Mačiatko ragdoll

daniela2505
1. jan 2023

Ahojte chceli by sme si zaobstarať mačiatko, a teda po prieskumoch mi vychádza že ragdoll by bola pre nás ideál skrz predpokladaných vlastností. Chcem sa opýtať máte niekto tuto mačičku? Je ozaj taká že sa mojká, nerobí veľký bordel v dome a je kľudná? Máme doma už menšieho psíka tak aj toho sa bojim ako by znášalo psa. Psík je hravý, nekonfliktný. Ďakujem za každý radu ;)

syslik81
1. jan 2023

macka nema predpisanu povahu .ja mam sice inu a niesom odbornik ale macky su svojske kazda ina a je jedno ci je z ulice a ci s papierami etc ... suseda mala ragdolku so psom s znasala ale kamosi neboli a nebola maznacia .. skor len na okrasu ...

dzulli1980
1. jan 2023

Presne tak, každá mačka má svoju povahu, sú to individuality, dve rovnaké nenájdeš ... pri každom plemene sú +/- zhrnuté vlastnosti, no neplatí to na každú ... kolegyňa má 2 mačky jedného plemena, každá je povahovo úplne iná.

zmrzlinka2021
1. jan 2023

@daniela2505 prosim, vezmi si nejake nehcene maciatko - da vam velmi vela lasky

danielllka
1. jan 2023

@daniela2505 ahoj, máme ragdoll 5 mesačnú mačičku, vôbec nie je mojkadlo, nechá sa síce, ale len chvíľku (pri dcére ostane, od ostatných ide po chvíľke preč), je to šidlo hravé, behá, skáče, lezie kade tade, šalí sa s naším kocúrom, provokuje ho, no úžasná je, hebučká, jemnučká, krásny plyšáčik, môj miláčik 🙂

slavomira236
1. jan 2023

@zmrzlinka2021 myslíš z útulku? Tiež som nad tým rozmýšľala ale čo som tu čítala včera že koľko kolo toho opletaciek otázok kontrol a že mačky len do domu do vnútra dávajú že nie na dvor...tak upustam od toho

zmrzlinka2021
1. jan 2023

@slavomira236 Co viem, na fb su skupiny, kde ludia ponukaju takto mačiatka - take obyčká, ale su to fakt zlatíčka. A určite mačka musí mať priestor byť dnuká v byte alebo dome a mačiatka prve 2-3 mesiace iba vo vnutri.

maciatkolulu
1. jan 2023

@daniela2505 mame ragdolla už piaty rok, je to veľmi dobrá mačička, kocúrik teda. Neublíži, nezničí, odporúčam. K deťom, do bytu, je to miláčik, ale veľmi Plzne, treba vešať, starať sa. Povaha je čisto "ragdolovska"

liusa82
1. jan 2023

Každá mačka je iná povaha.My sme mali najprv siamku dlhé roky tá bola strašne maznavá až nám to liezlo na nervy.To stále len pestovať,mojkať už ma od nej ruky aj nohy boleli ked na mne ležala😀 teraz tuto v susedstve je britský modrý kocúr a ten tiež je príšerne mojkavý a to sa hovorí o britkách že studený čumák.Ale aj tak to nakoniec risknem ešte s bielou britkou.Tú som chcela vždy a uvidíme.Alebo mám šťastie na také mojkáče neviem.Ale už by som ocenila aj takú mačku čo je trošku samostatná a dá chvilku aj pokoja a bude spať sama na gauči a nie s doprovodom😀 Ono sa to nezdá ale ak je mačka až moc maznavá aj to polezie človeku postupom času na nervy.Dobrý je taký zlatý stred

heleninamama
1. jan 2023

@liusa82 Ak myslíš takúto britku - shadedku - je to extra prítulný a maznavý typ mačky. Pri nej už nikdy nebudeš na gauči ani v posteli sama.

liusa82
2. jan 2023

@heleninamama Ja by som chcela čisto bielu.Bud krátkosrstú alebo dlhosrstú.To sa ešte rozhodujeme.Ale určite zoberiem od pani čo má tieto micky.Tá má originál takú menšiu chovnú stanicu,kde sa majú mačičky pokial neprídu k novým majitelom ozaj velmi dobre.Vidíte a ja som práveže počula že tieto britky sú také samostatnejšie.Tak som zvedavá na akú povahu natrafím🙂

refly
2. jan 2023

Pri tych povahach je to tazke. Ja som mala ako decko 2 perzske, velmi mile, ale urcite nie mojkaci. Este k tomu sa neznasali cesat, co bol dost velky problem pri dlhosrstych.
Ak rozmyslate nad obycajnou a odrazda Vas utulok, tak pozrite bazos. Ja sama mam doma kazdy rok niekolko najdenych maciat a domov im hladam cez bazos.

romanadam1626
3. dec 2023

@heleninamama to poznám 🙂