Ženy mam otázku, zakážu aj cestovanie autobusom/vlakom do iných okresov??... Či budú mať povolenie len tí ktorý pôjdu k doktorovi alebo za prácou? 🥺😞
A kam chcete cestovať. Keď aj tak môžete ísť len do prace a do obchodu?
Pred chvíľou povedal minister obrany že od 26.10 zákaz vychádzania pre všetkých občanov výnimka zdravotníci hasiči vojaci policajti lekarnici pracovníci elektrarni na jojke to bolo
Neviem myslím, že už jasnejšie to nemohlo byť všade povedané a napísané.Do práce, obchodu, so psom do 100 m, k lekárovi...do prírody v rámci okresu.
2 mesiace čakám na termín u lekára v inom okrese, ak ma po ceste tam zastavia policajti len moje slovo, že idem lekárovi im asi stačiť nebude...
@chrobacik41 nie je žiadna výnimka. Do práce normálne môžu chodiť všetci. Aj podnikatelia.
@nikpa aj na jar keď bol obmedzený pohyb z okresov stačilo povedať že ideš k lekárovi, oni si ťa teoreticky zase odchytia keď sa budeš vracať a to už budeš mat daky papier.
Aha, a ja keď sa starám o otca (doborvoľne, bez akéhokoľvek nároku) v poslednom štádiu rakoviny v inom okrese, tak ma nepustia? Naozaj empatické.
A ak manzel robi v inom okrese to moze cestovat, nie?????
@eliska13 najlepsie na tom je ze do prirody mozes v ramci okresu a so psom 100 metrov od domu 😂😂😂😂
@tanapeta veď do testovania platia určite pravidla, kde je návšteva lekára výnimkou, zase to tak netreba prežívať, aj tak bude väčšina PZ a vojakov na Orave alebo chystať testovanie v ostatných častiach Slovenska.
@tslobik Záleží od toho v akej časti Slovenska ste a v akom dátume sa nepreukázete.
Na fb má Sme pekne prehľadne tabulky, kde to máte jasne popísané. Skúste si ich všetci prečítať s porozumením 😊
@alenka2101 preto do 100m aby sa ľudia nepremávali so psom po dedine/meste ... príroda bola definovaná ako pohyb v extraviláne, keď som dobre počula
Prosím Vás, keď pracujem v inom okrese, mám si vypýtať v práci nejaké potvrdenie? Aby som mala ako dokázať, keď ma zastaví hliadka, že idem do práce?
@tslobik tak keď nie ste povinná sledovať média, tak Vás to zrejme nezaujíma. Bude teda najlepšie, aby ste sedeli až do konca zákazu vychádzania doma, teda ak Vám niekto ten koniec zákazu oznámi. 😊a k tým vašim ceremóniam, keby ste si vypočuli tlacovku, povedali,
že žiadne ceremónie okolo toho nebudú, ani kontroly na hraniciach okresu. Tak si ich tu nevyrábajte samé.
Nie mam 17 rokov a mam priateľa sme spolu každý alebo kazdy druhý deň preto si nevieme ani jeden predstaviť byť tak dlho bez seba 🙁ísť spolu do karantény nemôžme 😞😞
Vidím to tak, že pôjdem a hotovo. Nik mi nemôže odoprieť domácu starostlivosť o otca, bez akéhokoľvek nároku, keď mi ani neodsúhlasili ešte zásadnú zdravot. pomôcku. Ďakujem systém.
@weronika171717 boze neviete pocuvat s porozumenim ???niesu uzavrete okredy do prace a z prace sa moze ist !!
@chrobacik41 Počkaj teraz nechápem takže od 26.10 áni my nepôjdeme obyčajný ľudia do prace?
Myslím si ze hej, ved o tom to je nie?