Ahojte chcela by som začať chodiť za starými ľuďmi do domova dôchodcov. Porozprávať sa s nimi, urobiť im radosť. Viete mi poradiť na koho sa mám obrátiť..,? viete o domove dôchodcov v okolí Ba. napíšte prosím, ďakujem
Si dobry clovek ❤️
@stvura píšeš môj starček, to funguje tak, že máš prideleného jedného človeka a len za ním chodis? Chcem vedieť ako to funguje.
ono si to clovek sice velmi lahko predstavuje, no podla mna to so sebou prinasa aj velku zodpovednost. za mnohymi z nich nik nechodit, takze sa na teba mozu velmi naviazat a potom tam proste budes musiet chodit denne, kedze mnohym uz len tak nevysvetlis, ze nemozes
Odporúčam Ti vypočuť podcast s Paťou Jarjabkovou. Ona vyprevádza starých na "druhú stranu". Robí dulu starým ľuďom. Neskutočne ma to zaujalo a myslím, že to bude inšpirujúce aj pre Teba.
Ja sa pripojím k
@stvura Tiež si myslím, že si to predstavuješ veľmi idealisticky. Ty si predstavuješ ako budeš robiť starým ľuďom radosť svojou návštevou, svojou pozornosťou, komunikáciou...atd. Okrem toho, čo píše vyššie spomenutá, to, že majú demenciu a podobné veci to je tiež pravda, avšak ani mentálne zdatní starí ľudia častokrát nevedia ohodnotiť tvoju snahu a tvoju ochotu. Castokrát nebudeš počuť ani slovko dakujem a častokrát sa budeš možno cítiť frustrovaná, keď nebudeš pociťovať z ich strany vďaku. Raz som počula rozprávať riaditeľku takéhoto zariadenia v TV, že tí starí ľudia sú veľmi sebeckí a častokrát aj nevďačni, že sa môže personál častokrát aj rozkrájať a ani dakujem a ani pochvala za to nebude. Aby si nebola sklamaná. Že všetko berú samozrejme. Ale je možné že to budeš mať aj inak.
Ty si není povinná sa mu klaňať,mu povedz,dedo,keď sa nebudete slušne chovať,viac má neuvidíte..Sebecki boli aj predtým, možno aj preto ich nikto nenavstevuje..Ja zas poznám veľa starých ľudí srdce,čo majú srdce zo zlata,ale tipujem,že takí boli aj predtým.Za tými som rada chodila..Keď bude protivny,má príležitosť sa za sebou zamysliet a si dať život do poriadku
Mne tiež strašne chýbalo,keď mi babka zomrela,chcela som si inú babku "adoptovať", ale keby ma tam sebecký drezurovala,môže 3x hádať,či by som sa tam ešte niekedy objavila..
Predstavujes si to velmi idylicky. Ze tam budu len mili, prijemni, usmievavi ludia co budu mat radost z toho ze si prisla. Ale tak to nie je, vacsina z nich je zatrpknuta, nema zaujem o nic, nieto nejake aktivity. Tam nestaci prist raz mesacne, mas cas na denne navstevy? Lebo zo nie je len tak. Ked chces zapoj sa do projektov na podporu takychto ludi. Moja kolegyna mala podobny napad, ze ake to bude super. Neuvedomila si, co to skutocne obnasa a nakoniec to nerobila.
@nela22323 na veducu daneho domova.