Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či nemáte skúsenosti s luxáciou pately u psíka. Náš francúzsky buldog, 1,5 r. začal krívať na zadnú labku a dnes nám diagnostikovali LP v začiatočnom štádiu, veterinár odporúča operáciu aby sa to ešte viac nezhoršilo. Ak máte niekto skúsenosti boli by sme veľmi vďační nakoľko nevieme čo od toho očakávať.. Za každý komentár ďakujem.
@michaelammm111 ahoj,my sme mali fr.buldocku aj mopslicu s touto diagnózou.Operaciu nám vet odporučil ešte v šteňacom veku, momentálne má mops 6r a klop-klop,zatiaľ žiaden problém.Berie Alavis.Nepoznam nikoho,kto by s ním nemal dobrú skúsenosť.Iba je to beh na dlhú trať.Ziadne skákanie,vybiehanie na gauč,zo schodov apod.Je to ťažké ak si pracujúci človek ustrážiť si psíka.Nasa nikdy nie je sama a zvykla si na lenivý režim..ibaže mops nie je buldocek,ktorý je oveľa aktívnejší.Ja by som na tvojom mieste absolvovala vyšetrenie na klinike,napr.Brno a uvidíš podľa zhody okolností=vek,kondícia,celkový stav,povaha a aktivita psíka.Nie vždy prvy názor prvého veta si musíš vziať k srdcu.Takisto rataj s tým,že dlhodobá liecba alebo keď dôjde k operácii je veľmi drahá záležitosť (aspoň na moje pomery).A psík žije 10-15rokov
@michaelammm111 no nechcem byt necitliva ale poviem jak bolo. Nas jazvečík mal toto ochorenie ,bol na tej operaci aj na nespočetných rehabilitaciach ,poskodenie na chrbtici zevraj ziadne ,noha tiez ok. Po operaci aj tak krival aj ked bol udajne v poriadku. Do polroka ochrnul z nicoho nic v jeden den na obidve nohy az mu to tak rychlo postupovalo ,ze sme ho dali utratit ..inak chceli nanom skusat dalsiu operaciu za 2000€ ,ktora nemusela vobec zabrat.
@kubkovamama Ďakujem. Áno určite chceme navštíviť ešte inú kliniku aj keď s touto máme veľmi dobré skúsenosti. Do nášho psíka sme už dali toľko peniažkov že to ani nepočítame.. už nám príde že to nemá koniec. A to je ešte s PP. Ale je to člen rodiny takže určite ideme do toho. Skôr nás desí predstaviť si ho úplne v kľude nakoľko on je veeeľmi aktívny, na FR až moc.
@kofolala Och, to ma veľmi mrzí že to takto dopadlo.. My to predsa len podstúpime pretože si neviem predstaviť že by takto fungoval, síce to nemá bolestivé ale príde mi že ho to veľmi obmedzuje a to je vraj len začiatok.. Tak sa modlíme aby to dobre dopadlo.. Ďakujem za podelenie sa o skúsenosti s týmto problémom.
Ahoj, aj my sme dali operovat nasho yorka… mali sme vtedy 2 moznosti: trvacnost operacie 1-2 roky, alebo dozivotne (drahsi variant)… zvolili sme drahsi (psik mal vtedy 10 rokov)… nelutujeme… rekonvalescencia bola celkom ok, aj ked to bolo bolestive 😔 vyhybat sa najma schodom a vyskakovaniu/zoskakovaniu na nabytok/postele… to je asi najdolezitejsie… inak psika v klude asi neudrzi nic, hybat sa musi 🙂 teraz ma psik 12 rokov a rovnaku diagnozu na druhej labke 😔 zial, niektore plemena maju vacsie predispozicie 🥲
LP je problém, ktorý sa dá riešiť operačne a budete mať pokoj. Francuzsky buldoček je plemeno, kde je je tento problém dosť časty. Ak vam veterinár odporučil operaciu určite by som to zvážila, lebo pes je ešte mlady a bez operácie sa mu to bude zhoršovať. Pre tvoj klud, by som s ním zašla ešte na specializované ortopedické pracovisko, kde ti to bud potvrdia alebo navrhnú niečo iné.