Rozmyslam nad otvorenim obchodu s vyzivovymi doplnkami a fitness oblecenim. Problem je, ze nemam takmer ziadny cash. Ako riesit tuto vec, potrebujem predsa za par tisic nakupit prvotne produkty, ktore budem nasledne predavat. Zivnost mam. Dakujem kazdemu za pomoc
to ti treba minimalne 15 000 🙂 viem o com hovorim... takže bud pozicka, kt. ti mozno ani nedaju alebo nejaky spoluvlastnik..
@arcticcode Na kazde podnikanie treba na zaciatok vstupny kapital, bez toho sa nezaobides.
@jarca1111 tak som aj ratal, mozno trosku menej. Nepotrebujem zo zaciatku na sklade drzat 200ks z kazdeho, ratal som tak 15-20, casom uvidim co ide lepsie, co horsie a na zaklade toho sa rozhodnut, coho brat viac. Ja to chcem ako kamennu predajnu + eshop, eshop si nakodim sam, kedze som koder, takze znacne tisice usetrim tam.
@arcticcode do kamennej prevádzky nechoď, ak nechceš do pol roka skoncit....píšeš, že chces eshop😁nakodovat je najmenej....dobre si to rozmyslí, ak si šikovný stačí Ti aj eshop, stránka na FB ...žiadne platenie predavača, regále, príprava predajne pred otvorením, papierovačky....dnes doba praje virtuálnemu predaju
@arcticcode najst miesto kde by si mohol mat teda predajnu.. najom a 2x depozit, musis sa zrejme nalasit na odvoz odpadu potom, zariadenie do predajne a tovar.. a teda ten eshop, kt. si zrobis sam 🙂 tak ja si myslim, že tych 10 000 ... a este nejaku reklamu spravit a tak.. ale radsej by som sla iba do toho espohu a potom ked by sa ti to rozbehlo tak aj kamennu predajnu 🙂 drzim palce
Akože kamenna predajňa by bola v niečom ako "obchodne centrum", čiže tam je odpad a tieto veci poriešene, tiež, keĎže tam napr. predava zdrava špajza (zdravé potraviny, všetky tie soje, bulgury, kuskusy a podobne chujoviny), tak predpokladám, že aj iné priestory sú uspôsobené na to, aby v nich mohla byť predajňa so sypačkami.
Ale keby som aj išiel formou, že eshop bez kamennej a kamennu časom... beztak potrebujem dajaky sklad schvaleny hygienou a vstupny kapital by bol sice o dosť nižši, lebo tam riešim 10% toho čo pri kamennej. Takže možno by som sa vydal aj touto cestou, samozrejme, neni problem. Ešte by mi to aj lepšie vyhovovalo, lebo predsalen je to risk a ak krachnem, je to naprd :D
hm, len tých predajní a eshop s týmto produktom je už veľa.. 😉
Ty si koder a nemáš prachy? Vieš ze aj pri eshope treba vedieť hospodáriť?
@dopolbokaodrata ano, lebo sa nehrniem do stresuchtivych projektov za milion, hrabem si na svojom piesocku mensie veci za 1100€ na fakturu. Viem ze treba hospodarit... Ci co tym chces povedat?
@arcticcode mas nieco viac, ako ine predajne? Lebo uspieť v konkurencii môžeš len vtedy, ked ponuknes daco nove. Ine
@arcticcode Ty vies kodit. To je tak 5-10% toho co uspesny eshop potrebuje.
Ak o tom ostatnom nemas ani potuchy (a tak to zatial znie), tak sa do toho nepustaj - zbytocne, lebo to asi nedopadne dobre a len prides o peniaze.
Dakujem za podporu, to je ten dovod, preco do toho direk pojdem 😉 radim sa s ludmi, nikto sa predsa nenarodil s eshopom trciacim z riti... Ci hej?
@arcticcode a ake produkty tam budes mat? myslim znacku... no sak treba skusit a uvidis 🙂 netreba stat na jednom mieste a kazdy sa uci na vlastnych skusenostiach 🙂
@jarca1111 dakujem. Plan je viacero znaciek, overene produkty ( na zaklade vlastnej skusenosti, skusenosti kamaratov a znamych a skusenosti ludi z rozlicnych for ). Plus k tomu ako bonus custom potlacene odevy s fitness tematikou, to riesim s kamaratom. Oslovit chcem tym, ze u nas, v 7000 meste dost vela ludi cvici nejaky silovy sport (trojboj, posilovanie, crossfit, street workout a pod), ale obchod s touto tematikou je najblizsi v okresnom meste, ludom sa nechce trepat niekde na namestie okresneho mesta, kde nemaju kde zaparkovat (resp. mozu za euro na hodinu), kym sa tam v kolónach dostanu, zabiju pol hodinu zivota tam a pol hodinu spat a este aj nakupia za premrstene ceny. Preto som chcel aj kamennu. Dalej chcem urobit nieco take, ako "nonstop" donaska, alebo nejaka "pohotovostna" donaska produktov, cize ides cvicit a zrazu s hrozou zistis, ze uz nemas ten protak, zavolas a dovezie sa to do posilky. Proste trosku iny shop, viac ludskejsi a lepsie sluzby, to je zatial taka predstava.
Takze vyhody mam take, ze eshop si zrobim sam a viem, co predavam. Nevyhody take, ze nemam cash a nikdy som nic nepredaval takto oficialne (bazos neratam).
Tak teraz co je lepsie? Mat vedomosti v zakonoch a vsrtkych debilnych byrokratickych poziadavkach a vediet ho.no o produktoch, ktore predavam, alebo naopak? V meste su jednoduchsi a menej inteligentnejsi ludia ako ja a maju tam obchody, potraviny, chlasty, krcmy a ine prevadzky, neverim, ze ked ja dokazem naprogramovat komplexnu aplikaciu, ze nezvladnem rozbehat jeden eshop... Ci?
V eshopoch rozhoduju ceny . A sklad . A vsetko na jednom mieste . Synovia synovci a kopec ich kamaratov cvicia a objednavaju z netu . Cize ak budete mat najlepsie ceny a tovar na sklade a nie na objednavku ze man budu musiet tyzden cakat a podobne , tak si od vas budu ludia objednavat . Samozrejme ak sa o vas od niekial dozvedia . Aj do googlu ked dam nazov tovaru tak mi najprv povyhadzuje shopy co si platia prachy za reklamu a ine overene shopy . A moj shop s najlepsou cenou moze byt az na dvadsiatej strane a tam sa ludia ani nepreklikavaju ...
@arcticcode môj manžel takto prišiel na jeden eshop asi 100km od BA (majú aj kamennú, ale nie predajňu, len taký menší sklad/kanceláriu bez výlohy) - najskôr hľadal špecifické tričko - v SR ho mali len oni. a potom si všimol aj tie proteínové blbosti, takže od nich už berie komplexne všetko. eshop majú 2 mladí chalani. ja ti držím palce 🙂
@zuzanka.zuzu dakujem velmi pekne, aj tak planujem otvorit to niekedy v oktobri-novembri
@janette321 je jasne, ze nejaku cast financii treba aj na reklamu. No ja sa v tomto hybem, viem si urobit seo aj nastavit adwords. K tomu nejaky billboard na dialnicu za stovku a pomaly to pojde 😉 typek u nas, co sa vacsinou stretneme v posilke ma eshop, oredava teplaky. Ma 27 a 6 rokov ho to zivi.
@arcticcode tu sa radia aj eshopárky https://www.modrykonik.sk/group/6432/ 😉
Ale ja som muz, tak neviem ci prijmu medzi seba "kaz" 😀
@arcticcode ak chces ísť do nakupaku u nás potrebuješ dať vopred kauciu a pod zábezpeky, predával by si sám, celý tyzden, sobota doobeda, koľko si si zisťoval, že by bol prenájom obchodu?
Keď nemáš zbytočných 10-15 t eur, aby si pokryl začiatky, aby si mal na nájomné plus, na tovar ..reklamu...čo myslíš koľko ľudí sa dozvie, že robíš expres donášku do posilňovne, koľko ľudí mesačne to využije?podľa mňa milý napad, ale ináč hlúposť.Ak Ta to baví, hraj sa s tým z domu v predajni vysedis dieru a budeš frustrovaný.Ved si daj na papier s akou maržou sa robí, odvody, prenájom, nový tovar, dane a uvidíš koľko Ti zostane...a prídeš domov 18:30.Potraviny, krčmu s tým neporovnavaj tieto výživové, sportove doplnky, tepláky sú "luxus"nie veci bežnej spotreby, ktoré treba.
@arcticcode príjmu, neboj 😀
@arcticcode asi jedine si zobrať úver alebo od niekoho si požičať z rodiny.