Ahojte chcela by som sa opytat.
Mam 2 telefony jeden mam uz 5 rokov a druhy 7 . Ten starsi nepouzivam.
Planujem si kupit novy , kedze uz som dlho nekupovala telefon , naposledy som si kupila ten pred 5 rokmi v O2 . Tak ma zaujima ked si kupim napr.v Nayelektro dome , tak oni mi do toho noveho telefona daju aj kartu aby fungoval ? Alebo to potom musím zájsť do O2 daneho operatora kde aby mi prehodil cislo ?
@lussy170 cislo sa neprehadzuje, iba sim karta. Tiez si kupujem mobili online... vyhodnejsie. ALebo ak pouzivas telefon stale a operatora nemenis stale, tak urcite ti daju vyhodnu cenu tam. Sim karta v starsich telefonoch je pod baterkou, v novsich niekde mas na telefone taku zasuvku (alebo zasuvku s dierkou) a vysunie sa ti. To prehodis do noveho telefonu a hotovo 🙂 Co sa tyka velkosti karty, pred 5 rokmi uz boli mensie sim karty, ale su k nim adaptery (lebo teraz tiez co viem, nie vsetky telefony presli na mini SIMku, tak si tie adaptery odloz ). To ti vymenia u operatora raz dva.
@lussy170 kúp si telefón, aký chceš a pozri aká SIM karta tam ide...
https://www.tabletstore.sk/nase-novinky/typy-si...
ak máš inú veľkosť, tak choď do O2, ak chceš u nich zostať a oni ti kartu vymenia ... ak chceš prejsť k inému operátorovi, tak to poriešiš u neho ...
@h2 presne tak, ak si chcela nay iba kvoli tomu, ze ti to tam prehodia, tak to urcite nie. Najdi si aky telefon chces, a pozri napriklad na heureke overeney eshop, kde je najlacnejsi a objednaj. Kartu prehodit nie je problem, keby ti nahodou nesedela velkost tej SIM, tak ti to operator na pockanie vymeni.
@lussy170 ja som teraz na Vianoce dostala od muža nový telefón, tiež sme vyberali cez eshop a kartu som si potom prehodila! Mala som v starom už tu 3v1,takze do tohto išla ta najmenšia veľkosť, tak som ju len vylupla, dala do telefónu a nemusela som nikde s tým chodit 😉 kukni akú máš v telefóne kartu a aká karta ide do nového
prehodíš si kartu ty sama doma, len ak máš ešte veľkú tak budeš musieť ísť do o2 aby ti vydali novú, ktorá sa bude dať vylúpnuť na menšie 🙂
preco chces prehodit cislo u operatora?
telefon si mozes kupit hocikde. Kartu si prehodis sama, akurat starsie SIM karty boli vacsie, neskor sa menili za take 3v1, ze si vylupnes velkost, ktoru potrebujes. Pozri si, aku SIMky mas, ci uz mas tu malu.