LGBTQ+ komunita

dermaptera
27. máj 2024

Ahojte! Robím si taký menší prieskum. Aký máte názor na túto komunitu? Rozprávate sa s vašimi deťmi o LGBTQ+? Akceptovali by ste vaše dieťa ako súčasť tejto komunity?

viestta
27. máj 2024

Su to rovnake ludske bytosti ako my, s rovnakymi povinnostami ale nie s rovnakymi pravami. Treba ich akceptovat takych aki su, ci su to nasi pribuzni alebo uplne cudzi ludia.

wolf_
27. máj 2024

Názor mám neutrálny ako na každú inú skupinu ľudí - v každej sú ľudia aj takí aj onakí. Ale rozhodne ich neodsudzujem a som ZA sobáše pre ľudí rovnakého pohlavia a aj ZA všetko ostatné čo dá týmto ľuďom rovnaké práva a čo im skvalitní život.
Som toho názoru, že deti treba aj o tomto primerane veku informovať. Hlavne vrámci tolerancie a prizvukovania že ide hlavne o lásku (a je jedno akého pohlavia sú daní ľudia) a prizvukovania toho, že my ako rodičia ho vždy prijmeme a budeme ľúbiť bez ohľadu na rodovú identitu a sexuálnu orientáciu.
A ako by som to prijala? Myslím, že ťažko.. hlavne z hľadiska strachu ako by sa moje dieťa popasovalo so spoločnosťou, v ktorej je, žiaľ, nenávisť voči takýmto ľuďom a z hľadiska ďalších rôznych obáv.. V prípade trans ťažko aj z toho dôvodu, že predpokladám, že to celé musí byť veľmi ťažké aj pre rodičov (a iných blízkych)... Ale verím a dúfam, že by som vedela byť aj v tomto prípade dobrou podporou.

guudy
27. máj 2024

@dermaptera co by si chcela tymto prieskumom dosiahnut? 🙂
Pytam sa ako rodic lgbtq+ dietata 🙂

jana_eyre_2
27. máj 2024

Som odjakživa liberálne zmýšľajúci človek a názor na túto komunitu mám pozitívny.. s deťmi sa o tejto téme rozprávam, ako o mnohých iných témach a už dávno vedia že by som plne akceptovala ak by do tejto komunity patrili..

syslik81
27. máj 2024

mojej dcere to stihli vysvetlit skor v skole ako ja doma .. je na katolckej a uz nieekdy v 6 rokoch im sporadicky zacali vysvetlovat nabozenstva ale aj lgbd a podbne ..akurat taka mala to nechapala a odvtedy som mala doma lesbicku lebo predsa ma rada kamaratky a chlapci su skarady a drzi ... casom to pochopila asi .. lebo uz ma aj priatela 😀 inak je mi jedno kto je co je ..pokial nieje mikrovlnka alebo ina blbost ..

diefca
27. máj 2024

@dermaptera nenazvala by som ich komunitou. Nepoznaju sa vsetci navzajom, nebyvaju vedla seba, nechodia spolu vsetci na grilovacky a dokonca spolu ani vsetci nemusia vychadzat. Su to ludia ako vsetci ostatni. Vysoki, nizki, inteligentni, niektori menej, dobri, zli… tak ako vsetci. A zasluzili by si mat rovnake prava ako ostatni. Platia rovnake dane, poistky, prispievaju do spolocnosti. A velmi by som si zelala, aby clovek nebol sudeny na zaklade takej intimnej veci, ako je sexualna orientacia. Ja nemusim vysvetlovat kazdemu pri prvom stretnuti s kym zijem, preco by to tak malo byt u lgbtiq+ ludi?

jaga18
27. máj 2024

Keďže máme blízku osobu, vlastne viaceré osoby, z LGBT + komuity, berieme to ako súčasť života. Sú to ľudia ako všetci iní... ich sexuálna orientácia z nich nerobí horších ani lepších. Deti to berú tiež úplne prirodzene, cez víkend pride Vikinka s priateľkou, Danko s priateľom....nič okolo toho neriešia, tešia sa na nich

jankajanka13
27. máj 2024

@dermaptera moj brat je gay a je to super clovek, inteligentny a usporiadany, robi manazera a s partnerom maju byt a su spolu 14r💚

jankajanka13
27. máj 2024

tesi ma inak ze su tu krasne komentare💚

daniela2202
27. máj 2024

@dermaptera táto komunita vznikla z roztopaše a je to hriech a hriech bude potrestaný

denithestrange1993
27. máj 2024

@dermaptera nie je to jednoliata skupina,cize nemozno ich generalizovat ani nalepkovat. To akoby si sa pytala na to co si myslim o ludoch co piju čaj.

athelas86
27. máj 2024

Aj pre mňa sú to v prvom rade ľudia ako my všetci ostatní, no považujem za normálne že v spoločnosti nikdy nebudú považovaní za úplne rovnocenných s hetero ľuďmi.

A to z jedného kritického dôvodu "by design" - neprinesú do spoločnosti nových ľudí (jedine keď poprú svoju prirodzenosť). Čiže ani nových daňových poplatníkov. Štát ako rozumný hospodár (všakže) ak si musí vybrať koho podporovať tak logicky by si mal vybrať tú zložku spoločnosti ktorá je pre neho dlhodobo perspektívna.
Je fajn ak je niekto slušný vzdelaný, platí dane a je na vysokej pracovnej pozícii, no stále je tam otázka detí ktoré ako spoločnosť jednoducho MUSÍME mať.

mimachicha
27. máj 2024

@daniela2202 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

viestta
27. máj 2024

@denithestrange1993 ti co piju caj si sami vybrali co budu pit. LGBT+ ludia si svoju orientaciu nevybrali, oni sa s nou narodili tak ako sa narodia ludia s celiakiou

viestta
27. máj 2024

@athelas86 ale vobec nevadi ak stat od nich vybera dane... Len nebude im davat to co ostatnym danovym poplatnikom, dokonca dava aj takym, co danovi polatnici nie su a nikdy nebudu, staci, ze plodia dalsich, co danivymi poplatnikmi nebudu, len poberatelmi davok...

lenkakravcova
27. máj 2024

@dermaptera na ich spolužitie mám názor negatívny. Na nich ako osoby neutrálny.

Inak ale tento prieskum ti neukáže nič. Väčšina z týchto ktorí z ich spôsobom života nesúhlasia a nepodporujú ho, sa ti tu nevyjadria. Z prostého dôvodu že budú automaticky označení za tzv homofobnych, netolerantnych, fanatikov a podobne.

athelas86
27. máj 2024

@viestta Aj asociáli, aj nezamestnaní, aj poberatelia dávok platia daň napr. pri nákupe alkoholických či tabakových výrobkov. Alebo potravín. Ale skôr ide o to, že každý človek je potenciál. Nikdy nemáme stopercentnú istotu čo z koho vyrastie, v tomto je jediná cesta pozerať na hrubú blbú kvantitu. A je to tiež záležitosť vojenskej sily nielen ekonomickej.

ibamy2
27. máj 2024

Je mi srdecne jedno, kto ma akeho sexualneho partnera, ak je to tak v poriadku pre dane zucastnene strany. Rozdelujem ludi podla celkom inych kriterii... Odpovede na zvysne otazky: ano, rozpravam uplne otvorene; svoje dieta milujem ako heterosexuala, homosexuala, bisexuala, transsexuala a hoci aj ako krokodila, pokial je tak stastne. Mimochodom, preco sa nikto nikdy nepyta na "hetero komunitu"?

teki1
27. máj 2024

@viestta Ktoré práva nemajú prosím?

athelas86
27. máj 2024

@teki1 napr manželstvo so všetkými právnymi náležitosťami ktoré tento inštitút prináša

viestta
27. máj 2024

@teki1 vsetky, ktore by vyplyvali z institutu registrvaneho partnerstva. Institut registrovaneho partnerstva by riesil aj prava nezosobasenych hetero parov. Napriklad informovanie o zdravotnom stave partnera, moznost cerpat OCR na partnera, paragrafy pri sprevadzani k lekarovi, dedenie, vdovske dochodky...

dermaptera
autor
27. máj 2024

@guudy prieskumom nechcem nič dosiahnuť. Robím si ho z vlastnej zvedavosti. Sama som kvír, avšak moji rodičia sú už dávno v dôchodkovom veku a vlastné deti nemám. Zaujíma ma ako to rodičia vnímajú v dnešnej dobe.

lenkakravcova
27. máj 2024

@athelas86
Potom je na mieste otázka: Prečo sa muž a žena berú?
Aby mali spoločné peniaze alebo aby mali spolu deti s právnym základom jednoty?

Ak je manželstvo o spoločnom budovaní rodiny, tak hoc sa LBGT pretrhnú, nikdy rodinu (obsahujúcu potomkov) nevybuduju.
Z tohto hľadiska nemajú čo tým papierom získať. Peniaze a dedenie si vedia poriešiť aj u notára, keby chceli

teki1
27. máj 2024

@athelas86 Manželstvo je zväzok muža a ženy.Bodka.

minto3
27. máj 2024

@lenkakravcova a zosobášený pár ktorý nemôže mať deti teda tiež nie je rodina?

lenkakravcova
27. máj 2024

@minto3 tí sú pravdepodobne chorí. Proste choroba.
Je lgbt tiež choré, že má mať rovnaký pristup? 😀

minto3
27. máj 2024

@teki1 Homofóbia (z starogr. homós – rovnaký a starogr. phóbos – strach) je termín, ktorým sa označuje diskriminácia, odpor alebo strach z homosexuality alebo homosexuálne zameraných osôb. Výraz môže zahŕňať aj bifóbiu a transfóbiu. BODKA…

larinka552
27. máj 2024

@dermaptera neviem, ale toto co vidime v mediach je skor nasilu pretlacana lgbt propaganda, ziadna komunita. Gayovia, lesby a ini podobni su povacsine nazivo sympaticki, uplne bezni ludia. A ja osobne sa do ich sukromia nestaram, takisto ako sa nikto nestara do mna. Slnieckarsky orientovanu politiku vsak nepodporujem.

minto3
27. máj 2024

@lenkakravcova takže ja som chorý….noo ďakujem Ti veľmi pekne 😗…a zlatino kam sa mám dať liečiť? A rád by som si vybavil invalidku keďže som tak ťažko chorý, veď nech mi spoločnosť prispeje aby som ľahšie znášal samotu a zapieranue samého seba …

lenkakravcova
27. máj 2024

@minto3 sám si si odpovedal 🙂