Domov k nam dosla pred casom macka a zabyvala sa .Teraz sa okotila v takej stodole pod strechou,vacsinu casu stravi samozrejme s malymi,este sme ich nevideli,ale vsetky znaky jasne hovoria,ze tam su,ze bola kotna.Je tomu necele dva tyzdne.Zaujimalo by ma,ci a kedy ich z tej stodoly prenesie .Kedze je na nas naviazana,pride sa akoze pochvalit?🙂Nazrat aj pomojkat sa chodi kazdy den a deti uz len cakaju,kde su tie maciatka.
@anjelicek26 hej, vyčkávame,hlavne okotila sa ozaj vysoko,tam ani nie je poriadny prístup.ked odtial ide,musi prejst cez strechy a este plot.cize normalne vylezu same po case,hej?dalsia vec je,ze sa tam obsmietal susedov kocur,mohol im ublížiť?ale ona sa tam stale vracia.keby uz neboli zive,chodila by za nimi aj tak?
Niektora macka donesie maciatka hned, niektora nikdy. Tak mesacne zacnu objavovat okolie, vtedy sa da zacat zvykat ich na ludi. Ak by ich kocur ohrozoval, moze ich preniest. Mozno aj k vam. Kazda macka je ina (aj kocur). Skuste jej spravit nejaky "dostupnejsi" pelech, mozno sa prestahuje.
A ak budú mačiatka väčšie tak dať kastrovať, lebo budete mať zachvílucelú armádu mačiek.
Ona ich prenesie vtedy ked uzna za vhodne. K nam sa pred rokmi tiez pristahovala macka uz s odrastenymi macatami.
@stvura to je mile.a teda,po tych 6tich rokoch ste aj tu mačku dali prec?tato je u nas par mesiacov,mlada macicka,nedavno este maca,takze toto je asi jej prvy vrh.uvidime.ja som mala ako decko doma vela maciek,tiez na to rada spominam a mam k tomu vztah,tak som rada ze nejaka k nam zabludila a ostala😀
Mačka je u vás pár mesiacov a nenapadlo vám dať ju stterilizovať? Čo bude ďalej s mačiatkami, ak vôbec prežijú?
Suhlasim, ak je macicka velmi mlada, maciatka to ani zvladnut nemusia. Treba ju odniest sterilizovat, ona bude raz-dva totiz kotna zasa... a davajte jej poriadne nazrat, nech ma dost mlieka pre tie male, drzim palce.
@abbey1 nie,nenapadlo,pretoze suseda ktora mala cely zivot macky ju pozerala a povedala,ze je to na 100%kocur😁az kym sa neokotila
@abbey1 o maciatka sa neboj.este sme ich nevideli a uz su rezerve do rodin v okoli.😀
@anjelicek26 vdaka🙏ano,zerie teraz za desiatich🙂
Suseda nerozozná mačku od kocúra? A ani veterinár nevidel, že je to mačka a nedoporučil sterilizáciu?
@abbey1 🙉
@stvura 👍
@abbey1 presne tak, suseda nerozozná mačku od kocúra, tiež som sa začudovala. a veterinar este macku nevidel, kedze sme dlho nevedeli, ci niekomu v okoli nepatri a kym sa zabyvala a ostala u nas , okotila sa.este nieco ta zaujima?rada odpoviem.
K nam chodila jest susedova macka, o ktoru sa velmi nestarali....ked bola kotna, porodila niekde v stodole....maciatka privolala, ked boli uz dost velke a vsetky ich doniesla k nam...vsetky sme potom darovali, macka je uz sterilizovana, lebo som sa na to nemohla pozerat, ze rodi kazdy polrok...tak som dala sterilizovat susedovu macku
Maciatkam dajte prve dva-tri-styri tyzdne fakt pokoj, povedz aj detom, ze ked ich budu intenzivne "hladat", tak ich odnesie prec a neuvidia ich uz nikdy... ked male otvoria ocka a zacnu lozit po okoli, este si ich uzijete dost...