Kúpiť pozemok od niekoho, kto vkuse vymýšľa?

3. sep 2022

Ahojte, jeden môj známy nám sľúbil ( áno, je to rodina a s ňou sa robia vždy obchody "najlepšie" ) že nám predá pozemok. Začalo sa teda všetko vybavovať , zatiaľ je to len poľnohospodárska pôda, ale je to na dobrej ceste. No odrazu začal vymýšľať, hlavne keď si vypije, že on to predá niekomu inému a nie nám a podobne, je to dosť nepredvídateľná povaha. Čo robiť ? Hľadať inde alebo nemať istotu a vybavovať ako debil?

luccija
3. sep 2022

Naco sa s nim bavis, ked je opity vtedy je kazdy hrdina.Povedz medzi recou, ze ste boli pozerat pozemky...ale ako poznam takych ludi bude spekulovat s cenou a cely zivot budete pocuvat ako vam pomohol, dobra cena a pod.s rodinou radsej ziadne ksefty

autor
3. sep 2022

@luccija Veď toto, len ma mrzí, že na náš podnet sa s tým začalo niečo robiť a zrazu, keď z toho niečo bude, tak špekuluje. On aj sám minule rodičom keď mal vypité hovoril, že on predá niekomu inému aj keď cudziemu a pod. Ani sklamaná nie som, lebo skôr by ma prekvapil, keby sa zachoval férovo a normálne. Nejaký vnútorný hlas mi vždy hovoril, že takto sa on zachová.

nafka0483
3. sep 2022

A naco ty vybavujes nieco co ti nepatri? Bud nech vybavi on a ty kup hotovy pozemok alebo kup ho ako je a potom si ries ked uz ho budes vlastnit.

elizabet173
3. sep 2022

musí to byť tento pozemok? Píšeš, že je to stále poľnohospodárska pôda, predpokladám, že to chcete na stavbu domu. Hľadala by som iný, môže vám chodiť roky opitý vykrikovať, že vám to lacno predal a mohol inému drahšie a pod.

lujza123
3. sep 2022

Ošetrí si to predkupnou zmluvou a potom vybavuj. Chlapík keď zistí že môže vytlct viac bude chcieť viac.

sense
3. sep 2022

Kúpila by som iný pozemok. Aby vám. Nechodil potom ešte x rokov vykrikovať ako ste ho oklamali a zaplatili malo

engynka
3. sep 2022

nechapem co vybavujete ked to nie je vase? Sak najprv to kupim a potom riesim dalej. Pred kupou pozemku som si len prezistila UPI a siete. Otazka tyzdna a nulove naklady. Mate asi nejaky iny postup.
Ale mam skusenost aj s takymto vlastnikom ked sme chceli dokupit 2m pas ornej pody za cenu stavebneho pozemku za m2. Ved nech to preda rychlo a nebudeme sa s nim natahovat nikto iny to aj tak nekupi lebo vedla je zase uz len 2 m siroky pas. A teda z uvodnej ceny povedal dobre, nasledne ju este 2 x dvihol a k tomu mudre reci ako je poda cenna. No a nic sme nedokupili lebo len spekuloval.
Ja teda by som od takeho spekulanta alkoholika radsej nic nekupovala. Bude vam to vycitat zakazdym ked sa napije a este k tomu bude sirit reci v dedinskej krcme ako ste ho okradli. To su take typy ludi…

danieladeley
3. sep 2022

vybavovat ako debil? a co k tomu vybavujes, ked to nie je tvoje? Dufam, ze nie preklasifikovanie pozemku