Dobrý deň, mám 20 rokov a taký trošku "detský" problém. S mojím už bývalým frajerom sme spolu chodili od roku 2017, mala som aj kamaráta, s ktorým som si veľmi rozumela, mala som ho veľmi rada, chodievali sme von, na chatu, stanovačky s partiou, bol ku mne veľmi milý, dokázali sme sa rozprávať dlho do noci.. S mojim ex sa neznášali navzájom. Stalo sa to, že ten môj kamarát sa do mňa zaľúbil (povedal mi to) ja som mala frajera, ktorý vo všetkom rozhodoval za mňa, takže to naše kamarátstvo mizlo.. ja som k tomu kamarátovi niečo cítila...... ale až teraz po roku čo sme sa nekontaktovali, tak mi proste začal chýbať, rozišla som sa s frajerom a napísala som tomu kamarátovi, niečo sme si popísali a spýtala som sa ho či ma má rád. Povedal, že nie 😢 Chcem aby to bolo medzi nami zase ako predtým, len neviem ako to mam spraviť. Chcem aby sme zase chodili von, chcem byť s ním, proste chcem jeho, hrozne mi chýba, len on stratil úplne záujem. Čo mám spraviť? Ja vážne už neviem
@luckaaaaaa__ mala by si sa podla mňa čím skôr odmotať, pretože čím viac ti bude davať najavo nezaujem tým viac ho budeš chcieť a iba ťa to bude ničiť.. skus sa s tym zmieriť nejak, preruš kontakt kym sa ztoho nevyliečiš lebo ťa bude iba žrať keď ho uvidiš s inymi. Ked budes okej mozte byt zase kamarati ale asi nič viac .. ono niekedy je lepšie byť iba kamarat.. mam tu skusenost' tiez som bola zalubena do najlepsieho kamarata a som rada ze osud nam rozdelil cesty pretoze viem ze by sme spolu nemohli fungovať ako pár a velmi by ma mrzelo keby nase kamaratstvo skrachovalo a znenavideli by sme sa iba koli tomu ze nam nevysiel vztah..
@luckaaaaaa__ co mas spravit ? najdi si ineho ..takeho , ktory o teba zaujem bude mat.
Na to, aby vznikol vzťah, treba nielen správnu dvojicu, ale aj správny čas a okolnosti. Ja som napríklad svoju teraz už manželku pozval "do cukrárne" ešte dva roky pred tým ako sme spolu začali chodiť. Lenže videl som, že jej hlava je niekde inde a tak som sa na to vykašľal. Som dokonca presvedčený, že keby sme sa aj vtedy dali dokopy, tak dnes spolu nie sme, lebo sme boli obidvaja ešte nezrelí. Niekedy je na vzťah príliš skoro, niekedy príliš neskoro... urob to, čo som vtedy urobil aj ja - posuň sa ďalej. To je najlepšie, čo môžeš urobiť.
Môžeš mu povedať, čo chceš. Ale čo bude ďalej, sa musí rozhodnúť sám. Ty si o vašom vzťahu mala už možnosť rozhodovať. Vybrala si si priateľa....
Nema Ta rad tak nie je o čom. Moja prva taka ozajstna zalubenost prva laska skončila po mesiaci spolužitia na lodi. Vysadil ma a odplaval preč 🤣skoro rok som za nim smutila hoci ten vztah nemal perspektivu. ( pil) kazdy vztah je lekcia z ktorej sa mozes poučit. Uz neviem mat rada niekoho kto nema rad mna. Milovat ked nie som milovana? Na to sa mam až moc rada. Moja rada = maj sa rada! Stretneš niekoho kto Ta bude mat rad. Milovat Ta, ( on sa za ten rok odlubil Mozno niekoho mà atd nechaj to tak.)
@luckaaaaaa__ ...možno ťa ľúbi😉
Nič neurobíš, k láske, či kamarátstvu nikoho nedonutis. Skrátka si odvykol od teba, odmiloval sa, zabudol, city vyprchali, alebo neboli ani veľmi silné, bol to len ošiaľ. Hocijaky dôvod z toho mohol mať, aj iné. Výsledok je rovnaky, zabudni na neho, ži svoj život, bez neho. Iste si aj predtým žila, keď si ho nemala a budeš aj potom. Zvykneš si, to chce len čas, teraz je to možno čerstvé, ale platí to, že zíde z očí, zíde z mysle. Nevyhladavaj ho "náhodou" len ti to bude jatrit rany. Zmier sa s tým, že máš pekne spomienky, teš sa, že si ho poznala, ale budúcnosť už je iná, bez neho. Áno, je to ťažké, ale dá sa to zvládnuť, ver mi. Nie si prvá, ani posledná, mnoho ľudí do tvojho života ešte príde, aj veľa odíde.
@luckaaaaaa__ skor by som povedala, ze ked “hlavny” vztah skrachoval, tak si zacala vkladat nadeje do toho pravdepodobneho “zalozneho”.
Mozno aj tak postupne, kym hlavny vztah krachoval, si stale viac spominala na kamarata, pripominala si si spolocne chvile, asi aj jeho vyznanie, az si zacala mat pocit, ze ho lubis. Lebo ty si spominala na to, co bolo vtedy. Ustrnula si spomienkami v bode, kedy ste sa prestali kontaktovat. Ze on sa uz medzitym posunul, si extra neriesila.
Ty si teraz zalubena kvoli tym pocitom a jeho chovaniu, co boli vtedy, zivis ich v sebe, no on ich medzitym vypustil, lebo ich nemalo, co zivit.
Uvedom si, ze ta lubil preto, ze si vtedy bola bezstarostnejsia, veselsia. Mala si uz vztah, vtedy sa clovek citi taky sebaistejsi, ze nie je sam (keby nieco) a este ho potesi, ze je tu aj dalsi zaujem.
Pre zmenu teraz si sama a asi si mu vyznela i ako zufala. Resp. ze ked uz nemas nic, je ti aj on dobry.
Plus navrch k tomu, bola si jeho taka pubertalna laska. Tie rychlo vzblknu a vedia aj rovnako rychlo zhasnut.
Pust ho z hlavy. Obcas mu napis a maj oci otvorene. V 20tich rokoch urcite este niekoho stretnes.
Nezabi teraz dalsi rok zivota v prazdnej zalubenosti do vztahu postaveneho na spomienkach.
Ako ti radia, snaz sa ho nekontaktovat, lebo ta to bude iba dlhsie trapit.
(Malilinka teoreticka sanca je, ze ked sa odmlcis, prave to ho zase nabudi. 🙂 . Ale skor nie.)
A nepytavaj sa muzov, ci ta maju radi. Je to z ich pohladu divne (pre vacsinu. Vyznie to zufalo. Len malo je takych hanblivych, ze to uvitaju.). Ak ta niektory bude mat, bude sa snazit. Velmi snazit. Spoznas to. Maju to tak v povahe.
Aj pri tomto by si to vycitila. Lebo by velmi rychlo nadviazal na to, co bolo a zacal by sa pytat, co robis a ci sa mozete vidiet a snazil by sa s tebou stretavat osobne a co najcastejsie.
Resp. by sa ti neustale ozyval a zaujimal, ak teraz byva niekde naozaj daleko (mimo SR).
Ak to nerobil, len ti tak primerane odpisoval, tak bolo jasne, ze tam je po byvalej laske tma.
Kazda zena ma niekolko takychto ex, ktori nedostali sancu, lebo uz bola prave zadana (ked je zena zalubena, tak ziari a je v pohode a to zrazu vela muzov pritahuje. To byva ta otazka: co tak zrazu? kde ste doteraz vsetci boli, kym som bola slobodna? 🙂 ).
Ale kazda vie, ze po rokoch maju najskor uz svoje vztahy, alebo rodiny a ona je len ich peknou spomienkou. Ak si ju vobec pamataju. 🙂 Vie, ze oni neziju v dufani, ze raz bude zase slobodna a oni konecne dostanu sancu.
Takze nadvazovat na to s odstupom casu je hlupost. Najskor tam uz nic nebude a najskor iba zmaze jeho peknu spomienku na nu aktualnym nepodarkom o pripominanie minulosti.
@katka164 Vôbec mi to tak nepríde :(
ja si myslim ze ta ma rad, ale je nahnevany pretoze ste mali kamaratstvo ktore ako som pochopila sa pokazilo kvoli tvojmu ex ktory do toho zasahoval.. uprimne vobec sa mu nedivim ze takto reaguje ak ho chces ziskat naspat tak by som mu povedala ako ta mrzi co sa stalo a ze si spravila chybu ze si sa nechala ovplyvnovat ex a ze by si s nim opat rada isla niekedy von, teraz by som netlacila na to aby ti vyznaval city atd. po rocnej pauze 🤷🏼♀️ a uvidis ako sa to dalej vyvynie
podla mna si treba dobre rozmysliet, co citis, ked v tom budes mat fakt jasno, tak potom uvidis. Ja by som ho skusila kontaktovat, pripadne sa porozpravat o tom, co citim a tak.
Je lepsie mat veci vyrozpravane a potom sa mnohe veci aj same vykrystalizuju.
@luckaaaaaa__ možno je zaľúbený niekde inde a proste ťa už nechce alebo nevie predýchať to, že si ho predtým odmietla ty a teraz ti to dáva takto najavo, proste sa na to vykašli a nerieš ho, keby chcel, tak sa ozve sám
@yna1 Bojím sa ho kontaktovať :/
@luckaaaaaa__ neboj sa, nemas sa coho. Myslim, ze nemas co stratit. Tiez som bola kedysi bojazliva, riesila som ako co dopadne. Ale vacsina katastrofickych scenarov aj tak skoncila len v mojej hlave a realita bola ina.
@luckaaaaaa__ však obnov kamarátstvo a uvidíš. Mozno ho máš zidealizovaneho. Ak je sam...láska sa nedá predsa len tak vyparit.
Nieje to detsky problém, maju take aj staršie zeny a mam dosť podobnu skúsenosť akurát ako vydatá zena a matka si nemôžem dovoliť vyskakovať..... Možno uz je pre neho neskoro. Ked ta ľúbil, mala si ineho a ked si toho odhodila ides za starým dobrým kamarátom? Srdce nefunguje na povel ❤️