Ľudia si dovolia toľko, koľko dovolíme

14. jan 2023

Je to pravda? Často to počúvam a aj tu na fóre to často čítam. U mňa to nejak nefunguje, tak asi robím niekde chybu 🤷 Občas mám pocit, že s ľuďmi sa pekne, slušne nedá, ale keď ich pošlem surovo tam kde slnko nesvieti a zvýšim hlas, tak až vtedy to funguje. Lenže ja nechcem byť vulgárna a hrubá len preto, aby si nedovoľovali.

kacernakokse
14. jan 2023

Nemusíš byť vulgárna, to že ti niečo nie je príjemné alebo sa ti nepáči, sa dá vyjadriť slušne. A často krát tá asertivita človeka obari ešte viac ako nadávky. Takto len dávaš najavo, že si nezvládla situáciu a útočis. Asertivnym správaním dáš najavo že si aj napriek všetkému nad vecou. Samozrejme keď nefunguje toto, dá sa aj vulgárne.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
14. jan 2023

Veď aj u teba to funguje. Akým sposobom sa vymedzíš je iná otázka.

viestta
14. jan 2023

Ukazat niekomu kde su hranice sa da aj bez vulgarizmov a kriku.

lintu
14. jan 2023

Napíš príklady nejakých situácií, s ktorými sa stretávaš. Neverím, že ľudia reagujú zakaždým len na krik a vulgarizmy. To je také krčmové.

ruzovakrava
14. jan 2023

Možno by si sa skôr mala zamyslieť ako na ľudí pôsobíš a ako sa prezentuješ keď musíš zvýšiť hlas a použiť hrubý slovník. Sú ľudia ktorí na prvý pohľad a kontakt vyzerajú tak ňuňu, až si myslíš že nevedia ani krivo pozrieť. Na takých si určité typy radi dovolia. A potom sú ľudia ktorí už len postojom, mimikou ukážu že ťa v prípade potreby upracú. Ja napríklad vraj pôsobím dosť odmerane, vždy ma aj staršie kolegyne obdivovali aký vyvolávam prirodzený rešpekt. A pritom som hanblivý sraľo, podľa mňa.

0silvia0
14. jan 2023

Pracujes v nejakej dedinskej krcme?

xnatalkax
14. jan 2023

Odporúčam prečítať si túto knihu….