Kupujúci tvrdí, že za tovar vopred zaplatil Packete

6. jan 2024

Kupujúci mi tvrdí, že za tovar ktorý predávam na bazari zaplatil v packete vopred a mne prišiel takýto mail, je to podvod, že?
Ešte som cez packetu neposielala balík, ale nezdá sa mi to, lebo v aplikácii sú jasne pokyny ako postupovať.

abby11
6. jan 2024

Podvod. Uvažuj, na prijatie platby je potrebné vedieť číslo účtu a nie číslo tvojej karty.

petamich
6. jan 2024

ano, podvod

autor
6. jan 2024

Presne som si to myslela, dakujem.

simonecka008
6. jan 2024

Podvod, nikdy nedavat svoje udaje z karty

negymama
6. jan 2024

milion x opakovane. Vzdy ked od teba niekto chce zadat c. karty a cvc kod, to je jedno ci je to seriozny predajca alebo podvodnik, ti chce peniaze z uctu ZOBRAT nie DAT. Ked ti chce niekto DAT peniaze na ucet, potrebuje na to, CISLO UCTU.
cisko uctu a cislo karty su dve odlisne veci.

sinusoida
7. jan 2024

Podvod, skúšajú to teraz na ľudí, čo predávajú na bazári, aj na mňa to skúšali.

nelka93
7. jan 2024

Dajú sa poslať peniaze aj na kartu, ale nie takto. Len ako vrátenie platby ak si tou kartou platila

jamacka
9. jan 2024

Presne mne toto prišlo do mailu. Predávam veci zo svadby na bazosi a odtiaľ sa mi ozvala jedna,že si vybrala svadobne šaty už mi odoslala peniaze,že nech jej tie šaty hneď čo najskôr pošlem cez packetu.Som si to zistovala a zistila som,že je to podvod.Ta osoba mi vypisovať stále, tak som jej napísala,že som si ju overila,že je podvodnicka a že ju idem hneď nahlásiť na políciu, od toho dňa mi už nenapísala.

negymama
9. jan 2024

@jamacka jasne, este nevie cislo tvojho uctu, ani dokonca cislo karty /aj ked priamo na kartu ona nevie poslat/ a uz mas zplatene, este si ani nepredala. Ako keby packeta bola boxik na poslane peniaze od hocikoho a potom to preposiela...

jamacka
10. jan 2024

@negymama Sak keď ma otravovala,tak tiež pýtala odo mňa číslo karty a to mi už začalo byť divné, tak som si to preklepla.Vidis stačilo sa vyhrozit políciu a hneď prestala písať.
Je strašne veľa podvodníkov,človek si musí dávať pozor na každom rohu.

negymama
10. jan 2024

@jamacka super, bola si obozretna, Ja uz aj svoje deti poucam, tri z nich uz maju kartu aj ucet, a hlavne dcery si uz hore dole kupuju predavaju na bazaroch aj na onom portali, ktoreho meno sa nehovori ..."V...

mrjoey
15. júl 2024

@jamacka To ze jej pohroziš policiou ju neodradi skusat to inde.Vsetko je vymyslene email meno priezvisko atď.. policia ich nikdy nevypatra a ta nasa neschopna uz vobec.. vacsina tychto podvodnikov je z Afriky dalsich krajin. da sa to jednoducho poznať podla pisma ako pisu.Len hlupak a menej vzdelany clovek tomu naleti.. pripadne nejakí druh dochodcov co zostali celkovo v mysleni socializmu a neisli dobou 🙂