Kvalitné granule pre psov

sandra49
28. apr 2023

Ahojte baby psickarky😊 poraďte prosím kvalitné granule pre starucku vykastrovanu veľku fenku, ktora potrebuje schudnúť. A granule pre veľkú aktívnu fenku, ktora potrebuje naopak pribrať. Na trhu je toho strasne vela a uz sa v tom stracam ktoré su dobre. Ďakujem veľmi pekne.

bela30
28. apr 2023

@sandra49 Yoggies

colsami
28. apr 2023

Z bezne dostupnych napr Dogs chef, Acana, N&D, a kopa dalsich...

luccija
28. apr 2023

@sandra49 Acanu mne odporúčal veterinar

sandra49
autor
28. apr 2023

@luccija
@colsami
@bela30 dakujem krásne pozriem všetky a vyberiem😊

sandra49
autor
28. apr 2023

@bela30
@colsami
@luccija fuha ako tak pozerám...200€ mesacne za granule fakt dat nemôžem.😏 ale ďakujem

vlado818
28. apr 2023

Ved ste pisali kvalitne granule... Mozete ist aj mounfield

eaa
28. apr 2023

@sandra49 Ja kupujem Panakei - slovenské granulky, cena ešte prijateľná. Psíkovi veľmi chutia.

wishes
28. apr 2023

royal canin 🙂

sandra49
autor
28. apr 2023

@vlado818 tie su pre niektorých ľudí kvalitne a psi im z nich prispievajú. Tak neviem. Neviem co by mali obsahovať a v akých množstvách aby boli kvalitne. Rada si nechám poradiť v tom čomu moc nerozumiem 🙂

sandra49
autor
28. apr 2023

@eaa pozriem ďakujem 😊

sandra49
autor
28. apr 2023

@wishes tie poznám ale kupujem pre mačky..psie sme neskúšali. Ďakujem

sofiia87
28. apr 2023

Moj labrador vyrastal na Acane, potom sme presli chvilu na Wolf a teraz prosperuje na Bodreekoch

mafia102
28. apr 2023

Za mna Canin Royal, odporucal nam ich veterinar, a ako jedine ich nas pes znesie

andruska80
28. apr 2023

@sandra49 my tiež kupujeme panakei - vyrobené u nás, kvalitné, nášmu psíkovi chutia a sú tam veľmi ochotní, iste poradia, či sú vhodné pre vaše fenky a ktoré z nich

sandra49
autor
28. apr 2023

@andruska80 pozdavaju sa mi, uz som och pozerala, skúsim im napísať. Cena je pre mňa prijateľná lebo som chcela tak do 100€ mesačne pre obe. A to ze su vyrabane u nas je obrovske plus. Ďakujem

lalenka33
28. apr 2023

@sandra49 royal cannin už dávno niesú kvalitné granule. Od kedy sa ich výroba presunula do Poľska šla kvalita dole vodou. Granule zo supermarketu typu pedigree, tesco, lidl niesú granule. Je to krmivo vhodné pre sliepky. Nepíšeš, ake velké máš fenky teda ťažko povedať kolko kg potrebuješ na mesiac a čo je pre teba drahé/prijatelné.

luccija
28. apr 2023

@sandra49 chápem my máme mini psa

sandra49
autor
28. apr 2023

@lalenka33 o tom royal canin som dávnejšie toto čítala, že odkedy sa presunuli do poľska nieje to ta stara kvalita. Fenky mam jednu cca 38-40kg retrieverka to je ta seniorka 12 ročná a druhu mame zachranenu, tiež sa to tvári ako retriever ale asi je to jemný mix, vyrastala ako šteniatko v zlých podmienkach a je troska fyzicky "ina"..ta ma okolo 30-32 kg. Ak by si ma na základe tohto vedela nasmerovať budem vďačná. Bohužiaľ sme boli veľmi dlhý čas v zlých podmienkach, ze sme boli radi, ze sebe aj im môžeme dat aspoň volaco papať. Ale keďže sa naša situácia zmenila tak samozrejme ju chcem zlepšiť aj im.

lalenka33
28. apr 2023

@sandra49 skús pozrieť aj túto značku. Mne bola odporúčaná v psíčkarskej skupine, prīpadne sa tam pridaj a spýtaj, kočky sa vyznajú. My sme na veterinárnej diete čiže sme ich nestihli vyskúšať.
https://www.zoohit.sk/shop/psi/granule/brit/hyp...

callisia
28. apr 2023

@sandra49 ja kŕmim slovenskými bodreek. Fenka je spokojná. Predtým mala proplan, brit. Starší mal tast of the wild, tie boli tiež super.

pepek11
28. apr 2023

My nášmu staršiemu psíkovi dávame slovenské Panakei, konkrétne Sensitive (https://www.panakei.sk/). Známi, psíčkari, dávajú slovenské Bodreek.

sandra49
autor
29. apr 2023

@lalenka33 ta skupina je tu na mk? Inak tieto sa mi tiež páčia. Pre tučných psíkov aj s probiotikami..bude premýšľať.. lebo u panakei som nenašla pre obéznych psov.

sandra49
autor
29. apr 2023

@callisia
@pepek11 ďakujem baby pozriem aj bodreek.

colsami
29. apr 2023

Panakei su tzv "okopirovany Bodreek" ;) takze ak neikomu vyhovuje tento typ krmika, oboje su dobre.
Ak nieje rada pre obeznych psov, staci znizit krmnu davku z granuliek normalnych. Aby prosto prijem zivin neprevysoval vydaj. Mnoho majitelov obeznych psov robia chybu ze nastavia psa na obezitky a myslia si ze pes schudne, no stale davaju krmivka vela. A pes nechudne.. 🙂

sandra49
autor
29. apr 2023

@colsami ďakujem za vysvetlenie 🙂 noo ja som jej aj ubrala lenže ona bola furt hladná 😏 minulý rok v lete schudla, chodili sme aj na dlhšie prechádzky ale teraz už nevládze, bolia ju nohy, berie vitamíny na kĺby ale nemám pocit ze by pomáhali, stále leží, maximálne sa prejde po záhrade, niekedy sa vonku vyvenci sa 2 minúty a ide sama naspäť domov ležať a ja dlhšie vencim mladšiu lebo ta zas potrebuje behať.. preto som si myslela ze keby ma ľahšie granule tak by bola najedena, schudla by aj keď nemá pohyb..

palicka
29. apr 2023

@lalenka33 nie nie nie, naše sliepky papáju pekne zrno, kukuricku, kúpené od sedliaka z poľa, zelene….žiadne tesco granule 😝

colsami
29. apr 2023

@sandra49 to je normalne ze bude hladna. Ak ma mat kaloricky deficit, bude aj hladna... Alebo bude najedena a bude obezna...
Ak je psik velmi obezny alebo starsi (nepises) , ani pohybom nic nevyriesis (alebo len maaalinko). Iba mu zatazis klby a organizmus, co beztak ma zjavne problemy.

Cesta je proste ubrat davku, jedla musi byt menej, a pes bude chudnut, je to pre jeho dobro. Vsetky veci okolo toho "je hladna, pisti, skuci, je smutna..." nie su az tak dolezite, kedze nam obezita velmi vazne zatazuje kardiovaskularny system, pohybivy detto...

lalenka33
29. apr 2023

@sandra49 poslala som ti pozvánku do skupiny

sandra49
autor
29. apr 2023

@lalenka33 ďakujem ti kraaasne🙏🙏❤️

inom75
30. apr 2023

@sandra49 pozri lukullus granule👍