Kupujete deťom väčšie topánky? Malá začala chodiť ale ešte sa len učí tak som myslela že by som jej zobrala trochu väčšie - o 1cm nech ich čo najviac využije nakoľko teraz prejde len kúsok . Je ten 1cm veľký problém?
Take malé dieťa bude vo veľkých topánkach zakopávat a neučí sa nesprávnu techniku chôdze
Neviem či topanky pre maličké dieťa sú zrovna dobrý tip na šetrenie
vacsie,aby dlhsie vydrzali,urcite nekupuj...ved akoby sa tebe chodilo v topankach,ktore by tj boli velke...nie to pre zacinajuceho chodca. topanka samozrejme musi mat nejaky nadmerok, prj malickych detoch sa tusim odporuca okolo 0,7cm.
ja mam 20mes dievcatko,chodi od 11mes a riesim to tak,ze nekupujem stale len nove topanky (akurat som jej objednala tretie, resp tretiu veľkosť) ale pozeram na bazaroch,tak natrafis na super topanky za dobru cenu.
Moja od začiatku mohla mať Max 0,5 cm nadmerok, inak captala, teraz má 5 rokov a stále Max 0,5 cm, lebo vo väčšom nevie chodiť
určite nie, radšej kúp veci na oblečenie z bazárika za pár šupov, ale na topánkach nikdy nešetri
@baluinka hej, toto aj ja som robila a robim pri mensich cislach, tie topanocky nie su schodene, niekedy natrafis doslova na nove a o dost lacnejsie, ako v obchode. Len nevyhoda je, ze to nevyskusas.
Nase deti maju dost dlhe a chude nozisky, takze vsetky vychvalene DD Step su siroke a captali v tom...🤷♀️
jeden centimeter pri tak malej nozke je urcite vela....topanky maju na detskej nozke sediet a hlavne tie prve musia byt kvalitne
No pokiaľ viem, nekupuje sa detska topanka presne na nohu. Myslim ze 0,5-1 cm miesto sa necháva určite. Ale záleží od topanky. Ja som topanky s nou kupovala v kamennom a skusali sme.
Neoplati sa ti kupovat vacsie, lebo cizmy vydrzia len jednu zimu a sandale len jedno leto. Mozno poltopanky (tenisky) mozes kupit vacsie aby vydrzali od jari az do zimy ale radsej neskor ked uz bude vediet dobre chodit.
No uvadza sa, ze by malo byt 1 cm nadmerok. Avsak moji zniesli max 0,5 🤷♀️
Ale cielene som nikdy nekupovala topanky, aby ich dlhsie ponosili. Lebo potom moze dieta zakopavat
Začínajúci chodec má mať 0,8 cm, ďalšie už môžeš 1 cm a časom aj trochu viac, mojej super sedí 1,2 cm, keď má malý nadmerok 0,5 cm tak topánky už odmieta, vtedy mi svitne, že je čas premerať nožičky :D
Moja v Tom veku nemohla mať nadmerok,zakopavala
Ty myslis o 1 cm vacsie ako ma dlzku nozky? To by mohlo byt aj ok, nikdy sa nekupuju topanocky presne na nohu. Alebo si vzala do uvahy uz aj nadmerok (0,5-1,2 cm - cim menej skuseny chodec tym mensi nadmerok sa odporuca) a este k tomu chces +1cm aby dlhsie vydrzali? V tom druhom pripade urcite nie, nebude sa dobre chodit.
Velmi si nepomozes. V zime ine cislo a na jar uz tiez ine cislo. 1 cm na zacinajuceho chodca je dost vela. Aby ti nezacala čaptat.
Pre starsie sa ale 1 cm odporuca.