Ľudia, ktorí sa potrebujú pochváliť

1. jún 2023

Ahojte. Ste tu niekto, kto poznate takyto typ ludi? Ludia, ktori maju potrebu prist sa pochvalit, ked maju nieco nove, najcastejsie nieco materialne. Pritom s tymi ludmi nemate ziadne hlboke vztahy, nemate dovod im nepriat, ale ani s nimi skakat meter tridsat a nejako specialne riesit, ze maju nieco nove, proste vam to je jedno. No oni maju potrebu rovno zavolat a prist sa predviest.. Preco take nieco ludia vobec robia, co tym sleduju?

doriiis
1. jún 2023

Mne osobne sa to nedeje.Vies prečo? Lebo,kde nie je divák,tam nie je divadlo.Normalne im povedz,že máš ich novinky ťažko v paži

melanta
1. jún 2023

Za celý svoj život nepoznám nikoho, kto by ku mne prišiel s cieľom pochváliť sa, čo nové si kúpil. Možno si treba vyberať ľudí, ktorých máš v živote.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1234321
1. jún 2023

Poznám, robia to preto lebo chcú byť stredobodom pozornosti a hlavne sú veľmi nedocenení a týmto si to vydobíjali od druhých. Tiež mame v rodine rodinu, čo chodia každý druhý mesiac na dovolenky chvalia sa aké majú top šikovne deti, dokonca sa chvalia, že ona nemusí chodiť do prace lebo manžel nosi kopuuu peňazí ale keď sa stretneme raz za rok tak nám je z nich zle. Totálne z nás vycicaju energiu. Zo mna už nie, ja som im dala stopku. Len sa zvitame a odchádzam 🙂 našťastie si už viem vyberať ľudí, s ktorými sa chcem stretávať, ktorí mi do života niečo “dajú” a nie ktorí sú zakomplexovaní a chcú to prenášať na každého vôkol seba.

90909
1. jún 2023

Áno poznám. A niekedy chvíľu trvá, kym cloveku dojde, ze ten človek naozaj nechodí preto, ze vás rád vidí, ale len preto, ze.ma nieco nové. Rodičia maju takých známych a este jeden prípad mame vo vzdialenej rodine, ale.tam to nie je az tak intenzívne, to spravanie. Títo ludia do istej miery zazili materiálne stradanie v detstve a si to malo na nich výrazný vplyv. Niektorí sa dajú odstrihnúť, ini menej, a tak som sa naučila, to neriešiť . De facto mi tí ľudia nejak neubližujú, aj ked je to otravné. Inak to nie su zlí ludia, len. Ale ja to vnimam ako istu formu nutkaveho spravania, ktoré mozno oni sami nemaju uplne pod kontrolou.

kristinapetronela
1. jún 2023

Neviem o nikom ,lebo nesledujem takých ľudí ani sa a takými nestretávam

diewcatqoo
1. jún 2023

Ja mam zas skusenost taku, ze ked sa ma ludia opytaju ako sa mam a co mam nove, tak ak poviem, ze sa mam dobre a co mam nove (zo zasady sa nikdy nestazujem, neznasam to stazovanie na vsetko), tak som potom ohovorena, ze sa chvalim. Pritom len odpovedam na otazky, akurat teda sa nestazujem, ale radsej som pozitivna. Bohuzial, na Slovensku je trend taky, ze ak sa nestazujes, tak sa automaticky chvalis...

alana1
1. jún 2023

ja na tom nevidim nic zleho, ked si moja svokra nieco kupia alebo vylepsia v byte alebo na chate tak tiez mi to ukaze a povie ze to maju nove. ja rada pochvalim , ak sa mi to teda paci, ak nepaci, tak som ticho 🙂 ono to nie je take vychvalovanie, iba ukaze co si vylepsili. skor vnimam ako cudakov tych, co s tym maju problem, maju problem pochvalit a priznat, ze waw to je super...s tymto maju ludia ovela vacsi problem v dnesnej dobe, lebo zavist srsi zo vsadial...

osky
1. jún 2023

Ale vsak cely fb,tiktok,insta,aj mk je v podstate o Tom.
Pochvalit Sa niecim.
Clovek ma dobry pocit,ak Sa mu daco podari,ak si na nieco nasetril a konecne to kupil...ved je to normalne.
A ze zdiela radost s inymi,preco mu ju kazit?
A ak to robi tak,ze-aha Co ja mam a ty nie...
Jednako by som Sa s nim potesila-,lebo urcite taky caka inu reakciu,a taka mila ho zaskoci...

Ak ti to lezie na nervy,pravdepodobne niekde v podvedomi bude trochu tej zavisti....
Alebo pocit nespravodlivosti..
A aj to je v podstate normalne,vsak sme len ludia.

vanilkovazmrzka
1. jún 2023

Nastastie takych nepoznam 🙂

lelelienka
1. jún 2023

Cudzi ludia (alebo len znami, kolegovia) mi urcite nevolaju, ze sa potrebuju pochvalit a pri blizkych je to uplne prirodzene, ze chcu zdielat radost, tam by som bola skor prekvapena, keby sa “nepochvalili” co noveho a neberiem to vobec ako vystatovanie, lebo to tak nie je myslene, svojich si poznam 😉 a jasne, ze kazdy sa rad pochvali, ked sa mu nieco podari alebo ma nieco nove, je to cloveku prirodzene, nezdielame len smutky, ale aj ovela krajsie je ked sa zdiela radost, no nie? 😉 A urcite im nezavidim.

kvetinka75
1. jún 2023

nie nedeje, ako písala doriis kde nie je divák, nie je divadlo

nikdenikto
1. jún 2023

Tak keď sa ma niekto spýta čo máme nové, poviem napríklad že sme postavili na dvore altanok od kedy u nás boli naposledy…..neberiem to ako chválenie. Ale poznám osobu ktorá príde k nám, vystaví na stôl drahu kabelku, a keď na to nereagujem tak sa po hodine zduje, že som si ani nevšimla a nepochválila jej novú kabelku, reálny zážitok 😂 tak to považujem za chvalenie

michaela412
1. jún 2023

Ani my sa ničím nechválime, jedine ak niekto k nám príde a vidí, že máme niečo nové a spýta sa na to, tak odpoviem. Sú jedinci, ktorí nám hneď vysolia čo si kúpili a koľko to stálo 😉 A keď zistia, že my máme niečo nové, tak hneď riešia prečo sme im to nepovedali 😀 ako za mňa moja vec, kedy a čo si kúpime, nepotrebujem povolenia od nikoho 🙂

mamina7070
1. jún 2023

ja teda skor toberiem ked sa niekto chvali alebo hovori pozitivne veci co sa mu podarilo ako neustale stazujuce sa typy co sa maju najhorsie na svete

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
1. jún 2023

takychto tem tu uz par najdes.
ludia si povedia, co prezivaju, kde boli, nemusi ist vyslovene o chvalenie - zavisi od umyslu, preco ti to hovoria. su ludia, ktorym chyba uznanie, alebo potrebuju mat (mozno od detstva) potrebu, ze im kazdy tlieska vzdy ked zatancuju tani-tani a bez tohto pocitu si pripadaju neoblubeni, nemilovani.
moji svokrovci su tiez ten typ tani-tani a tak nase stretnutia su iba o tom co robili, varili, jedli, co si kupili, co dokaze vnucka, co si o kom myslia... ale stylom my mame vsetko najlepsie.

zuzinka888
1. jún 2023

Potrebuju uznanie, pochvalu asi sa citia nedocenení a neveria si. Je to ako potreba dostat lajky a konenty- aka sni pekna, krasna..... Ja sa chytam za hlavu niekedy, ked sa ma njekto opyta preco som nedala 👍 1598 fote dietatka, a fotke miliontej fotke z dovolenky🙉. Niekomu to robi proste dobre na srdci.

bloger
1. jún 2023

Tak chcú sa pochváliť a svoju radosť s niekým zdieľať. Bohu žiaľ kedysi to tak fungovalo teraz už nie.

maryetta
1. jún 2023

Ja vzdy tvrdim ze dobre sa chvali samo. Bez toho aby na to dany clovek upozornoval.
Ak je to hodne chvaly tak si to vsimne aj okolie a oceni to. Ak nie nech si clovek sam uziva pocit ze nieco ma.

lianka123
1. jún 2023

napriklad ja sa chvalim iba ludom, o ktorych viem, ze sa ku mne nezachovali v minulosti pekne. a vtedy to viem teda dokonale zahrat. aj vyslovene si pockam na moment prekvapenia a vzdy utrusim nieco, co daneho cloveka vyprovokuje a nevie sa branit, lebo cokolvek by povedal, vyzeralo by to ako zavist.

ale mam milion kamaratiek pred ktorymi sa nechvalim vobec, skor si radime, co je dobre vyskusat, s cim sme spokojne neboli, to su skor take recenzie. ak sa bavime o materialnych veciach.

ak niekto pride domov s tym, ze sa ide pochvalit, viem ze to robi naschval.. mne sa to este nestalo, ze by ku mne niekto napachodoval a chvalil sa. ba, mam par ludi, a teraz sa nebavime o novom miele spotrebici, ale fakt nestandardne luxusnych veciach, ktori sa sem tam pochvalia a napriklad ja som rada, ze to niekto dotiahol inde a vlastne hned na uvod poviem, ze v tichosti zavidim a ze to musi byt super/ to su moje prave emocie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
1. jún 2023

@elizabet173 na Slovensku, dokonca nechávali odomknuté dvere. Teraz si skús nechať odomknutý dom. Proste ľudia boli k sebe milší. Vedeli sa tešiť spolu a pomáhali si. A žiadne vzťahy je pre teba čo? Nikto sa nechodí vychvaľovať len tak ľudom na ulici. Asi ide možno o suseda. A v tom prípade sa nedá hovoriť o žiadnom vzťahu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bloger
1. jún 2023

@elizabet173 Okej dakujem za tvoj čas a reakciu.