Lidl zaokruhluje ako somarik 😀. Vraj 0,01 na 0,05. Ale 0,11 uz na 0, 10. A 0,21, a 0,31 podla toho ako sa vyspia pokladnicky 😀.
To si nevymyslel lidl ale je to všeobecne pravidlo 😉 mame to rovnako
tak tym je myslene, ze pri sume nizsej ako 5 Eurocentov sa zaokruhluje nahor. Aby spekulanti nevymyslali s doplatkami 2 centy 🤣
Čo s tým majú pokladníčky? Šak pokladne sa nastavia a hotovo. A jasné že keď niečo bude stáť 0,01 tak sa zaokrúhli na 0,05. Či ti dá zadarmo? Ako ti vráti 0,04? Keď sa zrušia 0,01 a 0,02. Z 0,11 ti vie zaokrulit.
@adalmba Jasne, lebo suma 1,01 neexistuje 😀. A teda neviem co kde predavaju za 0, 02 😀.
Hlavne anonymne 😁 ved sa nehambi a kritizuj pod svojim nickom.
Ale nevymysleli si to pokladnicky.
Plat kartou a vybavene 🤷♀️
No 1,01 pôjde automaticky na 1€. A za 0,02 stojí u nás taška napr.
@martinkatinka Ty si tiez anonymna 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️.
@adalmba Tak to tam uz nepisali, ze 1, 01 pojde na 1. Pisali ze 0,01 zaokruhluju na 0,05, co mi prislo smiesne, tak to vyzeralo, ze napr. aj 30, 01 zaokruhlia na 30, 05.
@trema Tak tam mali dat aj tuto tvoju mudru vetu, a vsetko by bolo jasne. Mne to ukazal letak. A negooglila som o tejto hluposti. Dala som to sem na konik, ze co vymysleli.
Nemaj strach. Takych ako ty, co to nepochopili, tu bude este vela.
Každý rozumný človek by si o tom niečo precital než by začal prskať anonymne ze v lidli sú všetci somarikovia 😉 zatiaľ si urobila nevzdelanú iba zo seba ale keď vidíme ako sa vyjadruješ ani nás to nijako neprekvapuje
Hlupák sa vysmieva čomu nerozumie a korunovaný o tom založí diskusiu.
Inteligentny clovek cerpa informacie priamo zo zdroja.
Hotentot zalozi diskusiu, nasledne to nezvladne a vypusta vulgarizmy.
Každý rozumný človek pochopil.....
Šak ale to sa netýka len lidlu, ale proste všetkého, tak zas nejaké tie útoky na samotný obchod sú si myslím, že zbytočné. Aj tak ten čo najviac nadáva, tam tak či tak pôjde nakúpiť
Pokladnička nič zaokrúhľovať nebude, zaokrúhľovať bude systém. Presne podľa tých pravidiel ako sme sa to učili na ZŠ. No ale pre ľudí ako ty, mali vyrobiť tabuľku až do sumy 999.99 €. My ostatní princíp zaokrúhľovania ovládame aj bez tabulky.
Ako sa vyspia predavačky. Vsak im to systém zaokrúhľuje automaticky .. oni si to nevymysleli.