Ahoj. Predávam niečo cez jednu stránku. Keď mi prišla takáto otázka, mám to pokladať opäť za niekoho, kto chce skúšať podvody? Mozem si objednať kuriera cez Packetu?
Ďakujem.
Ďakujem. to znamená, že kupujúci si vyrieši všetko, vrátane platby za poštovné a platby za tovar a potom mi poskytne nejaký kód, na základe ktorého ja podám zásielku?
@janica_
Mas dve moznosti.
1. Posle ti peniaze vopred a sam si vygeneruje kod a zaplati postovne aby si nemusela nic vypisovat a nepomylila sa.
2. Vygenerujes ty kod a balicek odosles na dobierku.
Keby si vsetko vygeneroval sam, kde by si mala tu istotu ze tvoj bankovy ucet zada spravne?
Autorka
Mozes ale vacsinou je to na 99% podvod vraj si zaplatia kuriera vsetko a tebe posle peniaze-hodi ti link kde mas natukat svoju kartu—>a to je ten podvod natukas vsetko z karty a uz maju pristup…
Podľa mňa to bude dáky špekulant...taky co napíše že či si môže objednať kuriéra atď rovno ignorujem... Najlepšie máš keď zadáš všetko ty do aplikácie, potrebuješ od daného len meno adresu kam poslať a mail, telefón ak sa nemýlim a pošleš na dobierku....
Pripadne ti môže poslať peniaze vopred na účet a potom už len odošle balík cez paketu rovnako ale bez dobierky.... Nikdy nerieš nič spôsobom že si to druhá strana zajedna sama
@janica_ mne sa viac pozdáva prvá možnosť.
@judit47 no na toto by som iste neskočila. som zvedavá na ďalšiu odpoveď. už som napísala, že nie je problém.
@luciferka93 áno, ďakujem
Pokud chce kupující "všechno" vyřešit a poslat ti "nějaký kód", je to podvod. Až budeš mít peníze na účtu, pak se s ním dohaduj o možnostech dopravy. Hlavně, prosím, nezadávej nikam údaje ze svojí platební karty, nic takového kupující nepotřebuje.
@berenika39 preco by to bol podvod ak posle len kod na odoslanie, niekdedy tak nakupujem tiez, uz mam svoje udaje v appke, aj mi to sleduje balik, nemusia mi uz posielat info o odoslani. Zas nebudme uplne paranoidny, ked peniaze prisli, toto uz je len bonus ze predavajuca dostane kod a len zabali.
@janica_ Jasně, potom, co jsou peníze na účtu, jde to tak. Pokud nemá prodávající peníze za zboží na účtě a prodávající chce všechno zařídit sám, je to podvod na 100%.
@janica_ dík.
@berenika39 mne sa ale teraz marí, že tak pred cca 3 rokmi som predávala čosi do ČR (cez bazoš si niekto zakúpil). a tiež mi to takto pani navrhla, uhradila na účet sumu za tovar, keď som mala sumu na účte, poslala mi nejaký kód, ktorý som nadiktovala v zásielkovni a oni vytlačili štítok. nebol to podvod.
@janica_ 👍
ale trošku mám pocit, že pôjde o podvod, lebo medzi prvou a druhou správou prešlo niekoľko hodín napriek tomu, že na prvú som napísala ihneď. čiže ak by bol záujem o tovar reálny, asi by reagoval podstatne skôr. zrejme skúša na množstvo inzerátov tento ťah. som zvedavá, napíšem potom, ako to pokračuje 😀
ved daj screen z tej správy lebo tu zas idú odpovede od buka do buka.
Niekto kto si myslí, že kupujúci si nemôže vyklikať údaje v appke a poslať ti len kód ti bude tvrdiť, že je to podvod. My ktorí vieme ze sa to bežné robí, ti zas povieme ze to podvod nie je 💁🏽♀️
Podvod funguje tak, že ti pošle link na celkom inú stránku ako packeta.sk a tá sa tvári ako Packeta a pre "prevzatie platby/potvrdenie kuriéra" chce od teba údaje platobnej karty alebo heslo do internet bankingu.
Zalezi, ako zacala komunikacia. Uz som predavala tak, ze kupujuca mi poslala vygenerovany kod a odniesla som to na miesto, kde spolupracuju s packetou. Nemala som ziadne podozrenie, ze by islo o podvod, lebo najprvsme riesili paltbu na ucet a posielala som iba iban. Proste ta cela komunikacia bola ok. Ale raz mi prisla sprava a hned mi bolo jasne, ze je to podvod. Proste rovno iba sprava, ze ako za mna vsetko vybavia, kurier mi prinesie peniaze, ja sa nemusim o nic starat. Proste cele to bolo divne.
Ahojte prispievajúci. Tak ja som záujemkyni poslala toto:
Dobre, navrhujem, že mi sumu .....,- eur pošlete na moje číslo účtu. Keď platba nabehne, vygenerujete si cez packetu kód a ja Vám pošlem zásielku. Môže byť?
a ona odpísala:
Zadám kuriérskej službe objednavku aby som vam tuto cast procesu odbremenila. Mam skusenost s Packetou, takze lepsie cez nich to vyriesit.Najprv dostanete platbu cez kuriersku spolocnost, potom kurier vam zavola. Vsetko na moje naklady samozrejme 😊
Ak s tymto suhlasite poprosim udaje: adresu a telefónne číslo, na ktorom vás môže kuriér kontaktovať 🙂
je to stále ešte OK? alebo to už zaváňa tým, že najbližšie mi pošle nejaký ten link? 😀
mne to už smrdí podfukom 😀
Je to podvod kuriér peniaze nenosí.
Ale ak máš čas a chuť môžeš sa s ňou chvíľu naťahovať a potom pridaj link na podvodnú stránku ktorú pošle, aby sa dala nahlásiť.
@maranco kašlem na ňu. dá sa blokovať komunikácia cez gmail? aby mi už nemohla písať, nevieš?
Toto je jasny podvod. Rovnaky text isiel aj mne.
Otvor si mail, daj 3 bodky a položku nahlásiť phishing, potom to isté a položku blokovať používateľa...
Od prvního momentu je to podvod, teď to máš i potvrzené, prima, že mail jen smažeš.
@berenika39 najlepšie je nahlásiť phishing aby nemohli ďalších podvádzať z toho mailu
Nech ti pošle na účet peniaze dopredu a potom nech si riesi packetu, ja vzdy pošlem peniaze na účet, keď dotyčnej prídu, tak potom generujem kod cez packetu, poslem jej kod, ona zanesie na odberné miesto a ja si na mojom odbornom vyzdvihnem, samozrejme takto môže aj kuriéra objednať ale peniaze nech pošle na účet najprv 🙂
@maranco Ďakujem, vykonala som tak, ako si poradil/-a
@ptvw však presne toto som uviedla dnes o 19:57 v tejto diskusii... navrhla som platbu, ale ona poslala už tú blbosť. už som to blokla.
@maranco inak, pozerám, skočilo mi to do spamu. ale dala som tak, ako bola rada. tri bodky a ten phishing. mám to nechať v spame alebo vymazať úplne?
Môžeš vymazať, aj tak sa spam po nejakom čase asi aj vyprázdni sám.
@maranco OK.
Necitala som diskusiu, len som uviedla ako to robím ja 🙂
Zadám kuriérskej službe objednavku aby som vam tuto cast procesu odbremenila. Mam skusenost s Packeta SK, takze lepsie cez nich to vyriesit.Najprv dostanete platbu cez kuriersku spolocnost, potom kurier vam zavola. Vsetko na moje naklady samozrejme 😊
Už ste takto predávali?
Samozrejme ze si mozes, maju to aj v cenniku. Posielam z appky cennik ked ti ich stranka nefunguje.