Kúpiť, nekúpiť nehnuteľnosť

5. júl 2022

Ľudia, my fakt váhame. Nevieme, či ísť cestou investovania-kúpy, alebo radšej do šetrenia peniažkov kvôli zdražovaniu, vojne a vlastne takpovediac neistote. Aspoň takto to vnímame teraz a možno nesprávne. Čo si myslíte. Máme strechu nad hlavou, kde bývať… vďaka Bohu. Nuž, ale je na predaj starý RD vedľa nás s veľkým pozemkom. Kebyže kúpime, sme finančne na nule, bez peňazí. Nekúpime, máme aj troška strach, že koho budeme mať za susedov, či nebudú tí neprispôsobilí.
Ako sa rozhodnúť?

liz_lemon
5. júl 2022

kupila by som

ivana11155
5. júl 2022

Ak po kúpe by ste boli na úplnej nule, tak nekúpiť. Ak bý vam ostala rezerva pre prípad straty príjmu atď.tak áno. Zdražovanie nekončí a hlavne by som počkala ako bude vyzerať táto zima co sa týka energií a ich cien.

diamond007
5. júl 2022

Investovať alebo kúpiť. Nesporit.

joesvk
5. júl 2022

Sporenie teraz nemá taký zmysel. Pravdepodobne si o pár mesiacov nebudeme môcť kúpiť to isté, čo dnes.
Choďte do toho.

kingstonka
5. júl 2022

Kúpila by som

basska_b
5. júl 2022

Kupte. Nechajte si rezervu a budete asi brat hypo, ci? Mate kes? Kolko vam zostane? Vzdy to mozete predat a kupcu budete vyberat potom vy

mamamasama
5. júl 2022

Kúpila by som

marca12
5. júl 2022

Kupila by som a ked bude najhorsie,predate,ale a tou výhodou,ze vy si budete vyberat kupcu.

kikushaa
5. júl 2022

Kupit, peniaze hrozne stracaju na hodnote. Ak budete potrebovat nutne viac penazi, stale je moznost predaja

vlado818
5. júl 2022

Kupit. Presne ako pisu. Drzat € na ucte je najvacsia blbost. naco vam budu na ucte ked za susedov by ste mali napr ciganov? Berte to ako investiciu do svojho zivota.

akvi
5. júl 2022

urcite kupit, predat sa da vzdy..ak by bolo treba. A nehnutelnosti lacnejsie uz nebudu..

lucinka9292
5. júl 2022

Ako ak uplne na nule, tak neviem… Beriete si aj hypoteku, ci?

mpg
5. júl 2022

Môžete ten dom kúpiť a potom ak je pri ňom veľký pozemok, tak nepotrebnú časť toho pozemku predať niekomu a mať aj nejaké financie.

anjelicek26
5. júl 2022

Pri dnesnej inflacii setrit je ako vyhadzovat peniaze...nehovorim o rezerve, ale setreni na nehnutelnost...radsej splacat nejaku fixnu sumu...

matovicova
5. júl 2022

Nikdy by som nešla finančne na 0 😳 stane sa úraz alebo niečo nečakané, čo potom? Čo so starým domom, keď nie sú peniaze na rekonštrukciu? Čo s veľkým pozemkom, len robiť na ňom? Za mňa nie...

cecilia29
5. júl 2022

Kúpila by som hneď ...ak viete si dosporit rezervu za kratší čas a nepôjdete do hypotéky. Reálne je zbytočne sporiť, ale je potreba mať rezervu tak na prežitie na pol roka.

ahoj0
5. júl 2022

Kúpiť, investovať. Neviem čo presne znamená u Vás byť na nule… ale ak to znamená že Vám nedostanú žiadne úspory, z toho by som si tazku hlavu nerobila… úspory budete mat v tej nehnuteľnosti, a oveľa hodnotnejšie ako ken číslo na bankovom účte

beata_k
5. júl 2022

Kupit nehnutelnost. Nesusit peniaze v banke.

kris_tin257
5. júl 2022

Píšete že starý RD a že ostanete na nule, čiže za všetky svoje peniaze kúpite dom ktorý neviete následne zrekonštruovať ani zariadiť čiže ako ďalej? Úver?

elizabet173
5. júl 2022

dôležitá je lokalita, či budete schopní ten dom raz predať, neviem, či ho chcete rekonštruovať, ale šetriť v terajšej dobe nemá zmysel

zmrzlinka2021
5. júl 2022

Stary dom urcite nie.
Chce to velmi vela investicii, aby mal aspon ako taku hodnotu a ak by ste ostali na nule, nie je to dobre.

buzby
5. júl 2022

Ja by som do toho nešla. Ostať na nule a so starým domom nie je podľa mňa perspektíva. Ak nemáte investície opravovať ho, bude len chátrať. Píšeš, že dom má veľký pozemok, ak by mal ten potenciál, možno by nebolo zle odkúpiť časť z neho.

luccija
5. júl 2022

Kupit dom

judar
5. júl 2022

Urobite si max poriadnu slucku na krk este ak si uvedomujete ze skoncite na nuke po jeho kupe...kupit stary dom hned vedla ked mate kde byvat a aj kvoli obave zo susedov?...taky dom potrebuje investicie a aj ked ho kupite tak 5r ho nebudete moct ani predat lebo inak to stoji nemale percenta z hodnoty co je minus hned a dalsie minus ze aj tak na tom nezarobite max tak pridete o par dobrych tisic az desattisice....hromada ludi takto pokupovala domy lebo istota, lebo investicie ale posledne mesiace pribuda hromada ludi co sa domov zbavuje, na strednom slovensku uz je kopa rodin co sa dala na tento styl investicii a momentalna inflacia im doslova aj exekutorov priniesla na prah dveri lebo aj zvysene zivotne naklady urobili svoje a ak to takto pojde dalej ze nebude kvoli vojne vela veci, na zimu plyn tak bude este zle

kluska
5. júl 2022

jednoznacne setrit, nemozete byt na nule, bude sa viacej zdrazovat, zima bude a v takom starom dome treba vela kurit, treba mat rezervu a nie vsetky peniaze vrazit do domu, ktory potrebuje prerabku a zobrat hypoteku je tiez nic moc, co ked nebude z coho splacat? radsej mysliet na to, ze mam peniaze keby daco (inak je fajn nemat ich vsetky v banke, ale nieco pri sebe pre kazdy pripad). Idu horsie casy, uz nebude tak dobre ako bolo predtym. vela stastia

andreatytler
6. júl 2022

Setrenie penazi koli neistote je vyhadzovanie penazi. O rok si za ne mozete kupit ovela menej ako dnes. Urcite investovat a ak do nehnutelnosti, tak najlepsie ak investujete cudzie peniaze, hypoteku. Nehnutelnost prenajmite a najom vam vyplati tu hypoteku a aj vsetky vydaje okolo nehnutelnosti. Stary dom by som asi nekupovala. Iba uz nieco co sa da hned a rychlo prenajat.

h2
6. júl 2022

Celkom určite by som ho kúpila! Ako často sa naskytne príležitosť kúpiť susedný dom? Ak máte dosť peňazí na to, aby ste ho rovno kúpili, je hlúposť držať ich na účte. Zoberte si ale hypotéku, nevyhádžte sa z peňazí. Dom zrekonštruujte a prenájmite, bude vám to splácať ten úver. A v prípade potreby máte hneď vedľa dom k dispozícii. Ja by som si takú príležitosť nenechala ujsť.

domireb
6. júl 2022

Iba kvôli tomu, že kto tam príde bývať,by som určite nekupovala. Ale šetriť ani náhodou, odložiť 6mesacnú rezervu a investovať.

gigie24
6. júl 2022

Ma vyznam jednoznacne mat skor RD s pozemkom kde si dopestujete a mozete dochovat 😉😇

mikiella
6. júl 2022

Jednoznačne kúpiť 🙂