Kysuce verzus Orava na bývanie

19. aug 2024

Ako miesto na zivot, by ste si vybrali Kysuce, alebo Oravu? A preco teda, ak mozem?

lakebabe
19. aug 2024

Ani jedno z tohto, muž je z Kysúc , rodinu mame na Orave, dlhé zimy, väčšinu roka musis kurit, minies strašne veľa peňazí na kúrenie, všade dostupnosť len autom , minimálne spoločenské vyzitie, slabý výber škôl, za mňa je jedno aj druhe fajn na prázdniny a keď si chceme oddýchnuť a schladiť sa ideme ku svokrovcom na týždeň ,

lubossi
19. aug 2024

Orava. je tam lepsia socialna vybavenost a viac co robit

jamimo
19. aug 2024

ani jedno... Každý má iné preferencie a predstavy o živote 😉

sfinks
19. aug 2024

Orava - Dolný Kubín - nachádza v krásnom prostredí Oravy, obklopený horami a riekou Orava. Blízkosť prírody poskytuje možnosti na turistiku, lyžovanie, cyklistiku a iné outdoorové aktivity.

handykate
20. aug 2024

Bývam na Orave, všetko mám dostupné, spoje výborné, prostredie je možno pekne, ale NIE...zima, dážď, kurime od konca augusta do mája, aj keď toto leto je celkom vydarené. S tým, že je tu min.spoloč. vyžitie by som nesúhlasila. Ale nič by mi tak nevadilo, u mňa je priorita počasie a to je mizerné. Viem, že horúčavy to je des, ale keď som vlani cez leto mala dovolenku a celé dva týždne bolo 13 stupňov ! a pršalo, bolo mi do plaču... Ani dovolenku by som si tu nezaplatila. Aby mi celý týždeň lialo? Kysuce neviem, ale to bude asi niečo podobné.

ivanaks
23. aug 2024

Môžem sa spýtať, prečo uvažuješ nad týmito regiónmi? Som z Kysúc, ale dlho som žila v Nitre (a ešte som tam stále jednou nohou) a nebyť toho, že mám celú rodinu na Kysuciach, nevidím najmenší dôvod sa tam sťahovať. Ceny nehnuteľností sú prestrelené a hlavne sú to domy zo 70. rokov - obrie štokovce, ktoré nemáš šancu upratať (začneš v pondelok, končíš v sobotu a zasa ideš odznova), nieto ešte vykúriť). V mestách jedine byty (najmladšie max. z 80. rokov, ak nebudeš kupovať/prenajímať od novodobých developerov, ktorý ti 1+1, v lepšom prípade 2+1 o rozmere 46 m2 ponúknu ako 3i. (veď kuchyňa a obývačka akože spolu)). Ak budeš nútená dochádzať do práce autom (napr. do ZA alebo z obcí smerom na Turzovku do CA), vyraz na cesty aspoň o hodinu skôr kvôli kolónam a premávke na maximum zaťaženej kamiónovou dopravou (ale načo diaľnica cez Kysuce, veď netreba?!). A akú máš predstavu o práci? Ak počítaš s robotníckou pozíciou na 3 zmeny (INA, KIA) - v poriadku. Ak plánuješ pracovať v čínskom obchode, tiež možno niečo splašíš. Ak nič z toho nie je Tvoj sen, najskôr nájdi prácu a potom sa sťahuj (opačné garde neodporúčam). Ak zvažuješ aj nejaké možnosti zábavy pre malé deti (ihriská, zelené plochy a pod ), pozri Krásno nad Kysucou, Turzovku, ale oblúkom sa vyhni Čadci. S krásnou prírodou na Kysuciach tiež príliš nepočítaj - čo nezdevastovali novodobí "drevobaróni", dorazil lykožrút.

zuzanazimna
23. aug 2024

Ani jedno,tu na Orave nemáme dokopy nič....my rozmýšľame nad presťahovaním sa úplne inde....bez auta sa tu nepohneš,školy slabé,za všetkým cestujeme,dlho kúrime.....no ani neviem aké pozitívum by dom ti uviedla....

veronka523
23. aug 2024

wau, samé negatíva na Oravu. Ja som z Oravy a som spokojná. Asi nie som náročná, ale je tu krásna príroda, žiadne extrémne horúčavy, kúrime síce veľa, ale deti sa vyšantia vonku, či je leto, či je zima. Ja by som nešla nikam inam, ale je to asi tým, že sme sa tu obaja s manželom narodili a sme hrdí Oravci, ako aj naši rodičia a starí rodičia, ktorí nás naučili láske k tomuto kraju.

zuzanockamt
23. aug 2024

Jednoznačne Orava.