Dobry den,
od vcera mi stale vyskakuju upozornenia na Macbooku, ze bol napadnuty virusom, trojanom, potom ze treba nieco obnovit s bezpecnostou, treba urobit sken a pod..Vzdy to tam je tak 5 sekund a potom upozornenie zmizne. Prvy raz som na to klikla a chcelo to odo mna, aby som nainstalovali nejaky antivirus, plateny samozrejme. Ide naozaj o virus? Ako by som mala postupovat? Neviem ani ci tu mam nejaky antivirus nainstalovany, v PC sa vobec nevyznam, ale zacinam sa bat, ze naozaj sa mi zaviril...Dakujem za akukolvek radu
@baja_24 Hmm, nepozerali sa filmy na nejakych strankach? Robi to Chrome? https://zive.aktuality.sk/clanok/44W3FgP/zariad...
Na macbook určite žiadne antivírus netreba, ignorujte to.
@bianka_012 Ale je potom divné, že autorke niečo pravidelne vyskakuje. Čím to môže byť?
Pouzivam Safari a pravidelne pozeravam filmy na strankach typu bombuj, prehraj to a az do vcerajsieho dna sa nic nedialo, teraz kazdych 5 min mi vyskoci okienko, ze si mam bud nainstalovat antivirus, alebo zoskenovat Mac, alebo ze mi hackli gmail a pod...
@baja_24 vymaž si cookies a históriu. Keď tak pozeraj filmy cez inkognito režim. Vieš odfotiť tie hlášky,?
@bianka_012 Ano viem, urobim screenshot ked sa objavi a poslem do spravy.
Tak si určite potrebuješ nainštalovať na pc nejaký antivir. Potom vypnúť net a celkovú kontrolu.
Mať pocitac pripojený na net bez antivírusu je veľký risk