Ahojte. Prosim poraďte. Používate doma kúrenie pomocou tej digitálne "skrinky" kde sa da nastaviť kedy zopne automaticky samo kúrenie a na kolko stupňov atd? My to mame v chodbe a je tam velka zima tak to musim chodit stale zopínať a vypínať ručne, ale bolo mi aj povedane, ze to nie je dobre, ze ked to stale robim tak to zožere este viac energie...neviem teda rozmyslam ze to dam preinštalovať do obývačky ale neviem ani zhruba kolko to stoji. Nemate stym niektorá skúsenosť? Alebo ako vy kúrite?
skús to vyregulovať radiátormi
Nerozumiem celkom, o co ti s tym termostatom vlastne ide. Vadi ti, ze termostat je v chladnej miestnosti a preto kuri na viac stupnov ako potrebujes, lebo teplota v inych miestnstiach je napr 25 hoci na chodbe iba 20? No tam mu tam nastav taku teplotu, aby ste v izbach mali komfort, nemusis koli tomu menit polohu termostatu. Neviem, aky mate kotol, ale pre kondenzacny kotol je navhodnejsie, ked si pomalicky bafka a vyplne sa, ked dosiahne pozadovanu teplotu. Caste spinanie kotol nici. Alebo mas problem s tym, ze nevies termostat riadne nastavit? Ci ako?
@simsalabim
Nachádza sa v takej miestnosti, kde radiátor vobec nie je (v chodbe). A preto ked nastavím hocijakú teplotu, tak kúri stale... chodim to teda nastavovať na 23° ked chcem aby sa začalo kurit a na 16° ked chcem aby sa to vyplo. Niekto vsak vravi ze to je zle tak riesit ... trapi ma skor neustály nedoplatok... neviem ako mam teda kúriť aby nedoplatok nebol, neviem kde robim chybu...
@mixalka92 stred medzi 23 a 16.........
19 si skúšala?
tak si to radšej daj elektrikárovi potiahnuť do obývačky. To je také jednoduché. A viac ako 100Eur to nebude.
@mixalka92 tak asi bude najjednoduchsie kabel potiahnut do inej miestnosti...ak to budete viest v liste, napr pri dlazke a popri zarubni tak to ani nebdue tak vidiet a nebudete musiet zasekavat. Urcite to nebude velka suma. Ale ten, kto termostat povodne umiestnil do miestnosti, v ktorej sa nekuri, by si teda zasluzil cenu za hlupost. A stale nedoplatky - ja si sama nastavujem vysku zalohovej platby - naschval ju davam vyssiu, ako odomna chcu plynarne a aj vdaka tomu mame kazdy rok preplatky. Ja radsej zaplatim kazdy mesiac 10€ navyse a mam potom 100€ preplatok (raz viac raz menej) ako mat necakany vydavok koli nedopltaku. Toto sa urcite da uroit aj tebe....nastavujem si to cez net cez stranku SPP.
#termostat 😂