Ahojte, mňa by zaujímalo či ste už niekedy kupovali cez ebay z Číny, ak ano ako je to z clom a dph. Počula som, že do 22 eur sa neplatí, je to tak?
@lennkka17 sorry, opačne som ti to napísala - nad 22€ platíš dph, nad 150€ dph aj clo... veľa hodín 😅
ak budeš mať tovar v hodnote 40€, tak zaplatíš 8€ dph, ale možno nič.. clo je do nejakých 10% (neviem presne, ale tak nejako) z hodnoty zásielky, ale tam záleží aj čo je to za tovar...
ale ako hovorím, nepreclievajú úplne všetky balíky...
@lennkka17 Tak ako vravi sissy27, teda dph nad 22E, ale nie vzdy, clo aj dph nad 150E. Treba vsak este podotknut, ze ta suma je aj s postovnym.
Pred dvoma rokmi mi este odpisali z colneho uradu toto:
V prípade že bude hodnota tovaru vyššia ako 150 EUR a nižšia ako 700 EUR uplatní sa 2,5% (CLO) + DPH vo výške 20%. V prípade, že bude hodnota tovaru vyššia ako 700 EUR uplatní sa sadzba cla podľa colného sadzobník platného pre rok 2012.
Manzel niekedy objednava veci z Ciny. Niektore baliky mu preclili, niektore pridu bez vsetkeho. Ale uz ma system, ze sa snazi objednavat do tych 22€ 😀
Ale ked cinanaia napisu "darcek", tak sa to colnikom nemusi pozdavat a preclia to aj tak.
Je to loteria, aj najma kedy to pride. Casto to ide aj mesiac, a potom zase nas to prekvapi a je to tu za tyzden-dva.
@lennkka17 ja kupujem pravidelne blbosti cez ebay (take ako teraz nalepka-tabula na pisanie za 5e s postovnym: alebo super sa oplatia aj nalepky na stenu do deckej-asi 6 eur na celu malu stenu🙂 z Ciny som nikdy nepresvihla tych 22e ale aj ked to bol tovar za cca15 e cinania tam pisu ze hodňota 5e/gift: ako neznamena to ze oklamu colnikov ale aspon snaha je :D z USA nie su taki ,,ochotni'´ tam mi vzdy napisu realnu cenu a baliky posledny rok zacali nejako poctivejsie preclievat (preclili mi balik za 30 e -najviac nastvu tie postovne naklady kt musis uhradit hl ak ti postarka zabudne nechat zlty listok ako nam a zasielka behala hore dole:/
áno, kupovala, ak je to pre teba, tak by to nemal byť problém aj pri vyššej sume ...ja som sa z toho vždy vykecala a clo neplatila 🙂
@lennkka17 pri dovoze tovaru z krajín mimo EU pre osobnú potrebu do hodnoty 22€ platí oslobodenie od cla a dph, rovnako pokiaľ sa jedná o tovar zanedbateľnej hodnoty pre osobnú potrebu do 45€, ale to už je na colníkovi, môže a nemusí povoliť... do hodnoty 150€ platíš clo, nad 150€ clo aj dph... zásielky idú cez skener, ale nepreclievajú všetky, len niektoré... takže môže sa stať, že ti to prejde bez colného konania...