Kvety pri kremácii - Bratislava

mia091
15. dec 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako by ste riešili kvety na pohreb v Krematóriu Bratislava. Známi chcú kúpiť veľké drahé vence. Mne je to ale osobne ľúto,lebo som počula, že sa vence pália ( neviem čo to je pravda) a urna chcú nechať doma pri sebe. Nekupuje sa v takomto prípade len nejaký kvet, resp.kytica?

Ďakujem za rady

ajko2011
15. dec 2021

Mám otca, ktorý má pohrebníctvo. Síce nie v BA, ale on vravel, že sa páli len tá ikebana (či kytica) , ktorá je pripevnená na truhle. Zvyšok sa vyhadzuje.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
betulinka1
15. dec 2021

@mia091 staci presne kvietok. Uprimne ja nechapem tie velke vence. Aj tak sa to iba vyhodi. Po maminom pohrebe som zaplnila vencami a kvetmi dva kontajneri. Tiez isla na kremaciu. Bolo mi to luto, ze zbytocne peniaze aj za tych ludi. Mna ako pozostalu vobec nezaujímalo kto co priniesol a ci vobec priniesol. Mamu nam to nevrati a jej to bolo uz jedno. Detto na vsech svätých, no naco tam kazdy navlaci haldu vencov. Zapáliť jednu sviečku a staci.

devin123
15. dec 2021

@mia091 po pohrebe v Krematoriu Ba su kvety dostupne, pozostali si ich mozu vziat. My sme tak vzali kvety po pohrebe rodinneho prislusnika a dali ich na hrob, do ktoreho isla potom aj urna.

mia091
autor
15. dec 2021

@devin123 urna bude doma

renab
15. dec 2021

Ak chcu urnu nechat doma, potom su velke vence zbytocne. Za mna treba davat za zivota a nielen hmotne veci...
Ale ked chcu, je to ich rozhodnutie, nic s tym nenarobis. A nakoniec skoncia niekde v kosi...

ovaaa
15. dec 2021

Vence sme zapožičali dali sa tam len naše stuhy. Do truhly sme dali za každú rodinu jednu ružu, boli 4

hradnapani
15. dec 2021

ikebana na truhle sa pali spolu s truhlou. ostatne kvetinove dary a vyzdoba ide do sekacky (neodnasaju ich inde, denne by ich tam mali haldy) alebo si mozu pribuzni zobrat z nich a odniest na hroby svojich blizkych ci uz v areali alebo inde. Vence sa daju aj zapocizat - umele.

oli18
15. dec 2021

Oznám príbuzným, že nebohý ide na kremáciu, aby vence nenosili, len po jednom kvietku. Ja som tak urobila a kvety som po pohrebe odniesla do kostola.

dilino
15. dec 2021

My ked sme mali pohreb mami tak išla na kremáciu a vence sme odniesli na hrob jej rodičov.Potom ked prišla úrna položil sme ju do hrobu a tie úmele kvety a vence sme tam nechali.Niektore pohrebne služby si take kde majú sklad kde sa môžu vence a kvety uskladniť až do momentu pokiaľ sa úrna nevrati nazad škoda nosiť ked by to mal niekto vyhodiť načo to je dobre.

mia091
autor
15. dec 2021

Ďakujem za rady