Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako by ste riešili kvety na pohreb v Krematóriu Bratislava. Známi chcú kúpiť veľké drahé vence. Mne je to ale osobne ľúto,lebo som počula, že sa vence pália ( neviem čo to je pravda) a urna chcú nechať doma pri sebe. Nekupuje sa v takomto prípade len nejaký kvet, resp.kytica?
Ďakujem za rady
@mia091 staci presne kvietok. Uprimne ja nechapem tie velke vence. Aj tak sa to iba vyhodi. Po maminom pohrebe som zaplnila vencami a kvetmi dva kontajneri. Tiez isla na kremaciu. Bolo mi to luto, ze zbytocne peniaze aj za tych ludi. Mna ako pozostalu vobec nezaujímalo kto co priniesol a ci vobec priniesol. Mamu nam to nevrati a jej to bolo uz jedno. Detto na vsech svätých, no naco tam kazdy navlaci haldu vencov. Zapáliť jednu sviečku a staci.
Ak chcu urnu nechat doma, potom su velke vence zbytocne. Za mna treba davat za zivota a nielen hmotne veci...
Ale ked chcu, je to ich rozhodnutie, nic s tym nenarobis. A nakoniec skoncia niekde v kosi...
Vence sme zapožičali dali sa tam len naše stuhy. Do truhly sme dali za každú rodinu jednu ružu, boli 4
ikebana na truhle sa pali spolu s truhlou. ostatne kvetinove dary a vyzdoba ide do sekacky (neodnasaju ich inde, denne by ich tam mali haldy) alebo si mozu pribuzni zobrat z nich a odniest na hroby svojich blizkych ci uz v areali alebo inde. Vence sa daju aj zapocizat - umele.
Oznám príbuzným, že nebohý ide na kremáciu, aby vence nenosili, len po jednom kvietku. Ja som tak urobila a kvety som po pohrebe odniesla do kostola.
My ked sme mali pohreb mami tak išla na kremáciu a vence sme odniesli na hrob jej rodičov.Potom ked prišla úrna položil sme ju do hrobu a tie úmele kvety a vence sme tam nechali.Niektore pohrebne služby si take kde majú sklad kde sa môžu vence a kvety uskladniť až do momentu pokiaľ sa úrna nevrati nazad škoda nosiť ked by to mal niekto vyhodiť načo to je dobre.
Ďakujem za rady
Mám otca, ktorý má pohrebníctvo. Síce nie v BA, ale on vravel, že sa páli len tá ikebana (či kytica) , ktorá je pripevnená na truhle. Zvyšok sa vyhadzuje.