Mačacie blchy

plapa
22. feb 2022

Dobrý deň, mačka nám priniesla pred nejakým časom blchy do domu. Väčšinou býva vnútri, ale občas ju púšťame von, takže asi ich priniesla odtiaľ.. problém je v tom, že nevieme ako sa ich zbaviť, skúšali sme šampóny, obojky.. myslím, že pipeta bude riešenie, ale tu jej kvôli antibiotikám nemôžem zatiaľ dať. Lenže ako sa ich zbaviť vnútri domu? Vedeli by ste mi poradiť nejaký prípravok alebo sprej, ktorý možno použiť do interiéru?
Vopred ďakujem za rady.

januska20
22. feb 2022

@plapa ľudia povedia,že mačacie blchy na ľudí nepôjdu. No,my sme s manželom boli neskutočne poštípaní a museli sme si ich nejak doniesť až do postele.
Akurat v tom čase boli svokrovci na dovolenke a mali malé mačiatka. Ja som sa o nich starala,no a mali blchy. Mali zakapravené a polepené oči. Čiže som ich brala do ruky a oči som im čistila nejakým prípravkom. Jedine takto sme si ich museli doniest domov,lebo my mačky doma nemáme a ani žiadne iné zviera v dome.
Všetko som v spálni povyzliekala,dala prať na najvyššie °C. A matrace som vystriekala biolitom alebo podobným prípravkom. Vyložila som ich potom na celý deň vonku. No,bolo to v lete,čiže na slnko som ich vystavila.

marianarem
22. feb 2022

@plapa My sme mali blchy na jesen, u nas pomohla kombinacia 2 sprejov - Protect a Fypryst. Co ale treba urobit najprv, je poriadne vsetko povysavat alebo poutierat, kazdu sparu, ale naozaj kazdu, aj za nabytkom, pod nabytkom. Co sa da, tak oprat aspon na 60°C. Potom postriekat Protectom podla navodu a latkove veci, ak mate napr. latkou potiahnuty gauc, tak radsej Fyprystom ( my sme hlavne spary na gauci tym striekali). Po tyzdni sa postrek opakuje, je to aj v navode. No a striehnut a likvidovat zive blchy, najlajsie je utopit v mydlovej vode. My sme s nimi takto bojovali asi 6 tyzdnov, ale vyhrali sme 🙂

marianarem
22. feb 2022

@plapa Este som zabudla, to dokladne vysavanie je potom najlepsie robit aj kazdy den alebo kazdy druhy, treba blcham zabranit klast vajicka a nechavat trus, ktorym sa zivia larvy. A vychod z vysavaca upchat, aby povysavane blchy nevyliezli zase von.

brembo
22. feb 2022

@plapa ked máte parný čistič,tak ten zabíja všetko živé,vrátane roztočov.

brembo
22. feb 2022

@brembo samozrejme nepoužívať na mačku🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brembo
22. feb 2022
akvi
22. feb 2022

@plapa tiež sa nam to párkrát stalo, stačilo všetko oprať a také,ako gauč a pod. vystriekat Arpalit sprejom.

katkamatka7
22. feb 2022

@plapa Arpalit spraj.

daseng
15. aug 2024

V minulosti nám blchy do domu doniesli 2 psíky po strihaní v salóne. Keďže sa pohybovali skoro po celom dome, dalo nám zabrať všetko vydezinfikovať a hlavne blchy odstrániť z nich. Vyskúšali sme všeličo, ale dosť dlhú dobu sa v menšom množstve v srsti objavovali. Potom nám niekto poradil namydliť ich pracím mydlom a okúpať, keďže som už bola zúfalá, tak som skúsila a tento spôsob bol účinný bez akejkoľvek ujmy na ich zdraví.