Lyže pre manžela. Aké a s akou dĺžkou kúpiť?

mitinka
12. jan 2011

Ahojte potrebujem radu o kúpe lyží.Aká značka je pre muža dobrá a ako sa kupujú,čo všetko je k tomu treba dokúpiť a akú dlžku?Vobec tomu nerozumiem a chcela by som ich manželovi kúpiť.Prosím o radu 😅

bubelko
12. jan 2011

@mitinka dnes su v podstate na trhu len dobre znacky, takze co sa znacky tyka to mas jedno. dolezite pri vybere lyzi je, aky je lyziar, aky je vysoky a tazky - od toho sa totiz odvija dlzka lyzi a palic a tiez radius. najlepsie je ist aj s muzom do predajne a nechat ho vybrat si. ak ho chces prekvapit, mala by si vysku, vahu a jeho lyziarske schopnosti mat so sebou niekde poznacene aby ti vedeli poradit., a tiez vziat so sebou aspon jednu lyziarku, aby mu nastavili viazanie. ak nema lyziarky, tak bude musiet ist urcite s tebou, lebo tie treba vyskusat. okrem toho by mal mat helmu a lyziarske okuliare alebo aspon slnecne. 😉

mitinka
autor
12. jan 2011

@bubelko aha takže všetko možem kúpiť okrem lyžiarok?a tie si musí vyskúšať ako mu sadnu,že.To je ako obuv... Ale vďaka.Teraz som našla aj nejakú pomocku na chrbát je to dobrá vec? 😕 Keď capne na riť 😀

bubelko
12. jan 2011

@mitinka no mozes kupit vsetko okrem lyziarok, ale viazanie na lyziach mu musia nastavit podla nich, takze bez nich kupovat lyze nema velky vyznam. a aj helmu musi vyskusat - su rozne velkosti.
pomocka na chrbat je pre snowboardistov, klasicky lyziar ju v podstate nepotrebuje, mozno tak freeride, ale to tvoj manzel asi nebude 😉
najlepsie bude, ak ho zoberies so sebou do obchodu a nechas ho vsetko vyskusat a vybrat si 😉 ja som takto dostala lyze na tieto vianoce - boli sme v obchode a manzel spontanne povedal - vyber si. takze mam nove lyziarky a aj lyze. bola som velmi milo prekvapena. a to moj muz lyzuje, cize nema problem nieco kupit. len je to naozaj bez konkretneho lyziara tazsie. 😉
a este ma napadlo - neviem, kolko chces investovat, pretoze to nie je lacna zalezitost - je vyhodnejsie kupovat starsi model, byvaju lacnejsie a dnes su tie rozdiely minimalne. vacsinou je rozdiel oproti novemu modelu len v dizajne 😉

macka01
12. jan 2011

lyžiarky by som odporučovala kupiť nove,aby sa tá vložka vyformovala na tvar nohy,tiež sme tuto zimu kupovali komplet vybavu pre 4 ľudí,lyže ojazdené,ale lyžiarky nove.Lyže majú mať dlžku niekde medzu bradou a nosom nie dlhšie,teda ked si ich postavíš vedľa seba.

trixi
12. jan 2011

@mitinka mozno Ti to pomoze pri rozhodovani:
http://www.alpineskiteam.estranky.cz/stranka/ku...

toto je starsi clanok, ale moze pomoct

http://cestovani.idnes.cz/vyberte-si-ty-spravne...

nonka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz