Ľudia sa ku mne správajú podľa toho ako vyzerám

4. sep 2022

Ahojte,

evidentne vidím, že v lete sa ku mne ľudia správajú oveľa milšie ako v zime. Problém je v tom, že v lete dobre vyzerám, cvičím a mám dobrú postavu. Na druhej strane do tváre nevyzerám dobre, maľovať sa moc nemaľujem a asi ani nemám vkus sa dobre obliesť aj keď sa snažím. Keď sa v lete nosia krátke gate, tričká a sukne, chalani majú o mňa záujem a ženy sú ku mne milé, usmievavé a ľudia sa ku mne správajú milo. Naopak v zime muži o mňa záujem nemajú, ženy sa správajú odmeranejšie. Vidím to aj v obchode, na úradoch, atď.

Mám pocit, že som asi žena dvoch tvári. 🙂 Väčšinou sú ženy atraktívnejšie alebo menej atraktívne a s takýmto kontrastom sa asi nestretávate? Ľudské správanie nezmením, to mi je jasné. Stretli ste sa niektorá s niečim podobným ako ja?

bessie12
4. sep 2022

este som sa s tym nestretla, aby sa ludia ku mne spravali podla toho ako vyzeram.

lintu
4. sep 2022

Neviem, neberies to len zbytocne osobne? V lete vdaka slnku a teplu su ludia mozno vseobecne viac milsi, ako v zime, kedy mrznu, dolieha na nich depka, chyta stres zo sviatkov....
Ten popis tvojho vyzoru je predpokladam len z tvojho uhla pohladu. Ini ta mozu vidiet uplne inak.

babovka2321
4. sep 2022

Nespravas sa v lete sebavedomejsie a nie si stastnejsia, ze ukazujes svoje "prednosti"? Podla mna sa spravaju podla tvojho aktualneho nastavenia a vyzarovania.

haley7897
4. sep 2022

Neviem, nemyslíš, že v lete počas dovoleniek a slnečného počasia su ľudia vo všeobecnosti viac uvoľnení, majú viac času, menej stresu ako v zimnom chladnom období?

larazivago
4. sep 2022

Tak odlet s lastovičkami do tepla, budeš celý rok "in".

autor
4. sep 2022

Bodaj by ste mali pravdu, že je to psychickým nastavením, nedostatkom slnka a sebavedomím. Čo sa týka sebavedomia, v lete ho mám určite väčšie.

Ono aj v lete keď sú chladné dni, ľudia čo ma nepoznajú sa ku mne správajú horšie a naopak v zime pri interiérových športoch a fitkách sú ku mne znova všetci milší. :D Asi by som fakt mala odletieť do teplých krajín.

haley7897
4. sep 2022

Športové aktivity, fitka vo všeobecnosti, ľudia ktorí sa im venujú sú v lepšej psychickej pohode a v oboch prípadoch sú to rekreačné aktivity = uvoľnená atmosféra.
Moc sa pozoruješ a príliš prikladáš váhu tomu ako ta vnímajú cudzí ľudia. Ty I'm do hlavy nevidíš, väčšina interakciu s tebou sotva vníma a idú si v hlavách svoje. Každý má vlastné starosti a veci ktorými sa vnútorne zaoberá.

majamat
4. sep 2022

v lete mas vacsie sebavedomie? ved o to ide. leto robi zazraky.

ako bolo pisane, ovlyvnuje nas neilen pocasie, ale aj rocne obdobie. v zime z nedostatku slnecnych lucov ( niekto je cez najvacsie svetlo prave v praci a denne svetlo dlho nevidi ) pribuda depresii, unava a taky clovek je rad, ze je rad. jednoducho u chyba energia.
ked sa ukaze jarne slnko, opat sa vracia energia. slnko jednoducho k zivotu potrebujeme. sme tak nadstaveni. vidno to uz na tom, ze v lete castokrat ani nepotrebujeme tolko spat, naopak v zime sa casto ledva vlecieme.

to s tebou absolutne nic nema, je to rocnym obdobim.

autor
4. sep 2022

Ďakujem baby za rady a psychickú podporu, snažím sa tomu veriť, čo píšete a dúfam, že máte pravdu. Šport je môj život, ktorý nadovšetko milujem.

Musím sa priznať, že chodím v januári na dovolenku do Dubaja alebo v novembri do Egypta miesto tradičnej letnej dovolenky v lete len preto aby som si predĺžila leto. Keď je chladno tak vo večerných hodinách mám svoje športové aktivity a s kamarátkami sa rada stretávam keď je vonku teplo alebo poobede v teplejšej časti dňa. VŠ som si vyberala samozrejme na južnom Slovensku.

caroline_
4. sep 2022

Ja som si to davnejsie tiez myslela, no skor si myslim ze ked podla teba vyzeras lepsie,tak to aj vyzarujes a ludia to z teba citia, a podla toho sa aj spravaju,a tiez naopak...

mandzula
4. sep 2022

Vidis, sama pises, ze mas rada teplo, vtedy vyzarujes pozitivnu energiu, ktora sa ti vracia.

ahhola
4. sep 2022

😃Je to tak, minule som išla obj. Mamku MUDr., sestra si ma premerala, mala som vo výstrihu slnecne okuliare spotené a mastné, ako to už v lete byva, ja ich inak umyvam zarovno rúk a teraz mi to uslo a ta krawka ma odpinkla,... Nemáš druhu šancu urobiť prvý dojem.

wecenko
4. sep 2022

ja si tiež myslim že to bude tymi ročnými obdobiami, v lete su ludia milši, otvorenejší

sima338
4. sep 2022

Bože, aj Ti sčasti rozumiem, lebo toto je o tvojom pocite a ty si to jednoducho vsugeruješ, že áno, v lete som super, ale na zimu som ,,len" dievča čo sa zle obleka a líči. Prosto si nevedome úplne do života priťahuješ. Odstráň toto nastavenie, vyhoď ho von oknom, hoci to nepôjde hneď.

annamarin
4. sep 2022

Nerada kazim tuto ženám komentáre, ale ja si myslím, že to môže byť pravda. Teda sama u seba sudim, že sa zvyknem milsie chovať ku ludom, kt. su upraveni, pekní a horšie ku tým, kt. sa mi momentálne nepáčia. Viem, že to je asi morálne nesprávne, ale nemôžem si pomôcť. 😄 To vážne to tu nikto nemá, tak ako ja? Podľa mňa autorka vôbec nezvelicuje.

babovka2321
4. sep 2022

@annamarin tak nie kazda zena tu je ocividne povrchna.

veselo_neveselo
4. sep 2022

Jasnacka, a je to aj vedecky skumane, a je to tak 😉
Z popularnej psychologie:
https://www.psychologytoday.com/us/blog/auto-pi...

veselo_neveselo
4. sep 2022

@annamarin Ja tiez suhlasim, nezvelicuje. A minule som videla niekde aj studiu, ze ludia to robia aj nevedomky, dokonca aj ked vedia, ze sa take veci deju. Proste tento svet je pre peknych a atraktivnych lahsi 😀

danieladeley
4. sep 2022

ale samozrejme je to tak, ako autorka pise....inak sa k tebe spravaju ako ked prides trebars na urad v teplakoch a tricku a inak ak prides v sacku a opatkoch, vzdy to tak bolo, vzdy to tak bude

majamat
4. sep 2022

@annamarin tak ale zas na druhej strane, to ze nie je pekne upravena je jej pocit. kazdy ma ine kriteria. okolie to ako vyzera moze vnimat uplne inak. takze tato teoria je dost neuista. naopak to,a kko ans slnko ovlyvnuje je znamy fakt.

navyse, zalezi od myslenia ludi v okoli. to ako na nas druhy posobi, to urcite zavazi. no hlavne sa to tyka extremov. ak neitko vyzere vyslovene ako zlocinec, mala by som z neho blby pocit, ale ci ma suknu,a lebo rifle, to uz mi je jedno.
mam skusenost z davnej minulosti. pracovne som poznala fakt peneho chlapa, vzdelaneho inteligentneho, robil modela ale tie jeho povahove vlastnosti, uplna hroza. sebe, striedal baby jak ponozky.

lindous
4. sep 2022

@annamarin toto je podľa mňa normálne, ale čo sa mi ešte fakt nestalo je, že by sa mi niekto viac páčil v lete ako v zime, len preto, že má viac odhalenej kože..Čo sa týka záujmu mužov, tak to zmysel dáva, ale pri správaní žien napr. na tom úrade mi to akosi nesedí 😅

annamarin
4. sep 2022

@lindous To nie je o odhalenej kozi, ale ked ma krasnu postavu a nic moc tvar, tak v lete vyzera dobre, lebo ludia sa zahladia na tu postavu. V zime ju naopak pod hrubou bundou a nohavicami nevidno a ludia sa upriamia len na tvar.

lindous
4. sep 2022

@annamarin chápem, ale u mňa taký ten prvý dojem u robí hlavne tvár a keď mi je niekto nesympatický (a teraz myslím fakt cudzieho človeka, ktorého nepoznám, prvýkrát ho vidím), tak mi je nesympatický aj keď má tip-top postavu.. ale áno, je možné, že niektorí sa zahladia aj na tú, u mňa je to vždy tvár a keď už "telo" alebo teda človek ako celok, tak skôr štýl oblečenia 😄

jozef11111111
4. sep 2022

@annamarin nerád ti zkazim náladu zas ja ale tí čo su upravený atd na tých si dávam pozor a hlavne saká atd...lebo taký skôr,ta prípravy o majetok daakou zmuluvou a podobne , tak mám to opačne 😳

autor
4. sep 2022

@annamarin , veselo_neveselo Parádny článok. :D Ale na mňa by to sedelo. Už som tu pomaly začala veriť na slnko, pozitívnu energiu atď. Pri krásnej slnečnej lyžovačke som stále tá, kedy sa na mňa nikto neusmieva a ani nepozrie. Potom na večer prídem v pochmúrnom zimnom počasí do fitka a zasa som tá na ktorú sa pozrú a milo sa ku mne správajú.

civoktaz
6. sep 2022

takže asi takto....každý z nás má nejaké vibrácie ktoré vysiela a ostatní ich prijímajú....skús porozmýšľať prečo sú veci také aké sú...čo vyžaruješ? čo priťahuješ? čo v druhých ľuďoch očakávaš to dostávaš...treba si len prestaviť myslenie...vôbec to nie je o vizáži...poznám ľudí, ktorí sú na pohľad "šupáci"...ALE...vyžarujú úžasné fluidum a ostatní ich obdivujú a milujú...prečo asi?