Ahojte potrebujem radu o kúpe lyží.Aká značka je pre muža dobrá a ako sa kupujú,čo všetko je k tomu treba dokúpiť a akú dlžku?Vobec tomu nerozumiem a chcela by som ich manželovi kúpiť.Prosím o radu 😅
@mitinka no mozes kupit vsetko okrem lyziarok, ale viazanie na lyziach mu musia nastavit podla nich, takze bez nich kupovat lyze nema velky vyznam. a aj helmu musi vyskusat - su rozne velkosti.
pomocka na chrbat je pre snowboardistov, klasicky lyziar ju v podstate nepotrebuje, mozno tak freeride, ale to tvoj manzel asi nebude 😉
najlepsie bude, ak ho zoberies so sebou do obchodu a nechas ho vsetko vyskusat a vybrat si 😉 ja som takto dostala lyze na tieto vianoce - boli sme v obchode a manzel spontanne povedal - vyber si. takze mam nove lyziarky a aj lyze. bola som velmi milo prekvapena. a to moj muz lyzuje, cize nema problem nieco kupit. len je to naozaj bez konkretneho lyziara tazsie. 😉
a este ma napadlo - neviem, kolko chces investovat, pretoze to nie je lacna zalezitost - je vyhodnejsie kupovat starsi model, byvaju lacnejsie a dnes su tie rozdiely minimalne. vacsinou je rozdiel oproti novemu modelu len v dizajne 😉
lyžiarky by som odporučovala kupiť nove,aby sa tá vložka vyformovala na tvar nohy,tiež sme tuto zimu kupovali komplet vybavu pre 4 ľudí,lyže ojazdené,ale lyžiarky nove.Lyže majú mať dlžku niekde medzu bradou a nosom nie dlhšie,teda ked si ich postavíš vedľa seba.
@mitinka mozno Ti to pomoze pri rozhodovani:
http://www.alpineskiteam.estranky.cz/stranka/ku...
toto je starsi clanok, ale moze pomoct
@mitinka dnes su v podstate na trhu len dobre znacky, takze co sa znacky tyka to mas jedno. dolezite pri vybere lyzi je, aky je lyziar, aky je vysoky a tazky - od toho sa totiz odvija dlzka lyzi a palic a tiez radius. najlepsie je ist aj s muzom do predajne a nechat ho vybrat si. ak ho chces prekvapit, mala by si vysku, vahu a jeho lyziarske schopnosti mat so sebou niekde poznacene aby ti vedeli poradit., a tiez vziat so sebou aspon jednu lyziarku, aby mu nastavili viazanie. ak nema lyziarky, tak bude musiet ist urcite s tebou, lebo tie treba vyskusat. okrem toho by mal mat helmu a lyziarske okuliare alebo aspon slnecne. 😉