nasadila som stromceky a cela rodina tvrdila ze vie ako strihat a starat sa o ne ,a zrazu kazdy vravi nieco ine ,takze pravdepodone pravda bude niekde uprostred a musim si to nastudovat,lenza neviemn kde zacat,Ak niekto vie nejaku knizku pre uplneho zaciatocnika ,vdaka.
ja som tiez nasadila teraz stromceky, kupila som si tuto knizku. zatial som ju len zbezne pozerala, a paci sa mi.
.
http://www.martinus.sk/?uItem=108046
a potom mam este taku velku knihu Rok v nasej zahrade, kde je vsetko co sa robi v zahrade po cely rok, dokonca je tam v skratke nazorne ukazane, ako tahat stromceky do palmety
@ryka2 ahoj a odkial si ? My sme tu cela rodinka záhradkarov , moj svokor ma velkosklad a predajne po NR urcite by ti vedel poradit 🙂 aj záhradkárov mam strasne vela , mohla by som ti potrhat dake stranky a poslat 🙂 a keby treba ake postreky a kedy stiekat stromky alebo choroby ked ti ich napadnu tak to ti viem urcite presne povedat staci fotku choreho stromku poslat 🙂
uff to je super lebo ,ja som mala dost velky problem ,boli sme v BA za Matlakom,a ten povedal ze nase stromky neprospievaju pretoze ,nam ich sused rolnik postriekal,a striekal na prave poludnie co je este plus takze vsetko mi tu len tak zivori.
som z Kralovej pri Senci,konkretne Renata Máčajová,Kralova pri Senci 853,90050,ak mozes posli nieco musim to zacat niekde studovat.Stromky mame posadene 2 az 3 rok a nejak zvlast sa nestrihali,kupovali sme vacsinu v ----rastlinky.sk
ak to poznas.S kvalitou som nie velmi spokojna ,ale mozno krivdim a naozaj to je zle pre nasho suseda ktory obraba rolu a strieka si ako sa mu paci.Uz som s nim debatovala a slubil ze sa polepsi ,comu moc neverim a preto som okolo celeho pletiva vysadila pavinic aby ten schytal najviac postreku.takze mame jednu slivku ,2 broskyna .1 nektarinka .2 hurmikaki,2 visna.3x hruska-1 hruska mala mery to sme postriekali calipsom a zmizlo to a 2x figa,egrese mi trpia a odchadzaju na mucnatku aj ked to mali byt rezistentne odrody,vies poradit kedy stihat na jesen a a treeba nejake postreky pred zimou alebo hnojivo-vyziva dat.mame aj drobnoplode kivi a vobec sa mu nedari je malinke mame ho 3 roky a ma asi 1 meter.
snad to pochopis dik za radu.
Ahoj Henrietka, prosim o radu kedze si pisala, ze ste cela rodina zahradkarov - je vacsia sanca. Mam krasne roddendrony, ale minuly rok im zacali konce listov obschýnat. Nepomohlo ani presadenie a ani postrek na hubovite choroby. Pýtam sa aj v zahradnych centach aj na vystavach a nic. Ak mi viete poradit budem vdacna. Dakujem Milka
@ryka2 tak toto ti poradia urcite na modrej streche.. su tam PRO firmy z oblasti zahradnictva , ktore ti aj radi odpovedia na rozne otazky 😉