Má žena s kočíkom na pošte prednosť?

26. jún 2024

Maminky neviete ako to funguje na pošte? Jedna pošta na celom sídlisku, prišla som a 49 ľudí predo mnou. V kociku 2 mesačne babatko. Čakať? Alebo ísť k okienku a prednostne sa to vybavuje? Dakujem

maca1984
26. jún 2024

Buď ťa niekto pustí ,alebo si počkáš kým vybavia všetkých ľudí pred tebou.

caroline_
26. jún 2024

Určite čakať normálne ako ostatní... Jedine ak ta niekto pusti

btus
26. jún 2024

odpoveď na otázku: Nie, nemá. Je len na ľuďoch, či Ťa pustia dopredu, alebo nie.

maranco
26. jún 2024

Nechoď krátko po otvorení, vtedy je veľa ľudí.
Poštovné za zásielku môžeš zaplatiť ešte doma online a potom ju len dať do krabice/schránky na to určenej, nemusíš čakať.
Vyhýbaj sa pošte v dňoch kedy sa vyplácajú dávky.

milanemila
26. jún 2024

Ja som vzdy cakala 🤷🏼‍♀️ preco by som mala mat prednost napr pred niekym kto narychlo odbehne z prace, ked ja som v podstate cely den doma. Ked bolo vela ludi som s otocila a vramci prechadzky som prisla inokedy alebo nechala deti s tatom a isla som sama alebo teda poslala muza.

diewcatqoo
26. jún 2024

Nikdy som si nevynucovala prednost len preto, ze som mala v kociku dieta. Ani ked som bola tehotna. Minule som tiez polhodiny cakala na poste s obrovskym bruchom (som tyzden pred porodom) v 30 stupnoch a ani mi nenapadlo, ze by som sa mala predbehnut.
Ak sa mi nechce cakat a vidim, ze je predomnou kopec ludi, tak idem prec a necakam. Kedze mas v kociku dieta, predpokladam, ze si doma a mozes na postu odbehnut v podstate kedykolvek.

vanilkovazmrzka
26. jún 2024

Nevravim, ze cele dni nic nerobis, ale predsalen nie si viazana na pred/po pracovny cas, kedze si cely den doma, mozes si teda vybrat akykolvek cas pocas dna, a prist tam vtedy, ked tam nebude naval.

minenkak
26. jún 2024

A to prečo by si mala mať prednosť????Naozaj ma to zaujíma

sense
26. jún 2024

Nie dieťa v kočíku nedava právo na prednostne vybavenie.

lalala94
26. jún 2024

Vždy som čakala. Raz som bola na pošte už s dvomi deťmi (máme malý rozdiel - prvá mala v tom čase 1,5 roka a druhá dcéra asi 2 mesiace). Prvú som mala na takom stupienku pripojenom ku kočíku a druhé bolo normálne vo vaničke. Ťažko sa s tým celkovo manévrovalo, kočík s deťmi aj so stupienkom mali cez 25kg. 😂 A keď ma pani za priehradkou videla, prednostne ma zavolala aj keď tam bolo viac ľudí a moje číslo nenasledovalo. Ani mi ale nenapadlo, že ma zavolá.

dadka1997
26. jún 2024

A preco by si mala mat prednost? Ty mas na to celý den, na postu chodia aj ludia, ktori idu do prace, alebo si to na rychlo vybavuju popri práci 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

januska12323
26. jún 2024

Ty si doma a môžeš prísť kedykoľvek, načo sa predbiehať?

macatt
26. jún 2024

Ja teda vždy pustím mamičku s kočíkom, alebo malými deťmi.. jednak kopa baktérií, deti to tam dýchajú a chytajú.. dôchodcu pustím sadnúť, ale ten má čas, pred seba nepúšťam, lebo áno, vybehujem z práce a platím parkovně🙄

domka222
26. jún 2024

To ako keby si sa hádzala na prechode medzi autá,lebo však žena s kočíkom má prednosť. Nie,nemá. Je to len na ľuďoch.

14petulka88
26. jún 2024

Ano ma zena s kocikom prednost, na poste mi povedali, ze nabuduce nech necakam, ze matky s malimi detmi maju prednost.

h2
26. jún 2024

Išla by som preč a prišla inokedy.

heln
26. jún 2024

posta asi nema take pravidla na prednost, ale je to o ludoch. ja sa snazim ist na postu v casoch, ked je tam menej ludi, ale niekedy sa to fakt neda odhadnut.
a ked ta nepustia, nech nezazeraju, ked ti tam bude dieta 20 minut plakat v kociku.

lakebabe
26. jún 2024

Nemáš prednostne právo, keď je veľa ľudí môžeš ísť domov a prísť neskor. Keď ma niekto poziada pustím ho , ale tiež to často nerobím, lebo platím za parkovisko a môže sa to predrazit.
Dôchodcovia a matky na MD sú doma cely deň, väčšina ostatných sa ponáhľa do práce

moonlighting
26. jún 2024

Nie

heln
26. jún 2024

ja si myslim, ze ide o to, ze ked to male dieta caka v kociku dlho na jednom mieste, tak moze zacat plakat a ludia potom zazeraju. kto je zvedavy na "revajuce decko"?

maranco
26. jún 2024

Niektorý ľudia chodia aj zbytočne na poštu, poznám jednu ktorá každý mesiac vybrala peniaze z bankomatu a šla sa postaviť do radu na poštu zaplatiť šeky.
Potom som jej vysvetlil že existuje IB a nemusí utekať na poštu, ale platby vyriešiť z domu. Pritom mala internet aj doma v NB aj v mobile ale to ju nenapadlo že sa dá fungovať bez pošty.

aurora33
26. jún 2024

Jasne že nemáš prednosť. Ved čakaj ako ostatní ludia

orangiiina
26. jún 2024

Si celý deň doma, môžeš využiť ten čas, kedy je menej ľudí. Prečo si teda nešla ráno, keď je najmenej ľudí

diewcatqoo
26. jún 2024

@maranco a vela dochodcov chodi na postu len preto, lebo moze. Idu si kupit noviny, zreby, pokecat medzi sebou alebo s pani za priehradkou. Je to ich denna napln a socialne vyzitie.

maranco
26. jún 2024

@diewcatqoo tiež poznám rozdielnych dôchodcov, jeden si dobíja kredit na mobile kartou a druhý ide na poštu, potom frfle ak je zlé počasie že musel ísť na poštu

jeden má nastavené pravidelné platby cez trvalé príkazy, druhý ide na poštu so šekom za magio TV, aj som mu núkal že mu na to nastavím trvalý príkaz, ale že on sa radšej prejde na poštu pozrieť poštárku

jeden si chodí kedy chce, kam chce, dôchodok mu príde na účet, druhý čaká doma poštárku, kvôli tomu ani nešiel na liečenie lebo v tom termíne "musel čakať" poštárku s dôchodkom

Obaja majú rovnaký vek 70+, obaja majú internet

heni79
26. jún 2024

U nás na pošte máme lístkový elektronický systém. Takže si vyklikneš požiadavku, systém ti pridelí číslo a následne čakáš, kým tvoje číslo zasvieti na elektronickej tabuli. 🤷 Osobne si myslím, že je to najférovejšie.

hiro
26. jún 2024

@heni79 V niektorych krajinach nemaju listkovy elektronicky system ale topankovy :D Riesi to rovnaky problem 🙂

andreatytler
26. jún 2024

Sranda, tie slovenske posty. To su ako vlakove stanice. A stale maju tu auru dolezitej institucie.
Tu kde zijem je posta jeden maly putlik v rohu v drogerii, ale su vsade na kazdom kroku. Mam 3 posty a 1 kuriera v dosahu 30 minut pesi. Cakam v rade len ked posielam balik pred vianocami.
Matky s kocikom nemaju prednost. Ale ak zacne dieta plakat ludia ta mozu pustit dopredu. Je tu taka reklama, ze mama s malymi detmi v aute potrebuje narychlo vymenit pneumatiky a tak poprosi deti aby zacali poriadne revat pred tym ako vojde do servisu. Tiez boli take chvile ze som si priala aby zacal maly poriadne revat, ale ako na potvoru ked som cakala v rade, bol vzdy spokojny 😀

evaachesa
26. jún 2024

Ja len že s 2 mesačným by som sa na poštu netrepala vôbec. Nemôžeš poprosiť niekoho z rodiny?

jana_eyre_2
26. jún 2024

Akoze ja ženy s malými deťmi pred seba púšťam, či už v obchode (na pošte som nebola ani nepamätám) alebo aj inde.. ale zase mať apriori prednosť kvôli malému babatku mi príde zvláštne, pretože každý človek čo stojí z tých 49 pred tebou ma niečo v živote.. ja som napríklad nikam s takto maličkými deťmi nechodila, nechala som ich manželovi a on čakal pred inštitúciou kam som musela ísť.. takze je aj možné že z tých 49 ľudí je možno 5% v rovnakej situácii ako ty, že majú malé bábätko, len vonku čaká niekto s ním a ostatní majú možno doma 4deti samé, niekto ďalší zase choru ležiacu mamu, ďalší zase dospelého syna s postihnutim.. našla by som si iny termín keď tam bude môcť ísť niekto s tebou, aby mohol počkať s babom..