Má tu niekto psa toy pudla ?

mon1806
6. feb 2020

Ahojte je tu niekto kto má doma pudla toy ? Alebo Pudla? Pri detickach ? Zvažujem kúpu a chcela by som vedieť aký sú aký sú k detičkám a podobne ďakujem

janulka182
6. feb 2020

ja ma doma 2 sučky. jednu trpaslíčku a jednu kráľovačku. je to super plemeno. neplzne, nesmrdi a su velmi mudre. k detom su priatelske. nepotrebuju vela pohybu, ked vonku prsi, su lenive a spia. ani von sa im nechce 😀 inac pudel patri medzi najinteligentnejsie plemena. nebudes lutovat.

mummy01
6. feb 2020

Ja mam tiez pudlika. Je to jemny psik,dost citlivy a nieje vhodny k malickym detom ktore este nevedia so psikom "zaobchadzat". Mam s pudlikmi mnoho rocne skusenosti,je vhodnejsi k starsim detom. Je velmi inteligentny a trpaslik a toy tazko znasaju samotu,su velmi naviazane na svojho pana. Moja pudlicka je uzasna,som pre nu cely vesmir ale tazko znasa ked musi byt sama doma. A nesuhlasim ze nepotrebuju vela pohybu,prave naopak,treba ich zamestnat a aj vybehat,moja ma velmi vela energie a velmi rada beha,aportuje a plava. Dalsou vecou je starost o srst. Neplzne,nesmrdi tak velmi psacinou ale srst vyzaduje starostlivost,mavaju aj caste kozne infekcie...nasa mava dost casto. A su citlivejsie na stravu. Tak hadam som pomohla.

janulka182
7. feb 2020

hej, srst je kapitola samo o sebe. nase nastastie s kožou nic nemaju. nemaju problem byt same, ale su dve, tak im je mozno veselsie. nase decka maju rady. syn im minule vysetroval chrup 😀 ale je pravda, ze trpaslicka je o dost citlivejsia. kralovacka ma hrubo vsetko v pazi 😀 no a ten pohyb. trpaslicka nerada chodi von vseobecne. skor velka sa rada prebehne po dvore.

liliahanka
29. apr 2020

Prosím vás, kúpili sme si psíka pudlika,ale nezdá sa mi podľa mna je to kríženec. Mohly by ste mi napisat čo si o tom myslite? Alebo je to pudlik?dakujem

jankaovecka
29. apr 2020

@liliahanka napisem to rucne strucne. Ma ten psik PP (preukaz povodu)?
Odpoviem za teba - nie nema. Ked nema pp tak je to krizenec ci sa ti to paci ci nie.
Tak len dufaj ze to pudel bude aj povahou aj vyzorom. Skor ako ste kupili psa, ktory je obrovsky zavazok, tak ste si mali nieco prestudovat aj o tych “zbytocnych” papieroch.
Akurat sused od nas z baraka si nedavno kupil stena. Ked som sa ho pytala co je to za plemeno, povedal presne ze: mala by to byt civava. Kupili si akoze “civavu” a pritom to stena bolo vacsie ako byva dospela civava..
Neber to zle. Naozaj. Uz mas psika doma, nic s tym uz nenarobis. Lubit ho budes tak ci tak.

liliahanka
1. máj 2020

@jankaovecka dakujem ti .

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fazulkova
1. máj 2020

@liliahanka no ten je uplne uzasny, ja pravze hladam krizenca pudlika, kde ste kupili, ak to nie je tajomstvo? dakujem

jankaovecka
1. máj 2020

@ahoj0 som rada ze sa pytas. Ja si NIKDY nekupim psa bez papierov. Nie, nie je to ziadne snobstvo ani zbytocne peniaze za papieroveho psa. A nie je to o peniazoch. Preukaz povodu ti jednoznacne zaruci ze mas to plemeno kt si si vybrala, mas zaruceny vyzor podla standardu aj povahu. Na to aby si mala papierove stence musis si uchovnit fenu a zalozit chovatelsku stanicu. Potom kryt s pp psom a vystavit stencom pp. V rodokmeni mas predkov do xy generacie. Robi sa to preto aby si prispievala do zdraveho genofondu plemena a selektovala najlepsich psov. A to vsetko stoji penaze. A cas. Pri bezpapierakoch nemas istotu v nicom a hlavne pes moze mat take ZDRAVOTNE PROBLEMY, ze cena pp stenata bude nic v porovnani vydavkov za veterinu pri bez pp..
Cokolvek sa spytaj, hlavne, ked chces kupit psika, treba naozaj premyslat.
Vela plemien je tak preslachtenych, ze kupovat si napr dobermana alebo labradora bez pp je doslova debilita! Oni maju tolko chorob, ze je to risk. A vieme kolko vela stoji veterina, tak tie papiere ti zabezpecuju aspon to zdravie. A nie, ked mas pp nemusis chodit ani na vystavy ani mat stence. Pes je zalezitost niekedy aj na 15 rokov. Preukaz povodu je investicia do jeho lepsej buducnosti. Ani auto si nekupis z poskladanych dielov, uplne neznamej znacky, bez originality povodu. Aj keby vyzera presne ako ford od susedov..

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankaovecka
1. máj 2020

Nestane sa nic🙂 len ked mame psa bez papierov, tak vlastne podporujeme mnozitelov, aj ked s dobrymi umyslami, bohuzial😀
V utulku je kvantum psov, ponuka je omnoho vacsia ako dopyt, tak naco mat stence na nepapierovom psovi ak to nesluzi k slachteniu plemena?! To ten pes na ktorom chovaju je naozaj taky vynimocny a hlavne zdravy (robia sa testy) ze musi mat stence? chapes😉! Potom ma stence bez pp a aj tych mnozia a ked niekedy uvidia normalne papieraka tak zbadaju ze vyzera akosi trosku inak.. teraz je moda mini jorkov a spol..
Nie kazdy pp pes mava stence, je to o zodpovednosti majitelov, ked je ich fenka prilis ustrachana, ci uz vrodene alebo mala nejaku zlu skusenost, tak nebudu na nej chovat, lebo tieto strachove vlastnosti by preniesla na svoje steniatka.
Aj ja som mala prveho psa labradora normalne bez pp. Bol zdravy av poho😊
Ked sa papierovym narodi stena s nestandardnym zakusom ci predkusom, nie som si ista ci dostane pp. Predpokladam ze dostane normal pp ale nesmie sa na nom samozrejme chovat, Ako je to dalej osetrene to uz ale neviem.

alazala
1. máj 2020

@ahoj0 šteňa papierových rodičov vždy má PP. Ak by malo predkus znamená len to, že sa nedá uchovniť, teda, že jeho "deti" už PP mať nemôžu

jankaovecka
1. máj 2020

@alazala ano tak je to, uz som si to docitala;) ale ked si majitelia zmyslia chovat aj na nom.. potom su inzeraty, ze predam psa bez pp, po rodicoch s pp alebo matka pp otec nie🙈

liliahanka
2. máj 2020

@fazulkova ahoj,ďakujeme ti, áno je uzastna , kupovali sme ju Dunajskej Strede, ale na majiteľa už nemám kontakt.

fazulkova
2. máj 2020

@liliahanka dakujem za odpoved, nech vam robi radost, fakt je strasne zlata 🙂

ivonka1990
3. mar 2021

Ahojte prosím neporadili by ste kde by som kúpila toy pudlíka? ďakujem za odpoveď

doma262
21. apr 2024

Ahojte...neviete mi poradiť aký veľký narastie toy pudel...teda ze aký veľký pelech mu kúpiť...vdaka...nasla som 45x55cm neviem ci to bude stacit

monulik52
30. sep 2024

@liliahanka mne pre zaujímavosť čo vám z toho vyrástlo ?

naduska72
6. okt 2024

dobrý den má tu niekto cierneho toy pudla??