List z Čiech

natalia_2
13. dec 2017

Baby jedna firma mi poslala fakturu s prijimovym dokladom z Čiech obyčajne za 3 týždne mi neprišla.Poslali minulý štvrtok znovu zadali spravnu adresu a zas mi nič neprišlo a ide to už týžden.Poslali to listom obyčajne z Čiech na slovensko.Nechapem kde sa mi stráca pošta už druhy krát po sebe..Ako dlho trva list z čiech na sk?

katarinamarkova
13. dec 2017

@natalia_2 nech ti to pošlú do mailu 🙂 vybavené.

posielali doporučene, či len tak klasicky.....ak to šlo cez podacie číslo, tak presne budeš vidieť kde ti zásielka ostala.

natalia_2
autor
13. dec 2017

@katarinamarkova poslal obycajne

katarinamarkova
13. dec 2017

@natalia_2 otázka:
a prečo v dnešnej e-dobe posielate faktúry poštou na 2krát? 🙂

0silvia0
13. dec 2017

@katarinamarkova niektoré organizácie pri zúčtovaní akceptujú len originál list s originálnou pečiatkou, tak je to aj u nás v práci stále ☹ Ak treba niečo súrne zaplatiť, preplatia aj na základe mailovej faktúry, ale dodatočne potrebujú doložiť aj originál s originálnou pečiatkou. Nie som ekonóm, neviem prečo, s faktúrami pracujem len sekundárne.

natalia_2
autor
14. dec 2017

@katarinamarkova ide o to že pan tvrdi že mi faktury posielal a to 2x a doteraz mi nič neprišlo,alebo je to omyl pošty a zasielky likviduju ktore idu obučajne

0silvia0
14. dec 2017

@natalia_2 nám sa to minulý mesiac tiež stalo, z Čiech nám tiež neprišiel list, prišiel až na druhý krát. Ten prvý list neprišiel ani dodatočne, nechápem čo sa deje. Povedz pánovi, nech pošle doporučene, neviem či prostredníctvom pošty vyzistíš čo sa deje...

ciola
14. dec 2017

@natalia_2 keď pošle doporučene tak sa bude dať vďaka číslu sledovať kde sa list nachádza, vyskúšajte to tak 🙂

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natalia_2
autor
14. dec 2017

@0silvia0 ten pan je už zúrivý zo mňa že dva krat to posielal a neprišlo ani raz ked to poslal obyčajne nedá sa to vysledovať,napisal mi že jedine mne nechodí a pritom posiela poštu do nemecka a talianska,že mu je to divné.A investovať do doporučenej zasielky nechce chuj jeden.A ja nemam ako dokázať že mi to neprišlo..

katarinamarkova
14. dec 2017

@natalia_2 a potrebuješ niekde dokladovať tú papierovú faktúru? Nestačí ti e-faktúra? sken do mailu?
ešte otázka:
- tvoju adresu má správnu? 🙂 jeden preklep v číselku spraví niekedy hrozne moc.

natalia_2
autor
14. dec 2017

@katarinamarkova adresu uviedol pan podla faktury a do učtovnictva musi byt prijimovy doklad original.Ani dnes nič neprišlo

vroni
14. dec 2017

No, pan fakturu asi nenapisal na kolene, takze ti mailom posle original. Ziadna peciatka ani podpis byt na fakture nemusia, to su len niektori zaspani strasne doleziti.

katarinamarkova
14. dec 2017

@natalia_2 a ty si mu platbu hradila v hotovosti? keď stále píšeš o príjmovom doklade? nevydal ti ho priamo vtedy pri platbe?
alebo si to platila cez účet? potom ti stačí výpis z účtu, nie? a fkt do mailu.

natalia_2
autor
22. dec 2017

@katarinamarkova
platba v hotovosti pan mi mal poslat fakturu+prijímový original v pošte už je tomu mesiac a doteraz nemám nič v rukách.Podla neho sa stratili dve zasielky. Fa by mohla byt z emailu vytlačena ale prijímove musia byt originaly

katarinamarkova
22. dec 2017

@natalia_2 a ten komu si to v hotovosti uhradzala ti o tom doklad nedal? Alebo si to ešte neplatila?

natalia_2
autor
4. jan 2018

@katarinamarkova s tym chlapikom som mala riaden problem,vyzera to tak že zasielke zrejme ani neposlal lebo ani peniaze nechcel vratit od novembra doteraz ma zavadzal a dohadoval sa so mnou a potom uz uplne prestal komunikovat.Nakoniec dmes idem do schranky a poslal fakturu s prijmovym ale chybal tam jeho podpis a razitko že prijal podpisal len vystavil..spekulant jeden