Má konzumácia cukru deň pred odberom krvi vplyv na výsledky ?

29. jan 2020

Dobry den,zajtra rano mam ist na odber krvi v ramci preventivnej prehliadky u praktickeho lekara.Len som dnes jedla pomerne dost sladkeho a az vecer ma upozornili doma,ze to nesmiem.Trosku som nieco sladke zjedla aj pred chvilkou.Myslite,ze to bude mat vplyv na vysledok hladiny cukru.?To sladke:rano asi pasik cokolady,poobede o 14,30 priblizne 3sojove
tycinky sladke a pred pol hodinkou troska pikaa v tube,cca stvrtku malej tuby.Ake su Vase skusenosti?

peterajova
29. jan 2020

Je to uplne v poriadku, hlavne treba vela pit a kludne aj rano ale len cistu vodu.

iwesska
29. jan 2020

Ked nemas cukrovku,tak do dvoch hodin po jedle mas cukor v norme. Ak mas cukrovku,ani post den pred ti nepomoze.

ruzasipova
29. jan 2020

@iwesska No ja som sa takto napchala velkonocnymi kolacmi vecer v strese a druhy den rano cukrovka ako vysita. A to ju normalne nemam. Takze to rozhodne trva viac ako 2 hodiny po jedle.
Autorke odporucam sa rano priznat, ze co jej na to povedia.

autor
29. jan 2020

Dakujem,tak sa priznam a budem dufat,ze to nebude mat vplyv.

mogaa
30. jan 2020

Môže byť zvýšená hladina glukózy a nemusí byť....ak máš inzulínovú rezistenciu tak tá hladina môže byť vyššia, v opačnom prípade sa s tým organizmus vyrovná a spáli to ako zdroj energie...hlavne to sladené mlieko pred spaním sa môže odraziť ráno v krvi