Literatúra pre začiatočníka - pestovateľa ovocných stromov

ryka2
22. okt 2012

nasadila som stromceky a cela rodina tvrdila ze vie ako strihat a starat sa o ne ,a zrazu kazdy vravi nieco ine ,takze pravdepodone pravda bude niekde uprostred a musim si to nastudovat,lenza neviemn kde zacat,Ak niekto vie nejaku knizku pre uplneho zaciatocnika ,vdaka.

lucka1987
22. okt 2012

@ryka2 tak toto ti poradia urcite na modrej streche.. su tam PRO firmy z oblasti zahradnictva , ktore ti aj radi odpovedia na rozne otazky 😉

bets
23. okt 2012

ja som tiez nasadila teraz stromceky, kupila som si tuto knizku. zatial som ju len zbezne pozerala, a paci sa mi.
.
http://www.martinus.sk/?uItem=108046

a potom mam este taku velku knihu Rok v nasej zahrade, kde je vsetko co sa robi v zahrade po cely rok, dokonca je tam v skratke nazorne ukazane, ako tahat stromceky do palmety

ivett1
23. okt 2012

@ryka2 moji rodičia majú doma v knižnici Pomológiu a Řez ovocných dřevin ...obe výborné ... a rokmi overené😉

henrietag
23. okt 2012

@ryka2 ahoj a odkial si ? My sme tu cela rodinka záhradkarov , moj svokor ma velkosklad a predajne po NR urcite by ti vedel poradit 🙂 aj záhradkárov mam strasne vela , mohla by som ti potrhat dake stranky a poslat 🙂 a keby treba ake postreky a kedy stiekat stromky alebo choroby ked ti ich napadnu tak to ti viem urcite presne povedat staci fotku choreho stromku poslat 🙂

ryka2
autor
23. okt 2012

uff to je super lebo ,ja som mala dost velky problem ,boli sme v BA za Matlakom,a ten povedal ze nase stromky neprospievaju pretoze ,nam ich sused rolnik postriekal,a striekal na prave poludnie co je este plus takze vsetko mi tu len tak zivori.
som z Kralovej pri Senci,konkretne Renata Máčajová,Kralova pri Senci 853,90050,ak mozes posli nieco musim to zacat niekde studovat.Stromky mame posadene 2 az 3 rok a nejak zvlast sa nestrihali,kupovali sme vacsinu v ----rastlinky.sk
ak to poznas.S kvalitou som nie velmi spokojna ,ale mozno krivdim a naozaj to je zle pre nasho suseda ktory obraba rolu a strieka si ako sa mu paci.Uz som s nim debatovala a slubil ze sa polepsi ,comu moc neverim a preto som okolo celeho pletiva vysadila pavinic aby ten schytal najviac postreku.takze mame jednu slivku ,2 broskyna .1 nektarinka .2 hurmikaki,2 visna.3x hruska-1 hruska mala mery to sme postriekali calipsom a zmizlo to a 2x figa,egrese mi trpia a odchadzaju na mucnatku aj ked to mali byt rezistentne odrody,vies poradit kedy stihat na jesen a a treeba nejake postreky pred zimou alebo hnojivo-vyziva dat.mame aj drobnoplode kivi a vobec sa mu nedari je malinke mame ho 3 roky a ma asi 1 meter.

snad to pochopis dik za radu.

milkah0105
21. mar 2013

Ahoj Henrietka, prosim o radu kedze si pisala, ze ste cela rodina zahradkarov - je vacsia sanca. Mam krasne roddendrony, ale minuly rok im zacali konce listov obschýnat. Nepomohlo ani presadenie a ani postrek na hubovite choroby. Pýtam sa aj v zahradnych centach aj na vystavach a nic. Ak mi viete poradit budem vdacna. Dakujem Milka