Prosim vas ako je to s maciatkami. Kŕmili sme kocúra chodil tu strašne vychudnutý luto nám ho bolo a ten si dovliekol "nevestu" maju teraz na povale tri mačiatka. Jedno by sme si chceli nechat len ako to teraz poriešiť? Macka im zacala vynášať hore jedlo co im dávame obavam sa ze ich nenaučí loviť ani myši tym padom. Myslíte ze tu uz ostanú? Kŕmiť 5 mačiek je vela. Ale ked budem davat žrádlo tak zrejme tu vsetky ostanu. Hmmm
a mame krasne tri cierne maciatka ak by mal niekto zaujem
Nauci ich lovit neboj 🙂 my mame maleho kocura a ten lovi najradsej psovi maso aj dnes maly drobec a maso vacsue jak jeho hlava 😂
@loginexistuje ako nas Blacky vyzera 😀 a mysi aj vdaka mackam nemame 😉
neboj sa mysi pochytaju...my sme mali bytoveho kocura ktory chodil von akurat na balkon a poloval tam na sykorky a veru ich niekolko padlo za vlast..nikto ho lovit neucil maju to v sebe proste.
Dakujem ste ma upokojili. Len svokra stále do mna hučí nech im tolko nedavam jeat ze stačí rano a vecer ze zleniveju. Deti sa tesia lebo su pritulne aspon ta macka kocúr sa pohladkať neda. A kedy treba dat mačku sterilizovať? Ona ich ešte koji.
My mame dvoch kocurov, hned sme ich dali vykastrovat. Prijali by sme este cierne maciatko, len oni by ho zlyncovali. Sami sa kolkokrat biju a su to bratia, jeden cely biely a druhy ma sfarbenie ako rys. Jest pytaju vkuse, este aj po susedoch chodia a pytaju, ja neviem, kam to davaju, tucni nie su ale su dost velki. Mysi, potkany, vtaky chytaju aj napriek tomu, ze ich dost krmime. Lebo to sa neda nedat im, chodia za nami a mraucia, kym nedostanu 😀. Inak zlikvidovali aj uzovky, kym som ja hladala nieco v com ich odnesiem. Len sa o nich potom treba starat, ked sa s nimi hraju deti. My odcervujeme a dali sme ich aj zaockovat proti besnote. A kocura dajte vykastrovat a macicky stetilizovat.
Naučí ich loviť a pôjdu kade tade, mali sme u nás v sene takto už xy mačiek “bezdomovkýň” .. kúpim granulky, vysypem do misky pred garáž a kŕmia sa hádam aj cela ulica ... oficiálne mame jedného kocúrika 😉 aj ten si vždy niečo chytí a uloví
Mačka sa sterilizuje keď majú jej mačiatka aspon 6 týždňov a samé jedia, ale moc necakat lebo mačka môže byť zas kotna aj keď ešte koji. Naše mali 8 týždňov. Práve sme to minulý týždeň riešili.
To, či mačka loví, nezávisí od toho, či jej dávate veľa jesť. Lov je inštinkt. Mačka, ktorá je pravidelne kŕmená, neprestane loviť. Len úlovok nezje, ale odnesie ho majiteľovi (často by som bola radšej, keby nič neulovila, ako keď nájdem mŕtveho vtáčika, myšku, krtka, jaštericu, ale pokojne aj hada pred vchodovými dverami. 🤢)
@scila prosim vas a aky je postup? Dnes som videla ako ich kojila a predtym im davala aj maso co sme pre ňu dali. Asi by sme ju mali odcervit vsade o tom citam.
Naša bola naposledy odcervena pred rokom. Niekedy sme ju aj mesiac nevideli, ale mačiatka porodila v našej záhrade a odcervena teraz nebola, nič také nám nekazali. Treba sa dohodnúť s veterinárom, našej sme nemali dať ráno žrať. A tých 6 týždňov by malo byť minimum, aj u nás jedno maca začalo jesť normálnu stravu až po 6 týždňoch, ostatné skor, tie pili aj mamine mlieko aj jedli normálnu stravu. Ale že aj keď jedia, tak tých 6 týždňov potrebujú aj to mlieko. Nič špeciálne sme nerobili, len teda mačku je treba chytiť do prepravky. Prípadne sa skúste popýtať v okolí v útulku alebo v nejakých Občianskych združeniach na ochranu zvierat - keď im poviete, že sa k Vám tá mačka pritulala mohli by Vam to vybaviť lacnejšie. Existujú kastracne programy pre túlavé zvieratá.
@scila dakujem krasne
Skôr by som sa obávala, kde kadia...my síce mačķy nemáme, ale majú všetci susedia okolo a tú škodu, čo nám robia v záhrade...aj som si poplakala. Rozhrabané a osraté okrasné záhony alebo aj tie zeleninové...zohnem sa pliest burinu a tam mačacie hovno...minule čučoriedky a ríbezle vyhrabané až ku koreňom a kôra a zem v ozdobnom štrku....no des...mačky sú skaza
@rogana To je otázka názoru a priorít. Teraz, keď sa pozriem z okna, pozerá na mňa mačka. Pred rokom, keď sme mačku nemali, sa na mňa z toho istého miesta pozeral potkan. A všade sme mali potkanie hovná a smrad. Dedina, to nieje len "ozdobný" štrk a muškáty. To sú aj myši, potkany, mačky... Možno by ti bolo lepšie v paneláku 😉 Mimochodom, štrk patrí do betónu, nie do záhrady.
@rogana byvam na dedine a odkedy mame macky tak mysi ani potkany nemame. Mame komoru dielnu a tam sem tam mysi boli ale uz nie su. Kadia nam aj na zahrade ale VZDY macka zahrabe po sebe. A toto tu hnede na foto to je "skaza" 😂😂😂 co sa ona stazovat vie 😂😂😂
@scila to nevysvetlis 🙂 pochopi len kto macku ma. My sme macky aj pozachranovali kolkokrat som mala chut ich prizabit a hoc su take ze daj pokoj a mojkaju sa kedy chcu aj trz mame 2 maciatka a ako sa šantia vonku 😂 ako po sebe skacu atd 😂 lepsie ako TV 😂😂😂
@janulik2008 My sme mačky nemali, susedove sa báli nášho psa. Mali sme v noci otvorenú vetračku, že veď máme sieťku proti hmyzu. Myš sa cez ňu prehrýzka a behala nám potom po kuchyni. Dostali sa aj cez povalu. A potom myši zmizli - zlikvidovali ich potkany. A behali nám cez deň po dvore, pes ich nevedel chytiť. Prvé keď pes zomrel kúpili sme mačku a je po hlodavcoch 😀 Áno, lezie mi na nervy, že kadia kade tade. Ale potom si spomeniem čo bolo predtým a neriešim.
@scila u nás pes a mačky žijú " v rovnováhe" 😂😂😂
Prosím vas a co im dávate žrať? Tie naše maju akesi mlsne jazycky. Nechcu granule ani konzervy. Viem ze maso je top keď im dam. Z polievky idu sa zblázniť ale ved im nebudem vyvarat 😀 .a matka macka vkuse len pyta žrať a mrauci. Fakt kazdu hodinu nechapem preco neide loviť.
Aj surové mäso,premrazene.kuracie napr..nemusíš extra vyvárať..Ja som mala kocúra dávnejšie a ten mačacie granule.nechcel,zato tie čo mal pes mu išli náramne.. A sám si lovil kadečo.. a nie len lovil,on chodil po susedoch po odpadkoch..raz som našla rybaciu hlavu na dvore,potom pri dome mŕtvu preplicku,ktorá mala vyzrate len prsia,a raz si dokonca schoval za garážou zajaca,ktorého asi našiel niekde zrazeneho.. keby nenechal jeho nohu na dvore tak to ani nezistíme..A čo robil keď videl chipsy.. no takže tak..aj ked jej nič nedáš niečo si isto ulovi.. Alebo ak kúpiš jednu sliepku uvaris,tak to budú mať aj na 3 dní..kosti však nedávaj..
Keď budú hladné, zožerú. Naša loví ale teda dávam jej aj mlieko a granule. Zožerú aj mačacie aj psie. Ale viac im chutí, keď im cez to prelejem polievku ak nám ostala a pod. Ale keď není nic ine žerú granule.
@scila no lenze ked necham jedlo vonku chodia psy a kadia nám tu po dvore ☹ ...macka aspon po sebe zahrabe. Takze snazim sa davat take aby hned zožrali. Inac nase nám nenosia nic 😀. A ta macka co ma macata sa len vyvaluje tu pri nas nezda sa mi zeby chodila loviť.
No uvidime. Na druhy tyzden sa pokúsim ich odcervit lebo trosku po prečítaní roznych clankov som sa zacala aj bat nech deticky nieco nechytia. Dakujem za rady
Ako ste dopadli s mackami? Maciatka ste darovali? Macka u vas zostala?
My kŕmime našu bezzubu pôvodne bytovú mačku, ktorá prvých 5 rokov života myš ani nevidela, dosť a po presťahovaní na dom je z nej lovec. Každý deň nám donesie mŕtvu myš. Nedávno ich pekne na kôpku uložila desať.
@0silvia0 cela rodinka je u nas... Takze krmime 5 mačiek zatial sa nikto nenašiel kto by ich chcel. Ale tak aspon nemame myši.
Nasa macka koji 4tyz maciatka a je mozne ze nieco zjiedla a dostalo sa jej to do mlieka maciatka ostali slabe a padaju
lovit mysi ich samozrejme nauci ty ju len krm nech maju dostatok potravy ked vyjdu von ponuknes ich na darovanie a macku daj sterilizovat