Lepenie sa na auto

16. feb 2024

Ahojte, pravidelne sa stáva, že sa na mňa zozadu nalepí auto, hlavne na jednej ceste v ba medzi sídliskami. Kedysi tam bola 70tka ale už tam je 50tka. Samozrejme veľmi veľa vodičov chodí naďalej 70. Ja sa bojím, že ma nameraju, plus tam chodí dosť cyklistov, boli tam už aj smrteľne nehody. Tak dodržujem rýchlosť. Lenže vkuse sa mi niekto nebezpečne lepí na kufor. Ako reagujete v takých situáciách ? Pridáte ebo idete ďalej svojou rýchlosťou ? Obehnúť ma nemôže lebo buď je plná čiara alebo aj tak idú auto v protismere.

lauriik
16. feb 2024

Kaslem na vsetkych a idem podla seba.

doriiis
16. feb 2024

Nedodržiavanie bezpečnej vzdialenosti je porušenie dopravných predpisov.Takze ty len choď pekne ďalej svojim tempom

blondiee83
16. feb 2024

Takí šoféri mi môžu vieš čo? Ze je niekto chuj, za to nemusím byť aj ja. Nepridam, nevšímam si a idem tak, ako to ja považujem za zodpovedne. Pretoze aj prípadné následky budem niesť ja a nie ten za mnou.

katarinaba
16. feb 2024

Vzdy, ked sa mi niekto lepi na "prdel", jemne zaslapnem brzdovy pedal. Este nedojde k brzdeniu - cize ho neohrozim ani neobmedzim, ale brzdove svetla sa rozsvietia - to len uvidis ako debili hamuju 🙂 Potom uz drzia odstup.

pkgirl30
16. feb 2024

mne sa v meste stalo pred pár dňami že som išla 50 a debil za mnou sa na mňa tiež nalepil a keď bola príležitosť tak ma predbehol lebo chcel ísť rýchlejšie a ešte na mňa zatrúbil tak som mu ukázala prostredník a išla som ďalej svojim tempom

vyrovnanaosoba
16. feb 2024

@katarinaba aj môj manžel toto robí, ak vidí, že ho niekto "tlačí" 🤣

ndrag
16. feb 2024

ja si vzdy zapmem tempomat ked to niekto robi a ideme potom pekne presne predpisanou rychlostou 🙂. Este sa nanho aj usmejem ked ma potom predbieha. Nech ich aj jbn..

nwnw
16. feb 2024

Normalne mu debilovi skoc na brzdy a nech Ti vlezie do kufra. Ja zas neznasam ked idem v jednosmerke a niekto sa tam rozhodne vcuvat a este ocakava, ze mu cuvnem. No a damicky v kruhacoch v protismere 🤦🏼, nedanie prednosti kdekolvek. Ja nechamem, kde im dali vodicaky!!!

zuzanaete
16. feb 2024

A just pojdem presne 50tkou. 🙂 Ako neznasam brzdicov, ze nepojdem 50, ale 30. Ale pokial je to o dodrziavani rychlosti, tak nemam problem.

hiro
16. feb 2024

@nwnw "Normalne mu debilovi skoc na brzdy a nech Ti vlezie do kufra" - tak to hadam nemyslis vazne. Uvedomujes si co to vsetko obnasa? Chces ju poslat rovno na sud?

autor
16. feb 2024

@katarinaba ja to tiež spravím ale lepia sa ďalej, minule ma potom jeden doslova agresívne obehol cez plnú.

Poviem pravdu že mám na toto také nervy ze just potom dávam pozor aby som nešla ani 53 povedzme. Ale idem presne 50. Lebo čo ja s tým že oni chcú ísť rýchlejšie, nech si kúpia vrtuľník... Lenže teraz keď mám dievča vzadu v aute mi to je nepríjemné, lebo viem že riešiť aj keď by sa nikomu nič nestalo ale nehodu, keď je bábätko v aute, tak o to nestojim

zuzanka.zuzu
16. feb 2024

no to pozor, dámy! už nejedna pokutka išla aj za vybrzďovanie 😉 takže žiadne "akože brzdy" by som neskúšala, hlavne sa nesnažte "vychovávať" vodičov za vami že umelo znižujete rýchlosť, dnes už má každý kameru v aute a to že na 50tke idete 49 neznamená že idete dobre

autor
16. feb 2024

@zuzanka.zuzu tak ale snáď keď idem 50 na maximálne povolenej 50tkr tak to nieje vybrzdovanie, nebudem sa prispôsobovať a prekračovať rýchlosť. Lenže potom sa normálne bojím pribrzdiť pred povedzme ostrejsou zákrutou, že mi skončí v kufri. A presne sa mi potom stáva že ešte na mňa trubia

maris5
16. feb 2024

znacky 70 dali dole, mohli na zaciatku aj osadit, ze pozor zmena...
musis to len vydrzat. Isla som tade cez vikend, tiez sa na mna lepil s SUVckom, no je tam uz 50tka, nech akceptuje alebo ma obehne.

katarinaba
16. feb 2024

@zuzanka.zuzu vybrzdovanie? Vies co to je? Ked niekho predbehnes, lebo ide pomalsie ako ty chces a naschval ho zacnes spomalovat brzdenim. To, ze ja stlacim brzdovy pedal, nie je vybrzdovanie.

autor
16. feb 2024

*dieťa vzadu v aute malo byť a nie dievča

hiro
16. feb 2024

@doriiis Definícia podľa zákona „Vodič je povinný za vozidlom idúcim pred ním dodržiavať takú vzdialenosť, aby mohol včas znížiť rýchlosť jazdy, prípadne zastaviť vozidlo, ak vodič vozidla jazdiaceho pred ním zníži rýchlosť jazdy alebo zastaví.“
Takze podla tohto posudenie vzdialenosti auta za jednym nie je na vodicovi v aute jazdiaceho vpredu ale na rozhodnuti vodica ktory sa "lepi". Podla toho ako sa citi na svoje schopnosti moze ist v takej vzdialenosti. Naopak bezdovodne vybrzdovanie autom iducim pred nim je priestupok. Osobne nerozumiem to ze niekomu vadi kolko za nim ide druhe auto. Mne je to sumafuk, jeho vec, nech si jazdi ako chce. A uz vobec nechapem rozhodnutie niektorych ze je blizko za mnou, super, dnes nemam nic lepsie na praci iba to ze idem teraz sposobit dopravnu nehodu. Mozno sa to nepodari, mozno sa to podari a bude z toho perfektna buracka a hned budem mat lepsi den, ci?

autor
16. feb 2024

@maris5 neviem či myslíme to isté miesto, lebo tu je to už asi rok zmenené. Pozor zmena nedali, ale je tam niekoľko krát tabuľa 50tky a nieje to zas nejaký dlhý úsek

zuzanka.zuzu
16. feb 2024

@katarinaba tiež máš pocit že všetko vieš a vychovávas iných vodičov? 😀 takých hrdiniek už bolo

autor
16. feb 2024

@hiro takže ísť si svoje, ísť proste 50 na 50tke a snáď ak potrebujem pribrzdiť pred zákrutou alebo kvôli niečomu tak to nieje vybrzdovanie nie ?
A nech sa rozčuľuje ten za mnou koľko chce

lucy_ms
16. feb 2024

jemne zašlapnem brzdový pedál, aby len svetlá zasvietili, alebo pustím stierače :D prípadne si daj nejakú vtipnú nálepku na auto

katarinaba
16. feb 2024

@zuzanka.zuzu si v poriadku? Neboli to?

hiro
16. feb 2024

@autor, jasne jazdi si podla znaciek a zakona. Ja dodrzujem vsetky rychlosti, ked je 50 tak idem tachometrovo 56 co je podla GPS nieco okolo 50-52km/h a aj tak sa na mna casto lepia. Kaslem na to.

hiro
16. feb 2024

@lucy_ms "jemne zašlapnem brzdový pedál, aby len svetlá zasvietili" - tak vela stastia pri obhajobe - napriklad ak ten za tebou zabrzdi a co ja viem zozadu donho neubrzdi motorkar. Na kamere bude vidno svietit brzdiace svetla a ze to bolo bezdovodne lebo na ceste nebola ziadna prekazka. Sud nebude zaujimat ze ci si aj realne auto pribrzdila ale dosledok tohto konania.

janai1
16. feb 2024

@nwnw odporúčam prečítať si Zákon č. 8/2009 Z. z. §4 odsek 2)l 🙂

sasa1310
16. feb 2024

Ako reagujem ? Jemne stúpim na brzdu niekoľkokrát nech si uvedomí. Tak aby mi zasvietili brzdové svetla a moc som nezabrzdila. Vždy zabralo

sasa1310
16. feb 2024

@hiro netreba nič obhajovať. Auto za tebou musí mať bezpečný odstup. Ak ho nemá, a nedobrzdí jeho problém

hiro
16. feb 2024

@sasa1310 Vsak o tom pisem - on stihne zabrzdit ale do neho niekto zozadu nabura. Vina ale nebude na nom lebo ty si bezdovodne brzdila. On brzdil z objektivnych dovodov. Takze 2 naburane vozidla len pre "postrasenie"? Vina bude na tom prvom. Obhajobu nemozes postavit na tom ze to bolo len zo zabavy. Ale aj keby do neho nik nenabural ale nabural do teba tak to tiez nebude len jeho vina. Na sudoch uz bolo X takychto pripadov kde bol kamerovym zaznamom potvrdene bezdovodne brzdenie s tym ze to sposobilo dopravnu nehodu.

simsalabim
16. feb 2024

@zuzanka.zuzu ale ta 50 je maximalna povolena rychlost, nie prikazana. Ak niekto ide 49km/h, tak nerobi nic zle!

katarinaba
16. feb 2024

@janai1 ZNIZIT NAHLE rychlost - ak zasvieti brzdove svetlo este nedochadza k znizeniu rychlosti. Ked idem 50 po ceste, kde je max. rychlost 50, a prekrocim to, je pochopitelne, ze si trochu pribrzdim, aby som max. rychlost dodrzala. Ak by vodic za mnou isiel tiez predpisanou rychlostou, dodrziaval bezpecny odstup ako mu zakon kaze, nemal by problem ani keby som naozaj tu rychlost znizila.

@hiro ked sme uz pri tak absurdnej situacii
za prve - ako mi dokazu, ze som na brzdenie nemala dovod? prekrocila som maximalku, tak som si znizila rychlost. Pri ceste bol jezko, tak som sa obavala, ze vykroci na cestu, bola som pripravena. Tych dovodov moze byt milion.
za druhe - ak uz by tam bola kamera, tak by bolo jasne vidiet, ako dany vodic "dodrziaval" bezpecnu vzdialenost, ako rychlo isiel a tiez nevidim dovod, aby aj v pripade normalneho brzdenia auta pred nim musel sliapat na brzdy tak prudko, ze by motorkar, ktory tiez dodrzuje maximalnu povolenu rychlost a dostatocny odstup od vozidla pred nim, nabural.