Lepšie zimné pneumatiky

hodiny22
11. okt 2023

Ahojte , aké máte lepšie zimné pneumatiky ? Rozmýšľam nad continetal … poprípade nejake iné … ďakujem

tanyan
11. okt 2023

Záleží aj od konkrétneho rozmeru. Niektoré značky majú lepšie výsledky pri menších, niektoré pri väčších. Manžel si pred kúpou zvykne pozrieť výsledky testov a zohľadňuje tiež štýl jazdy.
Napríklad na 15" a 16" bol spokojný s Continental, ale na 13" a 14" túto značku hneď zamietol, lebo v testoch nedopadla dobre.

hodiny22
autor
11. okt 2023

@tanyan ja potrebujem 15” tiež si pozriem testy asi 🤔

zupka33
11. okt 2023

Zakazdym sa uvadzaju parametre pri nich, takze si vies porovnat, ktore su lepsie, ktore horsie. Skor by som sa sustredila na toto, ako na samotnu znacku. A potom samozrejme na cenu, ktoru si ochotna za ne zaplatit.

ivanaks
11. okt 2023

@tanyan Ahoj, ja som mala Continental, ale letné (novú sadu tejto značky na leto mi už v servise neodporúčali, že sú strašne hlučné a tiež nejaké ďalšie parametre už neboli najlepšie), na zimu mi túto značku veľmi neodporúčali. Zimné mám Michelin (ale 16 - už 2.-krát, že keď som zvyknutá, ako sa správajú na snehu, ľade, nech zbytočne neexperimentujem), ja som s nimi spokojná, aj keď nepatria k najtichším.

pomoni
12. okt 2023

Tiež sme teraz riešili, prezreli sme testy a podľa toho vyhrali. Záleží ako sa pneu správa na snehu, suchu, mokrej vozovke, pri tomto aká je spotreba a aké opotrebenie. Mame 17ky a brali sme Dunlop