Ľudové piesne

17. apr 2023

Dobrý deň, prosím poraďte mi a napíšte mi sem Ľudové piesne, také najznámejšie čo väčšina ľudí pozná, ďakujem

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. apr 2023

@jj298 70 sukien mala, červený kacheľ a pod horou pod horou by ste zaradili pod detské ludove pesničky alebo iba ludove pesničky?

zojazoja
17. apr 2023

https://kamsdetmi.sk/ludove-piesne-pre-vsetky-d... tu klikni..tu sú napriklad detské ludove piesne známe.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. apr 2023

@jj298 áno hľadám dospelacke

autor
17. apr 2023

@jj298 pretože to potrebujem na pedagogickú školu prijímačky že 10 detských a 10 normálnych ľudových a tie detské už mám a v tých normálnych mam iba 4

macekovam
17. apr 2023

10 detských neznamená 10 ľudových detských piesní...

zojazoja
17. apr 2023

https://www.panorama.sk/sk/knihy/spevnik-najkra... ved plný net je ľudových piesní. Aj tu. Veľa z nich tu je fakt známych, nie je možné si nevybrat.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. apr 2023

@macekovam vlastne áno, ďakujem to som si neuvedomila ale mam už spísané detské ľudové, myslíte že medzi tie ľudové by som mohla dať aj tie detské ľudové? Tie detské ludove by som som potom pozmenila na neľudove ako napr. Mandarinka Darinka a tak...

macekovam
17. apr 2023

Mandarínka Darina je detská pieseň.. Aj okolo kolo... Kom kom komínar... Sniežik sa nám chumeli.. A tak...

marianarem
17. apr 2023

Na Kralovej Holi, Slovenske mamicky, Pokapala na salasi slanina, Este som sa neozenil, A ja taka carna, Po nabrezi konik bezi
Z detskych Kukulienka kde si bola, Zenilo sa motovidlo, Medvedku daj labku, Prsi prsi len sa leje

kiki68
17. apr 2023

Trencin dolinecka, Morena, morena, Hoja dunda hoja poslala nas kralovna, Lastovicka. Tece voda tece, Na valale, Kludne si daj youtube a tam mas kopec ludovych dospelackych aj s textom.

aaadkaaa
17. apr 2023

Chodila dievcina po hore placuci, Mam ja hrusku

zuzinka888
17. apr 2023

A od Trencina, Kopala studienku, Keby ja vedela kde budem nevestu, Po nabrezi konik bezi, Tam okolo chotara tecje riecka.... Na Orave dobre .... viem ich milion, no nie nazvy iba ako sa zacinaju...a uz to ide. Hladate na primacky ci playlist na svadbu?

lelelienka
17. apr 2023

Tych je strasne vela, len prve co mi napadli - V hlbokej doline, Dedinka v udoli, Slovenska rodna dedina, Na kralovej holi, Cierne oci chodte spat, Cize si suhajko, Na Orave dobre, Nedaleko od Trencina

ninusa221
18. apr 2023

Mám ja hrušku, Na Orave dobre, Na tej Detve, a ty šteňa, na zelenej lúke, kopala studienku,tancovala by som. Tiež som toto riešila pred 8 rokmi hlavne musíš vedieť všetky tie pesničky lebo ti môžu dať zaspievať ktorá sa im bude páčiť 😅

saxana000
18. apr 2023

V hlbokej doline
Zahraj cigan taku piesen
Vydala mamicka
Tieto su moje oblubene..

tindes
23. jún 2024

@ninusa221 viete mi tu mam ja hrusku-text mi viete napisat..? Prip. Melodiu..? Syn mi ju stale spomina,ale neviem ju najst 😆😅🙏