Prišla mi SMS že mi dovezú domov balík a že v prípade ak nebudem doma mám volať kuriérovi. Tak som mu volala, že či by sa nedalo že si ho preberiem v práci a on mi povedal, že on sa zámenou do práce trepať nebude a balík za 40€ mi nechal kdesi v riti čo ani neviem kde. Môže to urobiť? Veď čo keď tam prídem a ten balík tam nebude alebo si ho niekto vezme? Doteraz som s kuriérmi problém nemala.
@majamat no povedal mi že v ďalekej vinárni ale ja nechodím po vinárňach takze vôbec netuším kde a keď som mu písala kde už mi neodpoveda
@princeznasevera kde v riti ti nechal balík?Niekde na výdajnom mieste? Oni majú natrasované všetky zastávky, aby postíhali doručiť balíky. Ak má trasu v časti mesta 1, nebude balík trepať do časti 8, lebo by nepostíhal ostatné balíky doručiť včas a mal by stratu času. Mala si sa s ním dohodnúť na zajtra. Mne sa tiež pár krát stalo, že som chcela doručiť do práce miesto domov, ale to treba riešiť hneď ráno, mne bol ochotný preložiť môj balík do auta kolegu, ktorý mal trasu tam, kde ja prácu.
Keby z 50tich ludi 20presmerovalo svoje baliky na inu adresu, tiez ta to vytoci. A verim ze sa toto deje na dennej baze. Tak nabuduce si daj poslat balik tam, kde sa zdrziavas vacsinu dna a mas po probkeme a nemusis sa stazovat na kurierov
@princeznasevera no nehnevaj sa :D to myslis vazne? jasne ze to moze urobit, podmienky dorucenia nedodrzis ty, nie on, on ide v dany den na danu adresu. funguje to presne tak ako pise
@0silvia0
@princeznasevera Ach princezna, zas tie tvoje problemy.
Samozrejme, ze ti len tak nedonesie balik do prace, ak je to iny rajon a on tam vobec nema trasu.
A balik urcite nenechal len tak pohodeny niekde na ulici, ale na niekde na jednom z vydajnych miest. Ktora kurierska spolocnost to bola? Niekde si mozes vybrat iny termin dorucenia, niekde si mozes vopred zmenit aj adresu, aby to rano vzal kurier z tvojho rajonu, niekde sa ti ho pokusia opatovne dorucit dalsi den, niekde ho ulozia na vydajnom mieste a prides si po neho. Zalezi od spolocnosti a jej podmienok.
Ano, moze to urobit, ak nie si doma tak balik necha na vydajnom mieste. Mala si sa s nim dohodnut na iny den.
@limetka69
@jullianna24
Bez urážky baby ale koľko krát sa mi stalo že mi pri objednávke napísali že balík má prísť v utorok a prišiel v iný deň. Ja som robila na home office každý druhý deň, takže ozaj to nebyva zákazníkova chyba že nie je v daný deň doma. Alebo pošlú správu o 13:00 že medzi 12-14 vám doručia balík 😃😤
Mne jeden deges zaslal balík do skladoveho deppa DHLky...
Alebo muž si objednával notebook za 2000 ( platil expresné doručenie za 20 eur na ďalší deň, keďže je ITckar a jeho počítač sa mu pokazil), s platbou na dobierku. Dopredu zvolil že chce platiť kartou - prepravná firma to umožňovala - a týpek prišiel bez terminálu, že mu to môže aj vycashovat. Lebo bežne máme doma 2000 eur v hotovosti.
A môj muž ešte taký dobrák že si išiel vybrať cash a naháňal ho na aute po meste, lebo v ten deň ten notas potreboval...
@princeznasevera je úplne normálne, že ti ho nechal na ich odbernom mieste, kde si ho môžeš vyzdvihnúť ... ale mohla si ho kľudne požiadať aj o doručenie na ďalší deň a presmerovať adresu
@0silvia0 veď ja som to riešila hneď Ján mi prišla sms
@c_est_la_vie vidno, ze nevies ako to funguje v doprave. Ja kebyze robim na smeny, alebo obden chodim do prace, tak logicky ratam s tym, ze kurier moze dojst vtedy, ked nebudem na adrese. Vtedy treba s tym ratat a mat pripravenu alternativu (bud ho necha v depe, donesie na dalsi den, preberie ho niekto iny s kym sa dohodnes....) kurier je na nohach od rana a verim ze ak po pol dni nahanania ludi aby si prebrali svoje baliky, ma plne zuby niekoho kto ho ziada o to aby doviezol "dalsi" balik na inu adresu..
@princeznasevera mohla si mu povedať,nech doručenie odloží na zajtra. Ale už je to bezpredmetné, balík máš vo vinárni, tak si ho tam zbehni zobrať. Ja by som z toho až taký problém nerobila.
Mne napísali do správy že ak nebudem doma mám volať kuriérovi tak som mu hneď volala ja som tiež dnes mala byt doma ale bohužiaľ som musela do prace. A on mi povedal, že nechal som ho vo vinárni a ja kde v kameň vinárni dohaja nepovedal ani adresu ani či to je tu v meste kde robím alebo kde.
@princeznasevera tak si vyhľadaj odberné miesta danej kuriérskej spoločnosti. Určite to nechal najbližšie tvojmu bydlisku. Keď ti to nebol ochotný doviezť do práce, určite do neviezol do vinárne do susedného mesta. Logika.
Ak si to nevieš vyhľadať, napíš nám názov kuriérskej spoločnosti, mesto kde bývaš a my ti to tu vyhľadáme 😎
@0silvia0 ale ja neviem že v akej vinárni nepovedal presne kde a to je balík za 40€
@jullianna24 Bohužiaľ ja som mala byt vtedy doma ale nebola som
@princeznasevera ty rozumies co ti
@0silvia0 pise? Daj si vyhladat odberne miesta prepravnej spolocnosti a urcite tam najdes aj vinaren
On ma nejaky rajon a tvoja robotu ma na starosti iny kurier asi, cize dalo sa s nim asi dohodnut trebars ze to da druhx den kolegovi
@princeznasevera počuj moja, ak to bola napríklad dpd, odberné miesto nájdeš podľa psč:
https://www.dpd.com/sk/sk/pickup/najst-odberne-...
@0silvia0 Je to Gls a nenašla som žiadne zberne miesto vinarna
@princeznasevera hľadala si tuto?
https://gls-group.eu/SK/sk/vyhladavac-parcelsho...
Ja by som to neriešila ale on mi povedal vyslovene cituje,, ako ja sa kvôli Vám trepať do XY nebudem na to zabudnite”
@princeznasevera koľko kilometrov sa mal trepať?
@princeznasevera ma pravdu. Ak nevies kde presne to dal, tak mu zavolaj este raz
z autorky tu robite chuderku pomaly, ale ze aj ten samotny sofer nekonal uplne fer, a hlavne slusne, to ste si akosi nevsimli...
Keby to bol clovek co k comu, nebude jej balik nechavat kade tade, ani je poriadne nevysvetli kde.
Keby to bol co k comu kurier, tak sa snou bavi slusne, a kedze hned volala, ze nebude na adrese, slusne sa opytala, ci nieje moznot to doviezt na inu adresu - z jeho strany stacilo slusne vysvetlit, ze v mesto maju s kolegami rozdelene na rajony, a ta druha adresa, je mimo jeho, a nieje tío v jeho moznostiach. Ale moze jej balik nechat na vydajnom mieste tam a tam, na ich centrale tam a tam, alebo ho dovezie dnes do depa, a tam ho odovzda kolegovi, ktory ma v rajone tu druhu adresu, a kolega jej v priebehu zajtrajsieho dna doruci tam, ak tam bude aj zajtra. Mal je vysvtelit ake su moznosti a dohodnut sa s nou.
A nie ju hentak neslusne a neprofesionalne odbit.
@princeznasevera cize, hej, nemusil ti zasielku dorucit na druhu adresu, ak je to mimo jeho trasy, ale mal sa spravat slusne a profesionalne. Ak na neho napises staznost, za jeho pristup a chovanie, ani by som sa ti necudovala.
Má to z mesta necelé 2 km
@princeznasevera on nemôže behať hore dole, ak si bola v práci bolo treba zadať adresu do práce alebo sa s kuriérom hneď dohodnúť kde ti má balík nechať(u susedy, u sestry či kdekoľvek v okolí tvojho bydliska)...on tiež nemôže lietať kade tade, má presne určenú trasu kde robí rozvoz....
@princeznasevera Aj keby to mal 100m. V aute ma GPSku a ma jasne urcenu trasu a rajon, kde sa smie pohybovat. Keby kvoli kazdemu menil trasu kto nie je doma a chce to doviezt inde, tak by za den rozviezol mozno ani nie polovicu.
On nieze nechcel, on NESMIE ist mimo toho co ma urcene. A ak to ma dovolene, tak len na konci, ked sa mu zazrakom podari rozviezt vsetko skor ako mu konci pracovna doba a moze este cestou naspat do depa ist okolo tvojej adresy. Ale ak mu to denne povie 5 ludi, tak uz zas nema sancu stihat.
@elanor Autorku tu uz velmi dobre pozname. Vie vyrobit problem na kazde riesenie a ked jej chces pomoct, tak si omiela dookola svoje, ale svoju povinnost si nesplni.
@fokuska ty si čítala čo som písala? Ja som mu hneď ako mi prišla SMS volala že som v práci a on mi nepoviedal ok zajtra skúsim doručiť iba že mi to nechá v nejakej vinarni
@princeznasevera už si zistila kde je tá vináreň?
@princeznasevera no ako clovek z ehopu s dlhorocnymi skusenotami ti to vysvetlim: kurier ma svoju trasu. Na tej trase ide. Ma kopu zasielok. On nebude odchadzat a niekde ta hladat a rovnako tak ani nie dalsich xy adresatov. To ze mu das vedeit je ok, on sa nebude trepat na tvoju adresu ak tam nik nebude, je moznost nechat to na vydajnych miestach (kazda jedna dorucovatelksa spolocnost ma takuto, maju zmlvy s firmami, vinarnami, krcmami... a tam ti to nechaju, preberas to normalne a podpisujes, ak suhlasis). Cize on to nenecha niekde "v riti" a niekto ti to "vezme"... Alebo je moznost dalsieho dorucovania zajtra na adresu. ALEBO podla cisla zaisleky (neviem aky je to kurier), si na webe pozri moznost zmenit adresu a daj si to ZAJTRA dorucit do prace. A donesie ti to kurier ktory ma na starosti rajon, kam patri tvoja praca.
@princeznasevera podlatoho, kde ti ho necha. mne uz parrat doviezli balik do miestnych malych potravin, s ktorymi ma ta prepravna spolocnost zmluvu., maju take staoviska a tam sa daju baliky vzdvihnut, ked ho nemozu dorucit na adresu.