Taká moja úvaha,prečo ľudia neustále sa sťažujú na všetko?Prečo si nevážia to čo majú?Asi som divná,no ja každý deň ďakujem za to,že sme zdravý,že máme strechu nad hlavou,čo jesť atď.Prezila som veľa zlých veci v živote,preto sa snazim myslieť pozitívne a tešiť sa z maličkostí.Zavola mi mama a sťažuje sa na robotu,že potrebuje doma pomoc.Spravim čo treba,idem k nej a pomôžem.Stazuje sa suseda na počasie že je zima,vypočujem ju,poviem jej,ze je jeseň,listy padajú je sychravo,príroda sa ukladá na zimný spánok.Dobre nemusí každý mať rád jeseň ako ja.Stazuje sa kamarátka že má choré deti.Vypocujem ju,keď viem poradím aký sirup pomohol mojim deťom aby boli fit.Ked nie tak ju len utesujem,že je to len obdobie,po týždni budú deti ok.Na to ona sa urazí a povie že ja to nechápem čo ona prežíva a určite jej niekto praje zle a preto sú chorý.Neviem čo už na to povedať.Len nechápem prečo ľudia vidia len to zle.Preco si nevážia to čo majú.Je veľa rodín čo sú oveľa horšie na tom a sú šťastný,lebo si vážia aj maličkosti a hlavne zdravie,lebo to je najvzácnejšie.
Ja by som mala protiotazku, prečo to nepovieš priamo im? Možno si neuvedomujú čo všetko majú. Možno im zlepšiš život práve tým, že im na to poukážeš.
Vnutorne nastavenie a povahu cloveka nezmenis nijakovsky... ono sa tomu hovori - je schony vidiet polo-plny alebo polo-prazdny pohar a to sa s nim taha cely zivot... ja som s tych ludi, co je vdacny za kazdy den a kazdu drobnost, co ma, napriek tomu take to vykvakanie, postazovanie sa kamoskam pri kave ci ked cakame na decka na nejakom kruzku beriem ako bezny smalltalk a rovnako rada vypocujem ich, ved na to tam ako kamoska som... nenapadlo by ma to brat negativne, oni potrebuju niekde vypustit "stres" aby sa zasa doma vedeli usmievat na deti a manzela a v praci boli mile k sefovi, niekde ta fasada padnut musi... vyrozpravat sa o niecom je polka cesty k vyrieseniu problemu...
Lebo keď sa nesťažujú, tak sú tu diskusie, že prečo sa ľudia neustále iba chvastajú a vyťahujú s tým čo sa im podarilo 😅 ale nie... ja tak nejak beriem, že ľudia sa radi posťažujú a ak sa im uľaví, tak mne to neprekáža, viem to púšťať jedným uchom dnu a druhým von pokiaľ ide o také veci ako napr, to počasie, šéf, atď... samozrejme v takej miere, aby to mňa samu nedeptalo... navyše pri väčšine situácií viem, že je to trošku zveličené ...
haha a teraz sa ty stazujes ze sa druhi stazuju 🙂 kasli na to 🙂 be happy
Áno, ak máme čo jesť , kde bývať, teplo, vodu, trocha zdravia, tak máme veľa. Len lásku medzi ľuďmi treba pestovať. Aj ja pričasto počujem ponosy. Viacmenej ľudí, ktorí na tom nie sú, najmä materiálne najhoršie. To, že sa necítia dobre, je často dané ich väčšinou len materiálnym ale najmä negatívnym postojom ku všetkému a všetkým. Nevedia, že sú riadení myšlienkami v svojej hlave, ktoré nevedia ovládať, takže ony ovládajú ich.
Cudujem sa ti ze riesis to, co sa ta netyka. Ja na stazovacky nereagujem a nemienim nikoho utesovat. Do stadia vdacnosti za to co mam si musi kazdy poctivo dospiet sam.
Ľudia sa sťažujú, lebo im psychicky pomáha, keď sa niekomu vyrozprávajú z toho, čo ich trápi.
@nnnuuunnn Písala som v úvodnom príspevku,ja im poviem čo ako vidím ja alebo čo si myslím a väčšina sa na to urazí.
@lindous Ano postazuju sa aby sa im uľavilo,to beriem aj vypočujem.Raz za čas ok,každý môže mať zle obdobie že ťažšie si prežíva veci a bere si to moc k srdcu.No každý deň to isté dokola sa sťažujú.
@neanonymna Ja si vážim čo mám,no nemôžem zavrieť oči ani uši pred okolím.Tak počúvam ich stažnosti.
@0silvia0 Keď sú to blízky ľudia čo sa sťažujú,nemôžem pred nimi zatvárať oči alebo uši.Tak riešim to.
Mozno staci povedat, mas to tazke. Oni sa chcu len vyventilovat, nechcu asi pocuvat tvoje pozitivne reci.
No nieje sťažovanie ako sťažovanie. Nevadí mi keď občas niekto pofrfle ze vonku je zima, šéf v práci debil ci deti zas choré. Ved to je také ľudské, nie každý deň svieti slnko...
Co mi vadí su takýto chronicky sťažovatelia a ublíženci ktorím sa vkuse niečo deje a celý svet je proti nim. Ako ta tvoja kamarátka co ti tvrdí že im niekto chce zle preto ma deti choré, akože fakt? Vonku hnusne, sychravo, chrípka ci covid majú svoju sezónu ale zrovna jej harantov niekto preklial. 😂😂 A ešte bude svoje aktuálne utrpenie a pseudoproblemy dookola rozoberať počas aspon 5 tích telefonatov a 40 tích sms.
Od takých ľudí sa treba držať co najdalej, lebo ta postupne stiahnu do svojho toxickeho sveta. Ono je to niekedy ťažké pokiaľ ide o blízkych ci dobrú kamošku, ale je dobre mat svoje hranice a vedieť povedať dosť keď ta takéto sťažnosti doslova otravuju.
Zamyslela sa nad tým že ich možno "provokujes" svojim prehnaným optimizmom a hľadaním pozitív vo všetkom? Sťažujú sa lebo chcú aby ich niekto vypočul. Nemusíš ich presviedčať že svet má aj svetlé stránky ani dávať rady ak o ne nepoziadaju. Taký večný frflosi len potrebujú spriaznenú dušu s ktorou sa vystazujú aké je všetko hrozné a hneď sa cítia lepšie. Ak ti to vadí a uberá energiu tak povedz niečo fakt prehnane negatívne napríklad "Máš úplnú pravdu, všetko je totálne na h****o, už len to nejako dotiahnuť do tej truhly a potom budem mať konečne kľud." a budeš mať od negatívcov pokoj 🤣🤣🤣
@lujza123 To beriem že nie každý deň svieti slnko,no niektorý už preháňajú s tým sťažovanim sa.Ked celý svet je proti nim a nikto ich nechápe nikto ich nepolutuje.
@katka700 Nemyslím si že by som ľudí provokovala s optimizmom,väčšina ľudí je rada že som pozitívna a nápomocná.No poznám aj takých čo sú vecny sťažovatelia.
No je to na tebe ked ti vadia stazovatelia tak ich selektuj obklop sa pozitivne naladenymi ludmi. A Mozno nie si sama tak pozitivna ked mas pocit ze druhi sa len stazuju, Lebo urcite sa aj pochvalia potesia s tym positivnym len ty uz vnimas len to negativne.
Väčšina ľudí má rada pozitívne naladených ľudí len tí večni sťažovatelia sú opak a akýkoľvek náznak optimizmu je pre nich ako červená pre býka a vedie len k ďalším sťažnostiam a obvineniam že nemáš pochopenie pre ich ťažký život. U nich s pozitívnym myslením nepochodis.
tak na pocasie sa stazujem nonstop. Kedze zijem v NL, tak tu je otrasne sychrave a uprsane pocasie vacsinu casu. Ale na druhej strane vazim si, ze mam kde byvat i to, ze som zdrava i moja rodina taktiez. Ked maju napr. kamarati zlu naladu alebo sa nieco stalo, tak sa ich snazim podporit ci pomoct ak mozem.
Napr. priatel bol pred 2 tyzdnami nastvany na cely svet a ja na neho, lebo nemam rada, ked je niekto nastvany ci bez nalady. Tak som ho najprv sprdla, potom sa s nim porozpravala, snazila som sa ho rozveselit a pomohlo.
Autorka chápem o com hovoríš. Ja som tak musela odstrihnúť jednu kamosku, pritom ju mam stále rada ale to sa už nedalo zvládať.
Vkuse problém za problemom, samé hrôzy, katastrofy, ťažký život, nekonečné trápenie, sotva jeden problemik vyriešila už ju trápily ďalšie tri. Pritom šlo o úplne banality... Choré dieťa, veľký účet za telefón, malo peňazí, príliš teplo, príliš zima, hádka s ex....
Akože keď sa niekto potrebuje rochniť vo svojich bažinach nešťastia nech, ale nemusím to počúvať.
@lujza123 Ja mám dve takéto kamarátky.Tiez stále na niečo sa sťažujú.Jeden problém sa vyrieši hneď majú ďalší.A keď in snažím pomôcť tak ja som najhoršia lebo ich nechápem a lebo ja mám ľahký život podľa nich.
Je to o nastavení centrálneho nervového systému - množstvo neurotransmiterov a citlivosť na ne spôsobuje, že ľudia majú nejakú základnú úroveň štastia a aj po nejakom veľkom výkyve do nej zasa spadnú. Vďaka tomu môžeš vidieť ľudí, ktorí sa aj po veľmi zlých skúsenostiach dokážu tešiť z toho, čo majú a naopak ľudí, ktorí budú vždy ufrflaní, aj keď sa im v živote dejú len samé dobré veci.
A čo užívaš?sorry, bud rada,ze máš pozitívny vzťah k životu a na ostatných sa s prepacenim vy....
Keby si im takto prehovorila do duše, myslím, že by sa uvedomili a minimálne pred Tebou už nesťažovali.