aandrea9
31. aug 2022

@jana28111 nechaj ho na pokoji 😊 zmena prostredia je pre neho obrovský stres. A plus bonus britky všeobecne ťažšie znášajú zmeny. On sa v noci naje, napije aj na zachodik pôjde. Časom sa osmelí, lebo zvedavosť je ich druhé meno 😼 sem tam prehod do placu pár slov kľudným tónom. My sme priniesli domov 3 mesačnú mačičku a jej prvá cesta z prepravky bola rovno pod posteľ 🤷‍♀️ a dnes je všade. Chce to čas a trpezlivosť 😏