Máme doma asi 3 týždne 4 mesačné mačiatko.Nechce však,používať wc.Kúpili sme jej nové wc,najjemnejší zverlit,skúsili sme viac druhov.Čistíme jej ho lopatkou v podstate po každom použití.Celý 2-3x za týždeň,skúšali sme wc odokryté aj zakryté,miesto má kľudné,tmavé.Problém je,že veľkú potrebu vykoná do svojho wc,vycikať sa však ide kdekoľvek.Na gauč,na kreslá,do svojho pelechu.Keď vykoná potrebu nikdy to nezahrabe tak neviem či je problém v tomto,ale keď tam niečo je vyčistime jej ho.Zdravotne je v poriadku,je odčervená.Neviete mi poradiť ako ju naučiť,aby sa doň chodila aj vycikať?Nemôže niekoľko krát za deň močiť na nábytok.
@muneca my sme micke dali do zachodika nou ocikanu papierovu vreckovku a potom uz cikala tam, lebo to vonalo ako miesto kam ma cikat. Ale moze byt problem aj v tom ze chce 2 zachodiky jeden na cikanie a druhy na velku potrebu, niektore to potrebuju oddelit. A tiez je mozne ze je proste este krpata a skratka nedobehne vcas
mali sme to iste - treba zachody dva. ta macka si seriozne doteraz uz roky deli zachody - do jedneho len mala potreba, do druheho len velka. odvtedy ziadne ocikavanie
Ďakujem za rady vyskúšame.
Ak velku nema problem ... asi len davat pozor a vystihnut kedy chce cikat a davat ju vtedy na zachod. Este skusit dalsi zachod na inom mieste. Nasej sa napr. nepacil zakryty, tak ma odkryty, ale teda ma ho v pivnici a teraz cez leto je viacej na dvore ako dnu.