Kúpili sme si psíka. Koľkokrát ho mám okúpať?

ela2710
14. jan 2011

Baby, kupili sme si dnes psika - labradora (fenku) , mame ju v byte, a je uzasna, nesteka, nerobi bordel, len sa nam dostala k smetnemu kosu =) to bolo upratovania 🙂 dost ma prekvapila, kedze sme kedysi mali maleho psika v byte a ten sa vobec nevedel spravat...len mame jeden problem, ti co nam ju predali ju mali vonku, a asi ju za cele 3 mesiace ani raz nekupali...a smrdi hrozne, ja som ju teraz kupala vyse polhodiny, na chrbte uz ten smrad trosku povolil, ale na hlave a krku je to hroza....poradte....kolkokrat ju treba okupat aby ten koterec z nej vypachol??? za vsetky odpovede dakujem 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ela2710
autor
14. jan 2011

@dominika1988 my byvame v dvojizbaku + kuchyna + vacsia chodba, a my mame 3-mesacneho synceka, myslim, ze ked bude vyrastat pri zvieratkach je to prenho lepsie, alergologovia to tiez odporucaju, lebo pritomnost zvierata zmensuje riziko alergii 🙂

havi
14. jan 2011

ahoj,uz 6rokov mame jazvecicku vo vnutri,pribudla k nej aj dalsia,ale odbocujem,ked sme si ju doniesli tak sme mali tento isty problem,laura vyrastala vonku,v klietke,ale my ju chceli vnutri..kamaratka mi odporucila sampon-vola sa lord,ale neviem ci je na slovensku v predaji,nosia nam ho znamy z ciech,my tam tiez byvali,pes po nom krasne vonia,na obale su cierne jazveciky,asi preto ze su to pytliaci,ktory ked najdu co len dazdovku mrtvu,hned sa valaju v nej 😀 potom samozrejme nasleduje kupel,bo smradoskov by pri malom nechcela 😀 alebo skus na internete kuknut tuto znacku.je vynikajuci

titkovamiriam
15. jan 2011

😀 😀 😀 😀 nas aron-belgicky ovciak -malinak-chodi spavat do vnutra ak je vybehany s cviciska tak fakt poriadne pachne,niak to neriesime pes je pes,no mam rada ked sa okupe pouzivame znacku.Jonathan-dobre sa v nom peru vlnene svetre 😀 😀 😀 😀
Moc casto asi pes nebude nadseny no ale ked to potrebuje tak skus aj kazdy treti den,no zasa pozor aby si neodmastila a netrpel na lupiny a pod-skus sa poradit s veterinarom 🙂

frisbee
15. jan 2011

@ela2710 ..psi by sa do pol roka nemali kúpať vobec 😕

rabiva
15. jan 2011

ahoj, my mame 4mesacne stena welshspringerspaniela a kupali sme ho uz viackrat... 😒 najprv mala kozny problem, ktory si doniesla este od matky, pouzivali sme na to specialny sampon od veterinara, no a potom sme ju museli kupat kvoli tomu ze mi strasne smrdela 😕 no zial, tehu nevolnosti si nevyberaju 😝
Tak ak smrdi tak jednoznacne okupat!! Kym neprestane smrdiet 🙂

exupery
15. jan 2011

mi mame dvojrocnu fenku bigla,mala ju stale nahana,taha za usi,stvera sa na nu,troni jej v pelechu-ved nakoniec,aj tak spava s nami v posteli,no niekedy sa fakt clovek ide ustat od smiechu na nich,a Maška-nas psik,ta pred nouuteka,schovava sa po gaucoch,alebo proste len lezi a necha ju,nach jej robi,co chce...myslim,ze psik-neagresivny,k detom patri....
Ak stale smrdi okup s klasickou jarou,a potom este za tym klasicky ludsky sampon s kondicionerom-odporucil nam tak veterinar,pretoze tie sampony na zvierata su strasne agresivne.No a na srst pridavat par kvapiek olivoveho oleja do jedla...

havi
15. jan 2011

@frisbee no nemali,ale pri dietati a do bytu to inak nejde,mavam aj steniatka,sem tam a kupat ich nemusim ked odo mna odchadzaju,su ciste a nesmrdia,zalezi od koho clovek kupuje,kym su malinke a nevedia ist von,treba im cistit,aj 10krat za den,ale to robi len chovatel,ktoremu ide o to,aby tie zvieratka nesmrdeli a da si tu namahu,od 3tyzdnou,som ich vynasala na dvor,aby sa ucili cikat vonku,ale ja to tak robim,lebo psikovia ma bavia.niektory ich maju v kotercoch a nezaujima ich ze daju prec spinave steniatko,hlavna vec ze to predaju.my ked sme kupili nasu,tak smrdela,sama blcha,uz vtedy som sa zapovedala,ze ak budeme mat steniatka,nedopustim,aby takto skoncili.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuziq8
15. jan 2011

@ela2710 my mame tiez labradora, su to uzsne kludne psy... a fenky dvojnasobne... ked bol stena tiez sme ho mali v byte a kupali sme ho len v cistej vode a ja ani neverim tym psim samponom... no pokial sa nevies zbavit smradu, odporucam opytat sa veterinara, ten ti urcite poradi najlepsie.... 🙂

sunea
15. jan 2011

@ela2710 ono to nie je nic moc casto ho kupat, nemaju to radi (tu drogeriu). Ked sa mu bude menit srst, urcite to postupne vymizne. Ale pokial ho budete mat v byte, malo by to vypachnut samo postupne. My mame doma tiez v byte 2+1 labradorku a nesmrdi vobec (ale ked sme ju raz v zivote mali tyzden u znamych, kde sice spala vnutri, ale inak bola vonku cely den s inymi psami, to bol teda smrad ako z tchora 🙂. Prajem vela stastia a trpezlivosti, stoji to za to, aj ked ten prvy rok byva narocny.

ela2710
autor
17. jan 2011

@sunea ahoj, vyskusame rady bab, ale uz smrdi menej 🙂 a prosim ta mam iny problem, ona je bez PP, a ma trosku hnedej srtsi na labkach, volala som predavajucemu a on povedal, ze je to bezne, ze ked je mama smotanova a otec cierny, ale ze ked bude menit srst tak sa ta smotanovo-hneda zmeni na ciernu...je to mozne? moze byt cistokrvna?

jankajs
18. jan 2011

@ela2170, skúste zmenu krmiva, aj to môže spôsobovať nevábnu vôňu. Mala som kedysi nemeckého ovčiaka, ktorého sme kŕmili varenou stravou. Bol vo výbornej kondícii, nepáchol, mávali sme ho vonku na dvore, neskôr v byte a bol v pohode. Známi však kŕmili svojho psa /nemeckého ovčiaka/ tiež varenou stravou z bitúnku - prasacie uši, a to bol smrad... po zmene v obsahu hrnca bolo po vyše mesiaci dýchateľné prostredie aj pred ich bránkou 😀 Ja som už zpohodlnela, a tak to riešim granulami, ale aj tam treba vyberať minimálne tú strednú triedu, nie kukuričný šrot s farbivami a ochucovadlami zo supermarketov. 🙂

sunea
18. jan 2011

@ela2710 To neviem, ci je mozne, aby zmenil srst az natolko po plznuti...my mame hnedu fenku (cokoladovu) a od malicka ma rovnaku farbu, len v lete ma na chrbte o trosku tmavsi pas chlpov, ako v zime. Ale sem tam ma v srsti biely chlpok, aj ked obaja rodicia boli hnedi (ale "babka" alebo "dedko" mali bielu srst). Nasa ma PP.

katie1
23. jan 2011

@ela2710 ahoj. My mame boxerku v byte a ked sme s nou dlhsie na chalupe alebo na zahrade, tak ju tiez musim okupat...a ked nemam po ruke zvieraci sampon, tak pouzijem maleho sampon - cize detsky 😲 Hlavicku iba dlanami alebo namocenou handrickou pretrem. Potom dobre vysusim uterakom a pockam kym vyschne, lebo ked je pes mokry, tak to este tiez smrdi... Pises, ze ste si ju kupili iba v ten den ako si pisala...neboj, normalne ju okup (pripadne dva krat za sebou daj sampon) a ona naberie na seba aj vonu Vasho bytu a nebude uz smrdiet, uvidis. Prajem vela radosti, su to uzasne tvory, ja by som tu nasu nedala za nic na svete 😉