Ľuďom prekáža moja povaha

4. júl 2022

Ja ozaj neviem čo mám robiť. Veľa ľudí mi povedalo že prečo som taka aká som..ale aká 😒?že sa neteším a neviem čo .
Prečo mi to ľudia dávajú najavo ?iná nebudem ,skúsila som byť ale to niesom ja.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ms_green
4. júl 2022

Podľa mňa sa treba zamyslieť nad tým, prečo tvoja povaha ľuďom vadí. Môže to mať dva dôvody.
Prvý je, že si sa zmenila a tvoje okolie to neprijalo. Napríklad, ja som vždy bola taká, že som dávala potreby iných pred moje. Ľudia ma zvykli využívať, lebo som nevedela povedať nie. Keď som to začala riešiť, otvorene som povedala nie, že na to nemám čas alebo proste to robiť nechcem začali mať blbé reči o tom aká som "neznesiteľná".
Druhý dôvod môže byť, že máš nejakú vlastnosť, ktorá im jednoducho prekáža. V našej partii bolo jedno dievča, ktoré malo veľmi výbušnú povahu. Permanentne sa dostávalo do hádok na verejnosti kvôli hlúpostiam (typu, dlho sme čakali na jedlo lebo bolo veľa ľudí a ona začala vrieskať po čašníkovi). Keď sme jej slušne povedali, že by s tým mohla prestať osopila sa na nás ako sme my všetci na ňu zlí. Nie, neboli sme, len nám vadilo, že nás všade mali za arogantné hovädá, lebo ona sa nevedela správať.
Ja by som sa na tvojom mieste spýtala čo im na tebe vadí. A na základe toho, čo povedia by som zhodnotila, či je to prípad 1 alebo 2.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dagmarovita
4. júl 2022

Tak zaleží podľa mňa ako Ti to povedia. Či priateľsky len povedia svoj názor a ďalej Ta berú aká si..prijmajú Ťa aká si, že tak si ok, alebo tak netaktne. Meniť máme každý na sebe vzdy dosť do konca zivota, len nejde to rychlo a mozno s niektorymi chybami musime bojovat cely zivot. A ako to myslia vlastne, ze aká si? Kamaráť sa s takymi, ktorí Ťa majú radi. Je ľahko súdiť druhého, všetko má svoj dôvod,

viestta
4. júl 2022

Ak ti to hovoria naozaj blízki ľudia, môžu to myslieť iba dobré a nevadí im tvoja povaha, chceli by pre teba lepšie, netesitvsa z ničoho nie je asi dlhodobo únosné aj pre teba. Možno ti chcú len naznačiť, že bola by si spokojnejšia ak by si sa dokázala potešiť z maličkosti, tešiť sa na niečo co príde. Mohla by si sa napríklad potešiť, že im na tebe záleží, záleží im na tvojom šťastí, pohode a nie byt z toho rozladena.
Z reči ľudí, ktorí mi nie sú blízki by som si ťažkú hlavu nerobila.