Macbook verzus iPad

10. jan 2022

Ahojte, na ďalší rok chcem ísť na VŠ s čím súvisí aj kúpa nového zariadenia. Rozhodujem sa medzi klasickým macbookom alebo iPadom s perom a klávesnicou... Cenovo ma to vyjde cca rovnako, no rada by som vedela, čo by bolo pre mňa ako študentku praktickejšie... Páči sa mi na ipade možnosť písania si poznámok, ale neviem ci je to dostatočne rozhodujúci faktor... Výška by bola biológia prírodovedecká prípadne možno medicína 🙂) do čoho mám ísť skôr?

goblinko1
10. jan 2022

Ak by si išla na grafiku, dizajn a pod tak MAC alebo výkonný Windows no pri medicíne ti “ stačí “ iPad s perom.. kamoska tak má a nesťažuje si.. vie si pekne poznámky robiť dať k tomu fotku pre predstavu a k tomu si dopisuje čo treba. Čiže iPad odporúčam.

jumama
10. jan 2022

Ja si predstavujem, ze budes potrebovat rozne prace, seminarky odovzdavat. V ipade mozes pouzit na to google docs alebo google sheets, no a v pocitaci by si mala priamo office balik. Budu sa ti take prace pohodlne pisat v ipade?

cyberk
10. jan 2022

ja som mala aj aj, ale rozhodne sa mi lepsie pisalo na macbooku (pro), pohodlnejsie to bolo; celkovo som bola na to viac zvyknuta - prezentacie a pod. sa dobre robili

amelie2017
11. jan 2022

Za mna radsej mcbook.

loginexistuje
11. jan 2022

macbook pro jednoznacne

monimika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
allie458
11. jan 2022

Ak nechceš robiť grafiku a kresliť tak určite Macbook, sama ho mám je veľmi ľahký a hlavne pevný. Mala som dell v tejto velkosti a to prenášanie hore dole ho veľmi rýchlo opotrebovalo a to som ho mala v obale a taške na laptop. Macbook je jednak ľahší a má pevnejšiu konštrukciu takže ak máš na neho obal môžeš ho veselo prenášať, nie je ťažší ako knižka. K tomu písaniu, ja píšem na počítači omnoho rýchlejšie ako perom :D a som si istá, že po sebe aj prečítam.