Kvety na balkóne

caroline_
24. máj 2019

Ahojte žienky. Chcela by som sa vás opýtať, nakoľko mi napadlo, že by nebolo odveci si skrášliť balkón, keď už ide leto, aké kvetiny mate na balkóne? Chcela by som začat niečo pestovať, ale neviem vôbec čo ani ako, ani či je to v tomto období vôbec vhodné. Viem že si to viem nájsť aj na internete ale toto je predsa len fórum a rada si nechám poradiť od skúsenejších 🙂 ďakujem 🙂

queen_mary
24. máj 2019

Umele z Ikey 😂 ale pripinam sa k teme, rada by som ich vymenila 😅

limetka69
24. máj 2019

tahave surfinie a petunie su nenarocne, krasne kvety vhodne na balkón

lorela
24. máj 2019

Najprv si treba zodpovedať, na akú sv. stranu máš situovaný balkón - aké kvety sú naň vhodné.
No a vo všeobecnosti sa na balkóne dobre darí muškátom, surfíniám, lobelkám, petúniám, begóniám, no aj brečtanu a nízkym druhom drevín, prípadne tujám na otvorenom svetlom priestore. A tiež bylinkám do kuchyne 🙂.
Všetko z vymenovaného si môžeš zaobstarať ešte stále v najbližších dňoch a týždňoch.

abab
24. máj 2019

Začni s niečím menej náročným. Určite je na to stále vhodná doba. Nájdeš už aj rozkvitnuté rastliny. Mne sa najviac osvedčila lobelka a muškáty. Surfínie a petúnie sú chúlostivé a treba sa s nimi viac hrať, oberať odkvitnuté kvety. Celkom rada mám milion bells, tie netreba odstraňovať po odkvete, ale každý rok mi nejaká rastlinka uschne, kvôli preliatiu ak je daždivo. Dôležitá je aj zálievka, hnojivo, kvalitný samozávlahový kvetináč, a nešetriť na kvalitnej zemine.

maria417
26. máj 2019

Embolizacia myomu

katrin21
26. máj 2019

@limetka69 su narocne a velmi, na mnozstvo vody.. v horucavach aj 2x denne polievat.. za mna su narocne az moc

emma_932
26. máj 2019

@caroline_ ak si na FB, najdi si stranku zvisla zelen, prip. si pozri clanok https://axamit.blog.sme.sk/c/509130/vertical-ga... je to skvele riesenie na balkon, aj my sme ju mali.

petracor
3. júl 2019

Prosím vás,nemáte nejaké skúseností s bielymi poduškami na ratanových sedeniach? Špinia sa veľmi a rýchlo? Budem vám veľmi vďačná za každú odpoveď, ďakujem