Nieco darujem, nieco dam do charity. NIeco vyhodim, ak to uz ozaj je na hranici zivotnosti. Som ale zufala z toho, akym materialnym zivotom zijeme, ze clovek potrebuje hento, tamto, kolko toho dostanu aj deti a prinesie navsteva. A vsetkych to stalo aj nejake peniaze, ze ano. Luto mi je to vsetko, ale nasa domacnost je uz na pokraji zrutenia.
Nieco predavam, lebo niektore veci su fakt v top stave a niekedy uz ani tie kamosky a charity nechcu, vsetci maju dost. Nemozem to vyhodit a urobit dalsi odpad, ak je to skoro ako nove, to mi je zas proti srsti, ani nechcem dat niekomu spekulativnemu zadarmo a on to potom bude predavat. Nieco predavam. Ale myslim, ze mi to zabije viac casu, nez vobec zarobim aspon za ten cas.
Ma to vobec vyznam predavat? Co robite s vecami? Oblecka, hracky, ale aj dekoracie a pod. "haraburdie".
Keby existovala sluzba, ze posli cez nejaku organizaciu zadarmo do Afriky, tak to snad aj vyuzijem.
Ja som napríklad deťom na jeseň nakúpila komplet nové šatníky (vrátane jesenných/zimných topánok, búnd či korčúľ na ľad) z peňazí ktoré som zarobila predajom ich starých veci, čiže za mňa áno oplatí sa predávať 😊
na V...? ja keď niečo dám na V....za 5 eur, príde mi ponuka, či nepredám za 2 eur....
Nepredávam absolútne nič, všetko darujem a sme rovnako neustále obdarovani aj my, takže verím, že planétu šetrím aspoň trošku.
@oceanahory waw
V Afrike maju tiez plno😡 Nadvyroba vsetkeho zasypala nas vsetkych. Ty si este zrejme mlada, ale my starsi, co pamatame nedostatok od toaletaku po pomarance, sme inak pozerali na veci, ako dnes. Este v 70.rokoch,ked umrel ujec sa rozobralo vsetko po nom, tetka okuliare, jeho brat kosele, gate na dodranie, duchne, hrnce, susene huby😅dnes sa dedicom aj bridi prehrnat pozostalstou, su na to firmy. Tiez som si zacala dopriavat po kikoch, pepkach, depotoch, actionoch... co kedysi nebolo a halt.. zacala som si fotit nakupy a spatne vyhodnocovat, ci mi to bolo treba😅a ci zapelesim dom, ktory po mne budu raz spratavat...
@oceanahory ináč, aj ja mám ceny cca 8 eur za kus ako ty...
@oceanahory tak potom by som rada videla nejaký tvoj inzerát alebo radu ako pekne nafotit...(v dobrom sa pýtam...😉)
Veci po malej predám všetky. No kupujem "známejšie" značky a ja kupujem v 90% nosené, takže aj ked su to lepšie značky tak ich kupim za dobru cenu a predám za ceny, ktoré su pre baby prijatelne 🙂
Po mne aj ked mám tiež značky ako Mohito, Zara sa nepredáva nič. Nebaví ma to fotiť, lebo ponuka dámskych veci je milion a radšej darujem alebo vyhodim..
No nemám rada preplnené skrine veci, kt nenosím...
@ajka19 ja teda tiez... lebo mam tam veci ktore su aj viac nafotene a co z toho ked to nikto ani za par susnov nechce...
Veru poznam, sem tam sa mi podari nejaku vec predať, som otvorena dohodam, ale nejak nikto nepise, uverejnujem stale aj na FB a nič. Tiez je mi to luto vyhodit a kazde € pomoze, mam nejake veci aj na darovanie a ani to nikto nechce :D
@nikoleta1234 veci na darovanie vzdy hodim do fb skupiny mojej dediny - spoluobcania sa vzdy ozvu a aj pridu.
Afrika uz ma dost smetia. Treba tym co nosia haraburdie povedat, ze nie je nutne aby cokolvek nosili a aj sa naozaj k tomu tak stavat. A ano, veci darujem, predam dalej... musim povedat, ze teraz triedim kuchynu, lebo satniky a hracky atd uz mame zmaknute ako tak... a som zhrozena :D A pritom do satnika som nemusela NIC kupit roky :DDD
Darujem a je mi jedno, čo s tým spravia. Už som darovala oblečenie aj jednej pani a hneď v ten večer som na fb videla ako to v jednej skupine predáva 🤣 ale ako som napísala..neriešim..nech si predá...a zarobí, nech jej to padne na úžitok...charity, detské domovy, krízové centrá nič nechcú, majú toho kopu...
A haraburdie ako dekorácie - skús zaniesť do záložne, hoci za 1€...ja som tak odniesla nejaké dekorácie a síce mi dali tuším 11€ ale nevadí...dala som ich dcére do pokladničky...a chystám sa tam zaniesť aj kávovar, mixér a iné veci, ktoré boli použité možno 1x a už mi rok/dva stoja v skrini a viem, že to nevyužijem...peniaze opäť dám dcére do pokladničky...
inak treba sa pozriet ak nieco predavata, kde to ponukate.. lebo na takychto bazaroch kde je vsetko a je tam toho halda, je to o stasti. Napr veci na vyrabanie/tvorenie, kadejake raroziny zberatelske a tak = lepsie je to ponukat na fb skupinach napr. s rucnymi pracami.
@muchotrafka298 presne, urcite dobru teplu bundu si nejaky bezdomovec vezme, ale casto to uplne haraburdy do vriec ludia davaju a posuvaju dalej.. bez ohladu na praktickost. Tak potom smer humana radsej a oni si to uz vytriedia a zrecykluju.
@earlgrey kavovar mixer atd preco nedas na FB alebo bazar? vzdy som vsetko rpedala, od parneho cistica az po domacu pekaren :D
@kris_tin257 A kde? Tu na MK pochybujem.
@katkaseiner Keby len pekne pofotene zo vsetkych stran, ale aj pomerane. Povazujem svoje inzeraty za nadpriemerne, ked vidim, ako predavaju druhi.
Ja posuvam vsetko. Davala som kamaratke ale odstahovali sa tak teraz vsetko davam do darovacich skupin na fb. Babatkovske oblecenie posielam dalsej kamoske ktora ma babo o 6 mesiacov mladsie od mojho. samozrejme posuvam vsetko v dobrom stave, max 2 pyzama som nechala ako handru Ked budem potrebovat.
A vela nakupujem v charity shopoch, skoro nove veci po 2-3 eura.
Ked som bola tehotna tiez sme podostavali vela veci, takto to dalej vraciam.
Darujem, predávam. Manžel sa smeje, že robím biznis. U nás sa to rýchlo točí. Nakupujem minimum z kamenných obchodov. Topánky a spodné prádlo. Okrem toho takmer všetko z druhej ruky.
uplne ta chapem, som na tom podobne.... teraz som predala 2pary nohavic, ale to ze sa z toho tesim je jedna vec a zaroven som musela kupit synovi zimny kabat... cize predavam ovela pomalsie ako nakupujem a to ma serie.
Tiez nechcem spekulativnym davat... naco?