Ma riaditeľ pravdu ohľadom korony a karantény?

9. okt 2020

Ide o to, že v našej práci má manžel kolegyni pozitívny test na koronu. Kolegyňa je v karanténe a čaká na výsledok testu. Viaceré sme s ňou boli minulý týždeň v kontakte aj keď ona je v kancelárii len s jednou. Riaditeľ nám povedal, že keď bude jej výsledok pozitívny tak to nič nie je. Do karantény pôjde len jej kolegyňa z kancelárie. Vraj zistil, že pokiaľ sme s ňou neboli viac ako 15 minút a zoči voči bližšie ako 1 meter sme za vodou a musíme chodiť do práce naďalej. Mne je však od včera zle, kašeľ, nádcha, škrabanie v krku. Vraj si to vymýšľam. Som rozhodnutá ísť od pondelka na PN a test. Má pravdu to s tými 15 minútami? A tiež v tom, že ostatné kolegyne nemusia ísť do karantény aj keď sa s ňou rozprávali? Musia ísť so mnou do karantény aj rodinní príslušníci alebo až po pozitívnom výsledku?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. okt 2020

Pardon, chcela som napísať bližšie ako 2 m

vizvaryova1
10. okt 2020

No unas na skole tiež korona pan učitelka a netestovali ano kolegou jej ani deti tak neviem

mondolina
10. okt 2020

Riaditeľ má pravdu.

goodidea
10. okt 2020

Ved ak ti je zle, máš nádchu ..tak sa daj na PN aký problem

iveta7677
10. okt 2020

Ano pisu, ze 15 minut treba byt s nakazenym

janage
10. okt 2020

Tak ak si mala rusko, co je v interiery povinne, umyvala ruky, tak pri kontakte kratsom ako 15min. je sanca, ze si sa nakazila takmer nulova.
Druha vec, ze ak si realne chora z akehokolvek dvovodu, nemas byt v praci, ale liecit sa doma.

janage
10. okt 2020

A na stranke korona.gov.sk najdes podrobne vysvetlene co je uzky kontakt.

mishka81
10. okt 2020

Ma pravdu. Mojho kolegu manzelka bola pozitivna. On siel do karanteny ale my co s nim sedime v kancelarii nie a nadalej sme chodili do prace. Do karanteny by sme sli az potom ako by mal pozitivny vysledok testu on. Zas druhy kolega bol pozitivny. Ten musel nahlasit vsetkych s ktorymi bol v kontakte viac ako na 15 minut a menej ako 2 metre. Vsetci ti isli do karanteny a cakaju na testy. Ostatni co s nim prisli do kontaktu menej ( a teda bolo ich dost) chodili do prace dalej.

sasesoe
10. okt 2020

Ahoj, tak ono tie opatrenia do istej miery funguju tak, ako si napisala. Ale tiez existuju vynimky. Pozri korona.gov.sk a da sa cez to poziadat o vysetrenie, uved svoje priznaky a mozny kontakt a uvidis, ci Ta zavolaju na testovanie. Pripadne sa porqd predtym so svojou lekarkou, PN Ta moze vypisat I pri nadche/chripke, je dobre vylezat. Drzim palce, nech to nie je covid.

sense
10. okt 2020

Ak ti je zle chod k lekarovi, neznamena to ale automaticky ze ta nakazila osoba kt bola v kontakte s pozitivne testovanou osobou....
A ruaditel ma pravdu...

janeninka
10. okt 2020

Tak su nastavene oficialne postupy. Druha vec vsak je, ze ak sa necitis dobre mas ostat doma, nakazit čímkoľvek druhych nie je ok.

maciatkolulu
10. okt 2020

Nechápem, keď si chorá, chod normálne k Dr, ved je fuk ci korona, či čo, si chorá, nepôjdeš predsa do prace roznasat hocičo. Ci len corona je nebezpečná? Toto je už úplne odveci

maminkasisa
10. okt 2020

Pripnem sa ak mozem, ak ma svagor kolegu v praci, ktoy mal pozitivny test, ostava s nim v karantene cela rodina? On pravdepodobne pojde na testy, a deti mozu do skoly a sestra do prace, kym mu nepridu vysledky testov?

tosomja
10. okt 2020

Je zaujímavé, že každý doteraz sral na nádchu, kašeľ, hrdlo...lebo šak čo, peniaze treba a kolega mi je ukradnutý, či niečo od mňa chytí, či nie. Ale už je tu Corona a stačí malý náznak nachladnutia a už riešime test a karanténu.
Či máš to, či to, či s kým si bola, nebola, máš sedieť doma. Kontaktuj doktora.
Moja dcéra majú školu zatvorenu do odvolania, ani nevieme, či bola v kontakte s nakazeným, či nie. Sedíme doma na riti. Nikto nič nerieši. Nevieme ani kto je nakazený. 🤷

jana005
10. okt 2020

@mishka81 ahoj, všade píšu, že až keď bol kontakt dlhší ako 15 minút, tak až vtedy máš ísť do karantény.
Ja som bola so synom u lekára cca 7-8 minút, a volali mi, že sme boli v kontakte s osobou pozitívnou na covid, že máme ostať doma celá rodina desať dní od kontaktu.

makica
10. okt 2020

@maminkasisa áno, do karanteny ide vždy prvý kontakt, čiže v tomto prípade švagor, ostatní členovia rodiny fungujú normálne. Ak by švagor bol otestovaný pozitívne, potom pôjdu do karantény aj oni.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana005
10. okt 2020

@makica a nám dali karanténu celej rodine.
Ja som bola so synom na kontrole, a volali mi, že máme ostať doma všetci 10 dní, čo žijeme spolu v spoločnej domácnosti

maminkasisa
10. okt 2020

@makica vdaka,