Lyžovačka v Jasnej alebo v Rakúsku. Aké máte skúsenosti?

dada07
19. dec 2009

Ahojte,

zvažujeme s mangelom lyžovačku. Vlastne sme ešte na nijakej dlhšej poriadne neboli. Máme zlé skúsenosti so slovenskými službami, na druhej strane zas lyžiarska škôlka pre dcérku by bola v slovenčine. Neradi lyžujeme na tom istom kopci 20x za sebou, takže sme si vybrali Jasnú, kde je vraj 50km zjazdoviek. Cenovo to vychádza čosi lepšie ako Rakúsko.

Z rak. stredísk sa nám páči Schladming.

Boli ste niektorá v Jasnej? Boli ste spokojní so službami? Boli úmerné cenám? Chceli by sme ísť pred jarnými prázdninami a vyhnúť sa tak tlačenici.

Ak ste boli v Rakúsku, koľko ste platili za ubytko? Čo som našla, bolo za viac ako 70eur/noc/apartmán pre 2.

Díkyz a radu.
Dada

diapozitiv01
19. dec 2009

ahoj Dadi,
my chodime uz po 3 roky do Jasnej a neviem si vynachvalit 🙂

diapozitiv01
19. dec 2009

sice v rakusku sme este neboli,,
ale Jasna je u nas na slovensku a tak budeme radsej podporovat nasich a ked je dost snehu v Jasnej dlzka zjazdoviek sa moze prirovnat aj k rakusku,, jasna ma 3 podstrediska, zahradky, biela put a otupne a da sa prechadzat medzi nimi,, to si neviem vynachvalit,,,
minuly rok sme tam boli od 9. januara, teraz ideme 10 janura na 4 noci,,
ubytoko v hotely Grand 4* s polpenziou, welness, skipassom na 4 noci stoji 240€ na osobu, co je podla mna super cena,,
takze u nas jednoznacne vedie jasna,,,

majulcek
19. dec 2009

no ja som v jasnej ese nebola takze v januari by som tiez xcela hrozne tam,dokonca som mala vytipovany ten balik co ty diapozitiv ale kedze dopredu som nexcela nic rezervovat kvoli malinkej,chorooby a tak ,tak dufam ze ajj po sviatkoch daco zbuchame bo hrooozne tam xcem ist... 😵

rimmel
19. dec 2009

mne sa paci na donovaloch 🙂

diapozitiv01
19. dec 2009

no podla mna je Jasna naj na slovensku skrz to ze su tie strediska pospajane a nemusis chodit stale tou istou trasou a ked byvas v dobrom hotely tak sluzby su super,,, a tento rok jasna aj vysoke tatry davaju dobre ceny na tie baliky,, takze podla mna ak bude dost snehu slovak moze kludne zostat na slovensku..

Majulcek,, ten balik sa da hocikedy kupit,,, jedine by mohol byt problem ked budu prazdniny,, lebo tento rok su fakt super ceny,,,

tictactoe
19. dec 2009

dievcata, nie som lyziar a v rakusku som tiez nebola, ale robila som v jasnej par zimnych sezon. myslim ze sluzby sa uz vyrovnaju akym kolvek zahranicnym hotelom, avsak vela zavisi od hotela a samozrejme od ludi ktori tam robia. aj v tej najvacsej diere sa budete mat fajn ak tam budu prijemni a ustretovi zamestnanci.

majulcek
19. dec 2009

diapozitiv no my sme boli min rok v tatrach,bolo super len my sme stihli este prazdniny a straaasne vela ludi a dlho sa cakalo na lanovky 😝 a veru brusim si na ten balik zuby no a tentokrat poucena az ked budu koncit prazdniny 😵
inak a ja som neni nejak narocna mne stacilo aj vecerne lyzovanie na krahuliach 😀

diapozitiv01
19. dec 2009

no ja mam aj srdcovy vztah k jasnej, moj otec pochadza z LM a my sme tam boli kazdu zimu 😀

majulcek
19. dec 2009

ja mam srdcovy sneh ku vsetkemu kde je sneh 😀 momentalne aj teraz u nas... 😀

majulcek
19. dec 2009

sneh-vztah 😀 sak viete co som xcela 😀 😀

dada07
autor
20. dec 2009

Dakujem za rady. Uvidime, k comu sa priklonime. Mangel to najnovsie chce riesit 2 dni pred odchodom, ci uz to bude vo feb alebo v marci. Uz vidim tu organizaciu. Ach jo.

diapozitiv01
20. dec 2009

no najlepsie akcie su na poslednu chvilu 😀

vroni
20. dec 2009

Dada, ja ti poviem naopak: ideme tento rok do Schladmingu, hotel nás vyjde na cca 800. V cene je all inclusive bez alkoholu (detský hotel. Alkohol samozrejme majú, ale za ten sa platí), lyžiarska škola + výbava (na požičanie) pre krpaňu, detská animácia denne od deviatej ráno do ôsmej večer, saunový a bazénový svet hotela, indoorové ihrisko a nejaké doplnkové služby. Ak ideš mimo sezony, stojí štandardný hotel s polpenziou okolo od cca 200 - 250 euro na osobu. Závisí od toho, ako staré máte dieťa. Minulý rok sme stretli na lyžovačke Slovákov, ich deti po nemecky nevedeli (4 a 6 rokov), lyžovali normálne v lyžiarskej škole s miestnymi a po týždni vedeli nie len lyžovať ale zvládali aj základnú komunikáciu 😎

dada07
autor
21. dec 2009

Mangel sa skor priklana k dlhsej lyzovacke (5 dni) bez deti (2r8m a 4,5r), pretoze nam chyba cas pre nas dvoch bez starosti o deti. Mame chut sa chvilu len tak prehanat po svahoch. Urcite vsak cez vikendy budeme s malou (Janko sa nam zda na lyze este maly, ale uvidime) chodit lyzovat. Terka nie je az taka smela a bojim sa, ze by sme prve dni stravili len presviedcanim, aby to vydrzala s tymi, co "tak divne rozpravaju". 🙂 Mozno, keby mala starsieho partaka/partacku. O take 2-3r uz toto nebudem riesit, ale teraz este ano.

Ak by sme sli do Rakuska, tak asi Schladming, vyzera vyborne. Len s abojim, ci by v marci este bol tak kvalitny sneh, ci nebude tazsi. Uvidime, nejako bude. A mozno naozaj akcie na poslednu chvilu su najlepsie.

rrreee
24. feb 2014

zobudte sa ludia. situacia: jarne prazdniny 2014. nadupany chopok. kolko je fakt dobrych cerveno/ciernych zjazdoviek na chopku zo severu? 1tka, 7cka a 11tka. A kolko z nich zavreli pocas absolutne spickovej sezony? 2 z 3. Nech idu do kelu. Po 5tich rokoch som sa s obavami rozhodol sem prist, obavy sa naplnili v plnej miere. kolko rokov sem zase nepridem? hadaj. pridaj 3. vynasob 3ma.
nech zije rakusko, kde si vazia klienta, spickove lyziarkse podmienky, usmev na tvari, wifi naozaj funguje (nie len v katalogu), lesy nie su dodrbane ako u nas ... a ceny? to co usetris na benzine priplatis im.
10 rocne skusensoti, ze k nam sa neoplati.

rrreee
24. feb 2014

fakt, sedim prave v Hoteli junior ckm hotel Jasna na Bielej Puti. Cena 950e cez BA jarne prazdniny na 7 noci, rodina 2dospeli + 2 deti, polpenzia. Pri stasti podobnu cenu (alebo o 10-15% drahsiu) zozenies aj v Rakusku. Hotel zatial fajn, nenamietam, aj Rakusania maju kvazi socialisticke hotely strdnej kategorii. Hotelu nic nevycitam, fakt v poho, celkom si uzovam, ze sluzby su po slovensky 🙂, konecne nemam nemecky jedalny listok. Ale lyziarske stredisko. ... mam 41 rokov, od 3 rokov lyzujem na Chopku. ale poslednych 10 rokov som tu bol len par krat. Proste je to tu katastrofa pre poliakov, madarov a rusov. Konkretne: kolkokrat sa zvysila kapacita vlekov za poslednych 20 rokov? nuz cca bajocko asi 3-4 krat. Kolkokrat sa zvysila kapacita zjazdoviek (rozumej pridanim zjazdoviek, rozsirenim zjazdoviek)? Nic, nula, nem ani hovn*. Ani strom nevytali koli zjazdovke. Fakt to tu poznam ako svoje boty. Pamatam si kotvu na Otupnom, pamatam si ked gombicka na Zalomenej este nebola zalomena ale boli to 2 nezavisle gombicky, pamatam si pomu v Majovej mulde, pamatam si, ked bola 2 sedacka na Zahradkach novinka.
Proste je to tu narvane ludmi, roziko zrazky a urazu 10x vacsie ako v Rakusku koli uzkym zjazdovkam + dalsich 10x vacsie koli debiln*m lyziarom, ktori nevedia lyzovat a len susuju dole a ani si nevsimnu, ze vam seplaia dieta odzadu.
Toto kym sa nezmeni, kym is neuvedomime, ze kua, lesov mame dost, tek obetujme 0.001 promile lyziam, budu pracovne miesta, spravme stredisko ako sa patri, spojme vsetky kopce vlekmi od certovice az po donovaly ...
predavajme v restauraciach domace zemiaky, halusky, syty, sunky ... a nie glutamanove debil!ny z metra a tesca!
nech zije zincica

siska_ben
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silviami
4. okt 2018

Obnovujem staršiu tému. Hľadám lyžovačku na jarné prázdniny, zaujala ma reklama na Taliansko Vall di fassa. Keď som sa v tom pohrabala, vyšlo mi veľmi podobné cenovo aj Štrbské pleso. Možno trošku lepší hotel na SK. Vie mi niekto poradiť, kde bude menej ľudí. Nemáme radi preplnené strediská, minulý rok sme boli cez zimu na Chopku a bola to katastrofa. Myslíte, že Taliansko bude cez jarné prázdniny citeľne voľnejšie ako Tatry? Má niekto skúsenosť?