Kupovali ste starý dom alebo chatu?

lolinka2701
10. sep 2017

Ahojte zienky chcem sa opytat kupovali ste niekto stary dom alebo chatu? tak ze ste si ju same pomalicky davali do poriadku? My nad jednou uvazujeme je veru starsie bude do toho treba vrazit este dost ale nam sa da jedine postuplne uplne pomalicky tak by som chcela nejake rady ci aj foto ako ste si co sami porobili dakujem pekne

sissy27
10. sep 2017

@lolinka2701 čierna diera na peniaze a nikdy to nebude dokončené, stále sa bude niečo kaziť, každú chvíľu vás niečo prekvapí, kým našetríte na opravu tak sa pokazia ďalšie dve veci... A špeciálne, keď to chcete robiť pomaličky... Keď tak to rovno strhnite a stavajte od základov nové, inak si budete o 10 rokov trieskať hlavu o stenu, že za tie prachy vyhodené do vzduchu ste mohli mať každé leto veget niekde na dovolenke a bez roboty a nie každú voľnú chvíľu muklovať na niečom, čo aj tak nie je dokončené, alebo ste mohli mať dávno postavené nové.

osky
11. sep 2017

Veru tak.
Prerabat starsi dom je na dlhe lakte.
Aj s firmou,nieto este sami...
Lebo kym zozenies niekoho na jedno na druhe...robotnici robia radi nove veci.neradi opravuju,napravaju...
Zo zaciatku vas to bude bavit ale kedze pomalicky tak ver ze sa koli tomu zacnete hadat.
A presne-nikdy to nebude ako nove.
Celkovo dom je jama do ktorej stale musis co to investovat.
My uz takto prerabame dom po muzovych rodicoch cca 7 rokov.
A je to hruza aj ked je to aj hobby ale trva to uz pridlho.
A nie z financnych dovodov.
Jednoducho zohnat spravnych ludi je zlozite a uz sme opravovali aj nejake veci ktore "odbornici" porobili na prd...
Lepsie postavit novy.
Starsi by som v zivote nekupovala.
Prerabame len preto ze muz to zdedil a odmieta to predat...

1bambinko1
11. sep 2017

Neviem či by sa vám viacej neoplatilo si dať postaviť nejakú drevenú chatku, to by vás asi vyšlo rovnako. A pokiaľ ju chcete prerábať pomalinky kvôli peniazom tak si hlavne musíte vybrať takú čo vám nespadne na hlavu kým ju opravíte. Ale inak s týmto by ti asi viac pomohli na modrej streche 🙂

libawet
11. sep 2017

@lolinka2701 tiež sa pripájam k vyššie napísanému. Zbúrajte a stavajte nové. Neviete, čo vás v starom prekvapí a nedoplatíte sa. Nové, je nové a hlavne viete, čo si tam dávate.

alaguema
11. sep 2017

@lolinka2701 Kúpili sme starý, úžasný dom (vyše 100 ročný). Nič sa nekazilo, nič nás neprekvapilo, bol postavený ako meštiansky dom zrejme už vtedy nadštadartne kvalitne. Nemenila by som za žiadnu novostavbu, ktorá má tiež svoje veľké výhody, ale pre mňa, čoby milovníka histórie a kuriozít, taký dom nemá žiadny pôvab. Ja by som do toho šla bez zaváhania znova, ale treba si naozaj dobre vybrať. Nie je to isté, niečo podediť, alebo dostať a prerábať to a keď si niečo vyberiete sami s pomocou ľudí, ktorí do toho vidia, ktorí sa venujú rekonštrukciám historických budov a vedia odhadnúť možné komplikácie.