Predala som balik oblecenia pre dieta a pani mi tvrdila, ze jej banka neakceptuje moj IBAN (skusala platit cez svoj aj manzelov ucet).
Komunikacia sa mi zdala v norme, ale potom, ako mi tvrdila, ze sa jej neda zaplatit na moj IBAN, som ju zablokovala (kedze som mala pocit, ze ide o podvod)...
Dnes mi od nej prisla 3x platba, o balik ma stale zaujem a ja jej musim 2x zaplatit naspat (resp. na ucet jej muza).
Volala som do mojej banky a podla nich nejde o podvod, ze sa nemusim bat poslat peniaze spat (ale cislo uctu a pod. ani nepreverili).
Nestretli ste sa s niecim podobnym? Ze by podvodnici nejako zneuzili IBAN, resp. vratenie penazi na ich ucet?
Dakujem.
no jedine, ze by presvedcili osobu A, aby ti poslala peniaze resp. na tvoj ucet a ty to potom posles osobe B (podvodnikovi) a teda ak by osoba A riesila zneuzitie, prijemca si vlastne ty
ja by som to vratila na ucet, z ktoreho to prislo, nech uz je odosielatel ktokolvek a jednu platbu si nechala, to bude ta za balicek ale skor si myslim, ze si myslela, ze platba neprechadza a presla
Aj mne sa naposledy podarilo poslat platbu dvakrat. Bola v cakajucich transakciach a zrazu zmizla a nebola ani v zauctovanych, tak som zadala novu a zrazu dve 🙂 predavajuci mi normalne jednu vratil spat.
Vráť na ten účet z ktorého to prišlo. Alebo choď a vlož do banky priamo, keď sa bojíš o účet.
chod do banky nech peniaze poslu nazad ..
Ide o to, ze 1x prisla platba od nej, a 2x od jej muza. Mam si nechat tu jej platbu a peniaze mam vratit na ucet jej muza. Co mi pride divne, ze IBAN ani nevidim - v mojej banke vidim len meno, a nezobrazuje mi IBAN. Cize musim asi pockat den-dva, kym aspon uvidim IBAN?
Ona mi IBAN na vratenie napisala len cez messanger na FB.
A najskor mi vravela, ze mam si nechat jednu platbu a zvysok penazi mam dat v hotovosti do balika, preto sa mi to nejako nezda... asi radsej pojdem do banky, nech to vyriesia oni.
Mne sa tiez toto stalo, ze mi banka vobec nebrala IBAN a pisala ze chybny IBAN. potom kukam, predavajuca ma oznam Dovolenka do konca Januara. Tak som si dala pripomienku loncom januara, ze to s nou doriesim. Na konci januara ma oznam "dovolenka do konca februara". Hovorim si to co je... a zrazu mi balicek prisiel 😄 nejakeho 31.1. Pisem jej "ale vy asi nemate peniaze odo mna, mne to neslo odoslat" a ona ze "ale mam peniaze, prisli" 🤷♀️ kks dufam ze nie trikrat
Vypytaj si v banke IBAN toho muza a posli mu to ty, inak ta skasiruju za prevod zadany na pobocke 5 euro. A cash do balika isto nedavaj....
Ja som predala pani kočiar, zaplatila a u mňa sa to skončilo. O 3m nato mi prišla od nej opäť vecsia suma na účet, hneď som ju kontaktovala či o tom vie a poslala peniaze späť.
Nevidím dôvod si nechávať jej peniaze.
Ja nechapem,preco ju podozrievas. Neslo jej to zaplatit,tak skusila muzov ucet,nakoniec ti to prislo 2x. Ona si tiez moze mysliet,ze si podvodnicka,ze si nechas 2 platby a teraz spekulujes ako ich nevratit.
hej tak to je cudne peniaze v hotovosti do balika a potom mozu ziadat vratenie platby a ohanat sa neopravenym obohatenim sa - nie to urcite nie, ty potrebujes mat dokaz, ze si tie peniaze vratila, takze pekne vratit na ucet, z ktoreho prisli, neexistuje, ze nevidis IBAN, meno vidis namiesto IBAN vtedy ak mate obaja ucet v tej istej banke, v detailoch platby urcite musi IBAN byt
okej ak uplne neorientujes v IB alebo aplikacii, kludne chod na pobocku/zavolaj na call centrum nech ti pozru IBAN odosielatela a odosli to potom sama, aby si zbytocne neplatila poplatok za prevod v pobocke
ja osobne, by som ich vratila vyhradne sposobom, akym mi prisli a na ucet z akeho prisli - na ziadny iny a ziadnym inym sposobom
@iwesska ja nespekulujem, ale kazdy druhy profil, co mi pise je podvodnik... ide o malu sumu, a nepotrebujem peniaze, co mi nepatria k zivotu. Ale nemam chut kvoli 50 eur potom riesit dotahovacky (napr. pride jej balik a bude ho chciet poslat spat atd.)... podvonici su dnes velmi kreativni, preto ma zaujima skusenost druhych ludi.
Nechapem, co tu vlastne riesis a za taku blbost zakladas temu. Ved mas peniaze na ucte? Mas, dokonca 3x.
Tak jej vrat bud vsetky 3 platby spat na tie cisla uctov, z ktorych Ti jednotlive platby prisli alebo ju odblokuj, vysveli jej, ze si si myslela, ze Ta chce podviest, tak si si ju zablokovala, ale teraz Ti prisli 3 platby, tak jej 2 posles naspat a zasles aj balik.
Ake jednoduche, nic hrozne nad cim treba maturovat pol dna a zakladat temu.
@viky173 nikto ta to nenuti citat, uz tu boli zalozene aj banalnejsie temy...
@petamich dakujem 🙂 suhlasim, to bude najlepsie riesenie, vratit peniaze na ucet odkial prisli (fakt nechapem, preco mi to moj ucet nezobrazuje, zobrazuje mi len meno platcu - maju inu banku ako ja, ale IBAN nevidim ).
A keby ti poslala len jednu platbu, to by si sa nebála, že by chcela vrátiť balil naspäť k tebe? Toto nemá nič spoločné s tým, že ti dva krát prišli peniaze OMYLOM, ktoré treba vrátiť. Číslo účtu určite máš v platbách. A ak to nevieš nájsť, volaj na infolinku svojej banky, nasmeruje ta. Ina moznost nie je ..len vrátiť trojitú úhradu. 2 krát vrátiť sumu.
Ona ti tie peniaze nemusela ani vôbec poslať z účtu. Mohol ten jej muž tie peniaze vložiť priamo v banke na tvoj účet.
Preto nevidíš iban. Lebo ich mohol vložiť v hotovosti.
2 platby jej vráť na účet iban ktorý ti poslala a posli jej tovar s ospravedlnením.
Bolo od teba aj pekne nepekne si ju len tak bloknut. Akože o co si sa bála ze ta okradne poslaním peňazí na tvoj iban? (dala si jej iba iban, že?)
Mňa keby ze si bloknes, tak ti hneď po tom co platby pošlem a odomna odídu, tak ti dám rezenziu ako klamárke a podvodníčke.
mne sa stava uplne bezne, ze mi kupujuca posle platbu dvakrat a vobec sa nestrachujem jej peniaze poslat spat, moj IBAN nema ako zneuzit a nasledne okradnut o peniaze, na tvojom mieste by som sa absolutne neobavala, ze ide o podvod, proste kupujuca spravila mozne aj nemozne, aby ti poslala peniaze, az sa jej to nakoniec podarilo trikrat- v banke s tym nic neurobia, kedze ide proste o ludsku chybu, ktoru si vies s nou vykomunikovat
@lenkakravcova urcite ich nevkladal v banke. Ona mi poslala potvrdenie o platbe (resp. len potvrdenie, ze zadala platbu, neklikla na "potvrdit" - nikde nebol uvedeny moj IBAN, prijemcu nazvala ako "shop"). Takyto dokaz o platbe by si akceptovala?
Neskor chcela moje telefonne cislo a zaplatit mi cez mobil (zijem v zahranici, a existuje u nas platba cez mobilny telefon).
Ja som si ju blokla, ked mi tvrdila, ze mi poslala peniaze, a pritom len odfotila nezrealizovanu platbu, a potom chcela moje telefonne cislo. Aj podla mojho muza posobila na 90 % ako podvodnicka.
Ked prisla platba, tak som sa jej ospravedlnila, a napisala som jej, ci ma este o balik zaujem (kebyze napise, ze nie, tak to akceptujem).
@zojazoja mas pravdu, vratenie balika s poctom platieb nesuvisi 🙂
@lenkakravcova a preco by vkladal 2x peniaze v hotosti na moj ucet? ved by stacilo len raz...
@lenkakravcova tebe nepride cudne, ze vobec navrhli, aby im peniaze poslala v obalke v hotovosti, lebo mne ano a zavana to kusok podvodom 🤷♀️ ak by moj manzel hoc aj omylom poslal dve platby tebe, preco by som chcela, aby si mi to vracala v hotovosti? ved ti poviem, ze mi to mas poslat odkial to prislo, takze sa autorke necudujem, ze to riesi
mne sa to naozaj cele nezda, ak by som ti poslala platbu omylom, tak ti napisem, prosim poslite mi to spat na to iste cislo uctu a ano balik si prosim, moja adresa je xy, vybavene 🤷♀️
@koniarova no ja si to fakt nemyslim a ak by aj jej problem 🙂, aky doklad by som mala, ze som ich vratila? takze ja osobne samozrejme bez problemov, vratim a tam odkial prisli, nikam inam (kadeake podvody som zazila, kym som este v banke robila a vedia byt fakt celkom sofistikovani a toto je cele cudne ale kiezby som jej len krivdila a proste platba omylom odisla trikrat, ved v poriadku)
Peniaze do balíka nedávaj. Posli peniaze na účet jej muža resp na účet odkiaľ ti tie dve platby prišli.
akože prečo by sa niečo malo stať, ak by si poslala peniaze späť.. s ibanom neurobíš nič... takisto ani oni s tvojím... nezadávaš predsa číslo karty a identifikačné údaje... proste pošleš platbu a tým to hasne....keby ti poslali nejaký link s internetbankingom, tak nepoviem nič...ale ved ty zo svojho účtu len peniaze vrátiš, nie je nad čím rozmyšľať..
treba si trochu ujasniť pojmy...
pri normálnom jednaní sa človek bojí a ked ide o zjavný podvod, tak by ľudia poslali aj svoj rodný list... staší kriticky myslieť
nakoniec z toho výjdeš tak, že pani si bude myslieť, že si podvoníčka ty
Zneužili akoze ako? Proste jej to nešlo odoslať, možno mala jej banka akurát nejakú aktualizáciu. Vráť jej peniaze