Zdravím, som študentka VŠ a potrebujem už nový notebook a rozmýšlala som uz nad MacBookom, ale nie som si 100% istá či do neho ísť. Od apple mam viacero zariadeni a som spokojná, ale najväčšie obavy mám z wordu, powerpointu a vsetkych tychto aplikacii keď ide o posielanie a otvaranie dokumentov z inych notebookov, či su s tym nejake problemy alebo nie. Ak má s tym niekto skúsenosti alebo by mi vedel poradit aj s inymi vecami ohľadom Macu tak budem rada. Vďaka 🙂
Kľudne do toho choď.
neni problem s tymi apkami ja mam v macu ťriadne plateny word excel a vsetko fici ako ma
Mam Mac už vyše 10r, pracujem v IT. Nikdy sa už k Windowsu nechcem vrátiť. Dôvodov je strašne vela.
@dandelion1 pred rokom som riešila rovnakú dilemu. A som za Mac. Celý život win, odteraz Apple
@tinka8512 bezpečnosť, jednoduchá administratíva, nulové problémy v zahraničí, skvely support. A jasne, developeri maju na Mac svoj názor. Ale ak niekto používa linux, je jasne, ani Mac ani Windows pre neho nie sú.
Ja pracujem ako konzultantka, takže Mac ma všetko, čo potehujem. Rovnako grafici najviac pracujú na Macbookoch.
Ja mam macbook doma a cosi s windowsom v skole a uplne v pohode prepinam.
Ja som celý život fungovala na Windowse. Odkedy som prepla so Samsungu na iPhone, kúpila Mac tak by som k inému notebooku už nesadla. Office tam normálne funguje. Otváranie súborov tiež.
Mam MacBook a cela rodina sme prešli na Mac. Čo študuješ? Microsoft produkty nemajú uplne 100% funkcionalitu. Hlavne Excel. Ale musíš byt power user aby ti to chýbalo (VB, power query v Exceli napríklad). Ja pracujem v manažmente a (bohužiaľ) PowerPoint je toho dennou súčasťou. Všetko šľape super. A hlavne veľa aplikácii 3tich strán je brutálne optimalizovaných pre Mac (napríklad Photoshop). A jedna vec ktorú milujem - touchpad. Nepotrebuješ myš. Je fakt skvelý.
Game changer. Jedine čo mi chyba sú hry 🙂
A musi to byt zrovna okresany Mac? Na hentake aktivity plus graficky narocne ukony su skor lepsie sucasne herne notebooky ako napriklad Asus Rog Strix seria s lepsou grafickou kartou znesu aj viacnasobnu zataz aj mozes na ne napajat vela veci naraz plus na dnesnu dobu su uz aj o dost sviznejsie a lepsie v nich pracuju narocnejsie programy
Na Mac-Ku mozes mat Instalovane obidva systemy, ak by si velmi chcela. Office funguje aj bez Win uplne bez problemov. Prvy Macbook som kupovala v 2007 s mojim prvym iphonom… Macbook funguje dodnes a keby nemal vylomeny slot na nabijacku (je to unibody) tak sa nekupujem dalsi, ten stary funguje stale a ma trochu upgrade, ale pre normalneho pouzivatela je super- takze vydrzia straaaasne dlho. Co sa tyka hier netusim - mna zabiju aj v demo verzii a moje herne schopnosti stacili na hada v nokii. Jedine ja som kupovala macbook pro …
@wade Študujem psychológiu, takze vyuzijem co sa tyka programov ten word, pp a neskor na štatistiku asi excel. Raz začas si rada zahram sims, ale neviem či je na niečo také vhodný, počula som, že sa moc prehrieva kvoli tomu.
Vedeli by ste mi poorípade odporúčiť niekto aj notebook inej značky, ktorý by stačil študentovi vš ?
@dandelion1 za mna ak ma clovek, co pracuje v IT Mac, ok. Ale na čo je komu Mac ked planuje pisat vo Worde, mailovat a surfovat po nete? Za mna zbytocne drahe.
@dandelion1 švagriná ma Mac (nevie aký konkrétne) a Sims v pohode zahrá 😂
Ja mám napr. Lenovo ideapad 3
@amonet vsak ja netvrdim, ze nie je normalny… dokaze super veci, ale tie studentka, ktora potrebuje len Word a ppt nevyuzije. Tak na co investovat do drahej masiny, ked moze mat 3x lacnejsi comp, ktory jej bude stacit. A nie, bezny laptop neumiera po dvoch rokoch… teda, ak ho pouzivatel pouziva na to, na co je urceny.
Môj ma Mac ale s nainštalovaným Windowsom a je spokojný 😁
@dandelion1 moje deti maju vsetki Mac a su spokojne.